31 dec NYÅRS/SkypeAFTON - I wanna marry the night, Skypeafton med C+C, bakade morotsbröd

Lördag

 

Vaknade halv 2 idag. Snoozade bra länge av väckarklockan! Inget sms idag inte..

 

Dröm:

Drömde om gymnastiken inatt... Att Kajsa Sundkvist spottade en tjej som ''stod på händer'', fast hon stod på axlarka istället, och hade armarna rakt ut på golvet.. Jag såg ner på allt i fågelperspektiv och helt plötsligt var det som att allt var på facebook och Finn sa nånting, så tryckte jag på gillaknappen, fast var med Victor Christiansson och vi var inne på hans facebook, men det gjorde ingenting att jag tryckte på gillaknappen för honom..

Sen, så hoppade jag på kryckor och det var därför jag hälsade på och med hjälp av ena kryckan tog jag upp mitt ena ben i en stretch och kom hela vägen upp, utan att det kändes! ÅÅåååååååh, vill verkligen kunna det!

 

Victor somnade igår, så när jag satte på datorn när jag vaknade, så berättade jag om drömmen, haha. Han frågade vadfan jag hade rökt. Haha, men drömmar kan ju va lite konstiga..

 

Kollade klart på Rudolph the red nose reindeer på Youtube sedan :) Minns att jag såg den första gången hos min granne Matilda Andersson när vi var små :)

 

Klockan 4 satte jag mig och sydde lite mer, bland annat min kappa, bruna tightsen och började på det håliga linnet.

4.45 ringde Emma och Ian på dörren och sa att de skulle åka bort en vecka för att åka skidor. Kul för dem!

Skypade kort med Catha, fast bara med skrift och tog lite ärtor och majs till middag.

 

Skypade med Carro från halv 6...

Snackade med en tysk tjej från Au pair i Guildford and around som heter Kathleen Kraftschik på chatten och hon sa att hon ville åka till London och fira nyår, men hennes kompis fick förhinder. Då sa jag att jag kunde åka med henne om hon ville, men sen så fick hon andra planer med nån Catherine eller nåt och jag kunde inte komma dit, för hennes host family var tydligen konstig.. Aja, fortsatte med Carro i några timmar!

 

Jag hittade en blogg om viktminskning och vi kollade på gamla bilder på mig, typ nyår 2009 när jag var hos Tommy och kom i min 36:aklänning!!! :O Åh, va fin jag var då!!! Anyway, här är bloggen:

http://varstafeta.shapemeup.se/

 

Åt en skål tonfiskröra också, men det smakade skit idag..

 

I wanna marry the night (org. titel I'm gonna marry the night - Lady Gaga)

http://www.youtube.com/watch?v=Eppea57AHr0&feature=g-vrec&context=G2225504RVAAAAAAAABg

 

Catha kom in våran koncersation efter 3h och 20 min :)

 

Carro pratade även om den här boken och alla vet ju att jag inte läser, men JAG VILL BARA HA DEN NUUUU!!!!



Det kändes verkligen tråkigt att fira nyår hemma, men när tolvslaget kom (svensk tid), så kändes det inte så märkvärdigt längre.. Mer som en vanlig dag faktiskt. Jag och Carrobarro skålade med vatten och Catha drack en cider (ah, chokladmjölk innan ''tolvslaget'', men skålade med cider). Hon gick kvart över 11 (engelsk tid) för att prata med sin familj och sedan fortsatte hon fira med Bekah som var en aning full. De sitter ju nu i Camebridge.

 

Kokade tre ägg vid 10 på kvällen, för jag blev sugen, men de smakade fis, precis som de gjorde igår också.. Hm, vad är det för fel på de här äggen? :O Öppnade fönstret i mitt sovrum halvt för att få in lite frisk luft nu när det ändå inte var så kallt ute. Släckte såklart i rummet för att minska på krypen!

 

Dagens snack har legat i temat SVÅRFLIRTAD KÄRLEK... Ah, jag har försökt guida Carro till att spela lite mer svår i alla fall till Kira och hon har gjort samma till mig med Freddie. Vi har ju pluggat på lite, med hjälp av människans bästa vän - google - och kommit fram till våra egna tips:

 

* Kär-leken

- Den som gått in i leken får också leken tåla. Blir du sårad, så blir du. Sårar du, så sårar du. Don't hate the player, hate the game.

- Föreställ dig att du är i en fotbollsmatch. I dina tankar är vinsten är att bli tillsammans, men du måste vara berädd på att det är 50/50 - vinna eller förlora. Du har din taktik på hur du vill föra spelet, men det är inte säkert att den andra spelar efter det, för han har ju sin taktik. Spela därför försiktigt och medvetet. Dela gärna ut gula kort, men se upp för att få de röda.

- Fuska inte = ljug inte. En vit lögn däremot är ingen fara... (A)

 

* Som en dans - två steg fram, ett steg tillbaka.
- Först skall du få honom intresserad genom att visa att du är intresserad. Skicka lite sms, prata, var trevlig och le mycket.

- Var attraktiv i uttryck, kroppsspråk och utseende.

- ...Sedan gå över till passiv. När du har fångat hans intresse, så skall du backa ett steg tillbaka, så att han inte bara får, utan att han får känslan tillbaka av att jaga dig lite.

 

* 3-väntan

- Frågar han ut dig, vänta i 3 sekunder med att svara.
- Bestämmer ni ett klockslag, kom alltid 3 minuter sent.
- Vänta med svar på sms i 3 timmar. (Inte på varje sms)
- Om du tar hans nummer, vänta i tre dagar med att smsa /omvänt, så förvänta dig att han inte hör av sig på tre dagar.
För att visa dig lite passiv, vänta med att smsa/ringa honom på tre dagar när du väl har fått honom på fall (typ när ni har setts). Svara inte på hans sms heller. Han kommer bli galen och vilja ha dig. Vänta dock inte längre än så - det är farligt!
- Vänta 3 månader innan ni hoppar i säng. Klart man kan förföra lite för att krydda i relationen, men se upp för wasabin! Har ni gjort det redan första veckan, så har ni gjort allt... (inte lika intressant och spännande längre och det kanske tar mer än tre dagar innan han/hon hör av sig).

 

* Var upptagen

Säg att du är upptagen med något roligt, även om du har tråkigt. Tex 'är med en vän' och inte 'nej, är bara trött'.

 

* Var intresserad

- Ställ mer frågor än vad du avslöjar om dig själv. Då verkar du intresserad och han vill få mer tid att veta saker om dig senare.

- Ställer han frågor, svara då med en fråga.

 

* Var chill

Om du vill träffa honom och han säger att han kommer hem sent för att han är ute med grabbarna, så säg bara okej. Följ inte upp honom/jaga honom inte genom att säga 'aha, när då?'...  Killar gillar självständiga tjejer.

 

* Var säker på dig själv

- Även om du kanske inte har världens bästa självförtroende eller självkänsla, så VISA DET INTE!

- Om han försöker ändra på dig, stå på dig. Visst det kan vara bra med förändringar också, men snackar vi personliga saker, så är det alltså utseendet han vill åt och inte din insida.

 

* Var oemotståndlig

- Ha en positiv attityd med glimten i ögat. Var snäll.

 

* Var oberörd

- När han inte hört av sig på senaste. Typ om han säger 'förlåt att jag inte ringde i onsdags', så skall du svara: 'Oj, skulle du ringa? Det hade jag glömt'.

 

 

Förutom SVÅRFLIRTAD KÄRLEK, så har vi även pratat om mobiler, länder (visste du att Tyskland har 82 miljoner invånare? :O ), sprit, hashkakor och morotskakor :)

...vilket forstsatte i att jag började baka det. Inte hashkakor alltså, men morotsbröd :) ...som denna gången såg ut som kakor. 2.30 körde jag igång, lite annorlunda sats. Mindre smör, mer vatten, mindre jäst, mer morötter, glömde salt, mindre mjöl och adderade en mängd russin, men annars var resten som vanligt tror jag.. (från mitt recept den 27 december)

Klockan 3.30 smakade jag å det var HIMMELSKT gott!! De var görklibbiga, för jag hade inte så mycket mjöl, men det var PERFEKT, för då var ytan lite krispig och insidan var lite degig fortfarande. SUPERGOTT!!!

Det blev 23 st (- tre som jag åt och fick ont i magen, för de vägde typ ett halvt kilo var.. ne, men de var tunga i alla fall!) Skall ta till Catha på konferensen i januari, så att hon också får smaka. Skall se om jag kan skicka till Carrobarro också om de inte tror att det är hash i dem.. Visade Carrobarro mitt majablad ;) (Inte riktig, men det finns massa weed här på en åker). Har även druckit några flaskor vatten idag! :)

 

Slängde iväg ett sms till Andy kvart över 4 och önskade han ett gott nytt år och även några bosnier skrev det på fb också.. Carro ligger ju 5 timmar efter oss i England, så klockan är ju inte så mycket hos henne nu. Jag har sett till så att hon inte har smsat Kira, men hon har snackat lite med en annan tjej från Australien i alla fall och hon verkar vettigare! :) Hoppas på det bästa för Carro oavsett såklart! :)

 

Konversationen gick vidare på barnnamn, men det blev kort! Kvart över 5 var jag klar med bakningen (disken lämnar jag till senare) och efter 11 timmar, 56 minuter och tre nyårsfirande med Caroline Andersson, så kände jag att sängen lockade grymt mycket! En riktigt härlig dag (+natt/morgon) har jag spenderat med CIC-gänget och jag har lärt mig grymt mycket under den här kvällen!

 

Avslutade med att läsa allting för Carrobarro, vilket tog några minuter.

NATTINATTI!!!! :) <3

 

Slängde in bröden i frysen och borstade tänderna och hoppade i säng (städade bort sygrejjorna från sängen) och lade mig vid 6 på morgonen. Imorgon skall jag INTE ställa väckarklockan i alla fall!!!

När jag hade stängt av datorn och gick in i sovrummet, så stod TV:n på och jag hade sett på en reklam innan att de skulle visa the Fresh Prince of Bel Air från klockan 6 och hela dagen och när jag kom in kvart över, så var jag inte alls lika trött, så jag såg 1,5 avsnitt och sedan somnade jag! SKÖÖÖNT!


30 dec - Sydde hålen, Gym Freddie sa 'Hej Sötnos' + Andy, skype C+C

Fredag

 

Sista dagen innan nyårsafton.. Vaknade vid 12 av väckarklockan. Fy, ville INTE vakna! Drömde om Tim.. och min kusin Olivia. Jag och Vincent tog hand om Olivia och jag gjorde välling till henne, som Emma Mureno hade lärt mig :) Det var mer drömmar med konstiga blandningar.. Brandövning med förra volontären Sofie Gustafsson som skällde på mig för att jag slank igenom grinden som hon skulle låsa för att barnen skulle lära sig att ta nödgången.. Det konstiga var dock att alla var först ute på en lekplats, men samlades sedan innanför skolgården, INSTÄNGDA.. :S

Hade träningsvärk i benen och ryggen idag! ...inget sms på mobilen som plåster...

 

Vid halv två satte jag på Yellowcard och tog fram sygrejjerna och började laga hål i kläder :) Slänger de när jag flyttar sen, men kan ju va trevligt att ha lite hela kläder här ändå, utan att behöva köpa nytt som jag ändå inte har plats med att ta med hem sedan.. Sydde nittightsen, vanliga svarta, bruna ''rid-tightsen'', lacktightsen, ett par gråa tights, stickade raggsockar, ett vitt linne och mina två svarta gymlinnen..

Blev inte klar, men när klockan blev kvart i 5, så tänkte jag att jag måste fixa mig! Vill vara på gymmet SENAST 6, för det stänger 8 idag..

Gjorde lite ärtor och majs och sminkade mig och fixade håret snabbt. Har blivit Yellowcard hela dagen, så bytte till Antian Kristiansson när jag sminkade mig. Det blev tjocka ögonbryn (tynar ut till smalt efter hälften) och fina böjda långa ögonfransar idag. Jag gillar verkligen ögonbrynen och det är ju alltid kul med lite förändring! :) Ser inte lika 'fjortis' ut längre..

 

Kvart i 6 blev jag klar.. Tog min 'It's all about me'-magtjocktröja ;) För att inte tala om fjortis, haha! Ciao!

Kom till gymmet strax efter 6 och både Andy och Freddie var där. Andy jobbade och Freddie gymmade med tre andra killar.. När jag kom, så sa Freddie 'Hej sötnos' på SVENSKA asså, haha. med lite engelskt uttal förståss, men ändå ;) Jag sa haha och han sa, hur säger man då? Så sa jag det med svenskt uttal och så gick jag till Crosstrainern och körde på STENHÅRT! Fy vilken rödtott och svettbomb jag blec xD 168 kalorier på 15 minuter ändå och lite mer än 1 km :) Gjorde spaghettistretch med både splitt och spagat och sedan så körde jag på. Blev mycket mage idag!

Freddie var gör gullig idag ju och jag kunde typ inte sluta le på crosstrainern heller och slank allt över med blicken ibland och jag såg i ögonvrån att han kollade på mig, men jag låtsades som om jag inte såg honom..

Efter stretchen så gick jag in till båset där Andy satt och bytte några ord lite snabbt bara medans jag ändå drack. Freddie stack dock 18.40 med sina vänner :/ ...så snackade ingenting med honom idag egentligen.. Gick in och hämtade mobilen då och skrev ett sms. Exakt det som han skrev till mig i går: 'How was the gym? You lookes nice x' Jag menade ju också att han såg bra ut faktiskt :) Han hade mörkblåa joggingbyxor och en mörkblå tisha.. (Tror det är första gången jag använder ordet tisha istället för T-shirt!)

 

Hur som helst, så stannade jag till 19.50. Körde en snabbstretch bara.. På slutet av själva träningen, så kom Andy till mig när jag körde magen igen och han sa 'gillar du verkligen den?' Ehm, svarade jag.. vadå då? Ne, han tyckte inte att den gav så mycket, så han använder den inte i alla fall, men jag sa att jag gillar den, så jag körde på! Jag känner att den ger och i och med att jag itne kan göra vanliga situps för min höft, så är den pangbra :)

 

Åkte till Sainbury's och köpte 6 burkar majs, morötter (de billiga var slut, så fick köpa ett annat, mindre paket för dubbla pengarna), ägg, spenat och majonäs och sedan åkte jag hem. Tänkte på körningen hela tiden och höll utkik efter poliser.. Fy!!! Jag måste berätta för Tony, men vi skulle ju faktiskt gå ut på promenad idag allihopa, men han hörde aldrig av sig, så.. Jag skall inte skyllapå det, jag kunde ju ha hört av mig till honom, men jag vågar inte.. Tänker på HUR jag skall säga det..

 

Hem

När jag kom hem gjorde jag tonfiskröra med majs och spenat och skickade ett sms till Freddie:

I don't know if you know what 'sötnos' means, but if you think that you know what it means and if that's what I think that you think it means, then you're wrong :) So give the boys a break and find out yourself


När jag googlade det igår, så fick jag fram att sötnos betydde cutie, men MIN översättning skulle bli sweetie.

 

Snackade med Carro och Catha på Skype samtidigt strax efter det. Vi pratade om lite allt möjligt, resor till Australien, England, killar, tjejer, nyår... - och vi bestämde att vi skulle Skype:a på nyår! :) 23.40 engelsk tid, haha :) Catta är i Camebridge nu, men Carro och jag skall vara ensamma hemma.. Hon får inte lämna lander heller eftersom hennes Visum inte kommit ännu. Hon ansökte om det i April i år och det skulle kommit i Juli, men det blev något fel, så hon var ju tvungen att åka tillbaka till Sverige i höstas och fixa det och nu sa dem att hon får inte lämna landet, för då kan hon inte åka tillbaka förräns hon har fått det. Som tur var fick hon besökstiden förlängt till 6 månder i alla fall, så det har gett henne lite mer tid!

 

Tog en skön dusch vid 11 och rakade benen - sköönt! Inte gjort det på jag vet inte hur länge xD Inte för att det var långt, för det får jag aldrig, men IFALL jag skall någonstans imorgon, så är det skönt att ha det gjort idag :) Inte för att nån skall få känna på mina ben ändå, men om jag har strumpbyxor.. Eller egentligen, vad som än, så är det alltid skönt med nyrakade ben! :)

 

Lade mig i sängen och sydde klart lacklegginsen. Gjorde de verkligen noggrant och sydde långt, så att de skulle hålla bättre. Slänger dem också när jag flyttar härifrån. Lagade även Canada Goose jackan. Muddarna har ju vart trasiga BRA LÄNGE nu! Köpte den av Angelica Sjöstrand för två vintrar sedan, eller om det var tre... Hur som helst, så var muddarna lite sönder redan när jag fick den, men de jackorna är sådana! Man vill INTE fastna i någonting, för då går de sönder! :) Sydde även lite småhål i ärmarna. Får ta kappan imorgon.. Såg att den spruckit på insidan i armen, så inget som syns utanpå, men skönt att ha det gjort innan det blir värre!

 

Snackade med Victor Christiansson på msn på natten.. Frågade honom om HAN hade svarat om han hade vart Freddie.. Jag menar, Freddie har ju sagt några gånger att han vill träffas nu, så.. VAD ÄR DET MED HONOM, VARFÖR SVARAR HAN INTEEE?? :(

 

Skypade med Carrobarro på natta... 1.50-4.12 :O


29 dec - Snoozmorgon, Gym Freddie, POLISEN

Torsdag

 

Vaknade vid 12 av väckarlkockan, fy, för tidigt täntke jag.. Drömde om cheerleading, att jag kunde hålla upp mitt ben lätt som en plätt utan att hålla i det (okej, stod med ena benet i vattnet, men ändå) och så var det ett gäng som gjorde danser (inte cheerleading, men man kunde sno lite steg i allaf all), men jag har glömt massa av stegen, men det fick mig på ltie danshumör.. Skulle vara skönt att ha en koreografi som är lätt att utföra, men ändå cool till Young Farmers..

 

Vaknade helt vid 1 och tog två morotsbröd och pillade med datorn. En timme senare kokade jag tre ägg och rostade två svarta skivor (inte att de blev svarta i rosten, men det kallas för black bread här, för att det är så mörkt). Vet att det var ganska tätt inpå, men jag hade ingen energi i kroppen och mådde dåligt och då skall man ju äta.. Kände dock efteråt att det var lite för mycket ja! Vid kvart i 4 bestämde jag mig för att gå upp ur sängen och fixa till mig. Kollade banken igenoch äntligen hade det dragits £35 från P-bötern.. Jag skrev ingen adress, för jag ville inte att det skulle synas om jag fick ett brev hem, så jag hoppas ändå att det har kommit in rätt och att de kan se avsändaren! Det borde de kunna eftersom jag skrev i reg numret!

 

Raderade även lite fler vänner på facebook idag, så nu är jag nere i 800.. Dock har jag ca 100 vänförfrågningar, så skall rensa i den listan också!

 

Idag tänkte jag åka till Dorking och köpa lite piercingar om jag hittar några, men klockan blev för mycket.. Jag sminkade mig i lugn och ro och bytte till min rosa piercingkula och målade naglarna rosa.. Tänkte att jag skulle matcha till min vita T-shirt som har neon-gult, grönt, blått och rosa på med lite svart text, så då matchar ju tightsen med ;) och mina vita skor med rosa nike-märke.. Det får bli en skön gymdag idag, för jag har så ont överallt efter gårdagen! Körde på ganska hårt med både konidtionen, styrkan och stretchen asså! :)

 

Snackade lite med Lunus Lennartsson och Catha på facebook och strax innan 6 värmde jag lite ärtor och majs och slängde på en liten klick smör och lite salt och tog en morotsfralla :)

 

Gymmet 19-21

Vägde mig idag och för bara två veckor sedan, så kände jag mig som en tungviktsboll och vägde 84, men idag när jag vägde mig, så hade jag gått ner 5kg - till 78,8. Det är fortfarande troligt mycket, men först byggde jag ju muskler och åt så mycket, nu har jag gått ner så mycket på maten det senaste och äter normala tider. Det är så skönt när man kan kontrollera det så bra när man inte jobbar och jag äter ju faktiskt bättre när jag är själv nästan.. (för ingen gillar den maten jag äter ändå).

 

 

Polisbilen blinkade inte och den tänkte köra rakt fram såg det ut som, så då körde jag bara på och då svängde den och blinkade och stannade mig (vid Xen) och sa att jag måste stanna där och släppa förbi dem, men polisbilden blinkade ju inte och jag sa det och jag trodde att man måste blinka.. Då sa dem: 'you may end up in court. I'm not saying that you will, but you may.. and you can loose your driving licence..' :'( Grät på vägen hem!!!

 

Carro loggade in på Skype och ringde mig direkt när jag skrev att jag ville åka hem, för allt är bajs just nu.. Så vi pratade en stund och jag åt morotsbröd och kokade två ägg.. Vi pratade även lite om vad hon hade gjort med tjejen och så.. Sedan kom Catha in och jag lade till henne i konversationen. Dock började jag gråta efter ett tag när vi pratade om polisgrejjen, så jag stängde av micken i typ en kvart.. Jag kunde höra dem, men de hörde inte mig.. Sen skulle Carro gå, så då satte jag på micken och sade hejdå i alla fall och sen pratade jag med Catha till nästan halv 2.

Tog en dusch emellan också när hon ändå hade fullt upp med att sortera sina bilder :)

 

Somnade till Rudolf (4 första delarna)


28 dec - Gym Freddie kram, kindpuss och sms!!!

Onsdag

 

Vaknade vid 11.30 och satte på datorn och kollade mobilen (inget sms) och somnade.. Vaknade en halvtimme senare och pillade med datorn. Fyyyy va trött jag var!!!

 

Raderade vänner på facebook som jag inte känner, eller som jag inte kommer träffa/har träffat på ett tag, eller folk som jag helt enkelt inte pratar med längre bara. Sparade änså vissa sånna, för man kanske har något förflutet, eller vilja kunna kolla på deras bilder av någon anledning.. Startade på 940, så när 100 är borta är jag klar för den här gången i alla fall.

Gick till köket vid halv 2 och åt tre av minifrallorna som jag bakade igår, mums!

Ismir från Stolac önskade mig god fortsättning och gott nytt år med. Åh, han som är så snygg! ;)

Datorn är ganska seg nu med, så där sa det stopp för mig! Nu åkte Beauty and the Beast i soporna, vilket gav mig 20G extra på datorn! :D Tog två till frallor också.

 

Fixade mig, gjorde tjocka ögonbryn och böjde ögonfransarna länge och tog bara lite mascara. Sedan kletare jag på lite foundation och lite puder på det, samt rosa rouge för att få rosiga kinder. Tog svarta strumpbyxor, min gråa tunikaklänning och långstrumpor och svarta blanka rosettskärpet och åkte till gymmet 17.20.

Tog en shake på vägen till gymmet, men kände att jag var mätt efter brödet, men tänkte att nu när jag har gjort den, så är det synd att det går till spillo.. SÅ SKULLE JAG ITNE TÄNKT, för fy vad proppad jag blev!

 

Gym

När jag kom till parkeringen och skulle lägga i 60p, så kom 'Lenny2' ut och vi möttes med blicken. Sen när jag betalat och gick tillbaka, så gick han in igen och jag kom strax därpå. Var ju nästa klarombytt under, men bytte till träningstightsen. Hade vitt och svart linne på mig också och tog lite astmamedicin för jag hade svårt att andas, för allt satt så tight..

Körde en kvart på Crosstrainern och där nickade Freddie till mig och jag fick ögonkontakt med 'Lenny2' också, så det blev ett kort smil där.. Jag var typ helt död efter den uppvärmningen.. Stretchade (var görvig) och sedan körde jag på med styrkan. Körde handstående lite då och då idag också, med splitten ofc :)

 

Såg att han kollade på mig, men jag försökte att inte kolla på honom och jag såg ganska sur ut, eller fokuserad på min träning. När jag körde benen, så satt han på kontoret och åt mat och kollade inte en sekund på mig ens :O Han läste tidningen istället.. Hopp.. Var en skum äcklig 50-åring typ som gick efter mig hela tiden också! :S Var nästan nära på att fråga vad hans problem var, men ville inte starta upp något där på gymmet..!

 

Mådde så dåligt, så jag sprang på toaletten, stoppade fingrarna i halsen och spydde upp lite av shaken... Inte så mycket kom ut som jag ville, men det kändes lite bättre i alla fall..

 

Körde ''steppen'' i 5 minuter och sedan crosstrainern i 13 minuter på ''neruppvärmningen'' och stretchade sedan. Var görvig, så tog en hård kudde under benen när jag gjorde spagat, plus att jag hade uppe bakbenet! ;) Kom upp i splitt några gånger också och kördelite mer handstående på slutet. Då kom Freddie ut och vände på överkroppen upp och ner och vinkade och log :) Sen plåstrade han om sitt finger vid CARDS-bordet, så då gick jag dit och snackade med honom.

 

Han frågade om det gjorde ont att stå upp och ner så där, men utan att tänka på mina handleder, så sa jag nej.. Menade ja, men huvudet rullade lite fortfarande, haha. Han plåstrade om fingret, så sa jag 'poor Freddie' (med bebisuttal) och han hade skadat sig lite när han boxades. Han bad om ursäkt att han inte hade smsat, men han skulle göra det idag sa han.

Pratade även om hur julen hade varit och så frågade han mig om jag skulle festa på nyår, men jag sa nej. Så frågade han vad jag skulle göra, men jag sa att jag inte visste, har inget planerat.. Han skulle festa i något hus med vänner :) Sen när jag sa att jag skulle gå, så gav han mig en kram och puss på kinden och sa att han skulle smsa så fort han kunde.

 

När jag kom hem Skypade med Rico en stund och kokade tre ägg. Sedan Skypade jag med Catha och pratade om första smset. När jag snackade med Catha, så sa hon att jag absolut skulle svara!! Hon var dock trött, så vi pratade bara en halvtimme, men hon är tillbaka i England nu i alla fall!

Snackade även med Shennybenny på facebook lite. Hon vill att jag kommer till henne den 27e januari för att fira hennes 21-årsdag, men jag kolalde på lite biljetter och det är för dyrt att åka hem för faktiskt! Skypade en stund med Kristin också senare och berättade om Freddie och dagens händelser ;)

 

21.35 smsade han mig och 22.35 svarade jag..


F: Hello! It's Freddie x
I: Hej sötnos, hope your finger's better :) x
F: What does hej sotnos mean? We should meet up sometime xx
I: Haha, ain't telling you :) Yeah, well I'm free till the 5th, so anytime :)
What are you up to?
F: I just got home! Not much, a bit of telly! What about you? X
I: Just blogging a bit..
F: What are you blogging about? X
I: Just the day :)
F: And how was the day? X
I: Fine :) Yours?
F: Yeh good thanks! Very long! Have work again tomorrow which is not fun! X
I: What, it looks fun! When do you start tomorrow? X
F: Haha itäs not fun! Itäs boring! Iäm in at half 2 x
I: Why do you do it then? :O Hm, so get a coffee with me before you start then :P
F: I can't tomorrow I'm going for lunch with friends and going from there to work! But we should another time x
I: Haha, busy man. Ye, another time then. x

 

Snackade med Veronica Eriksson lite på kvällen också och kollade lite Family Guy samtidigt.. Vände mig om för att sova kvart över 1.

 


27 dec - Gym A, Sov, Bakade morotsbröd, Carro Skype

Tisdag

 

Gick upp vid 11 efter att ha snoozat en stund. Gick och nopprade armhålorna i badrummet och tvättade mig, för trots duschen igår kväll, så stank jag xD Det är ju så när man ligger och sover. Hur som haver, så gick jag ner och hängde upp tvätten som jag slängde in igår kväll med min rosa sportbh och hängde den på värmestången i badrummet, så den skulle hinna torka till gymmet. gjorde lite havregrynsgröt och sminkade mig snabbt och sedan åkte jag.

 

Kom till gymmet 12.30 och körde 13 minuter på crosstrainern. Andy var där med, men vi pratade inte så mycket. Lite på slutet blev det väl. Om hur julen hade vart och så. När han sa att han hade öppnat lite julklappar på jul, så sa jag en gördum grej 'får du fortfarande julklappar? Du är ju gammal och vuxen nu.'

'Isabelle va dum du är', tänkte jag för mig själv. Klart folk får julklappar, bara för att jag tycker att jag är vuxen och inte längre vill ha några. Jag ger ju till andra också och folk ger till mig ändå. Aja, hoppas han glömmer det snart.. Jag var görtrött, men körde på ändå och tiden gick ganska långsamt, men gjorde lite handstående sista 5 minutrarna. Fick lite ont i handlederna, men det funkade för en stund ändå. Hade ju hand(fot)ledsskydden på som lite extra stöd. Gjorde splitt när jag stod i handstående, om man gör det långsamt så går det bra!

Gymmet stängde vid 2, så då åkte jag och stannade till vid Waitrose på vägen. Köpte ett riktigt mörkt bröd och två små påsar cashewnötter och en liten hasselnötspåse och sedan åkte jag hem. Lade mig i sängen nästan direkt för att jag var så trött!

Satte på värmefläkten och såg slutet på Grinchen och sedan somnade jag och vaknade kl 8 på kvällen.

Då kom Nanny McPhee (en barnfilm typ med en häxa till Nanny) på TV, så såg den och bakade morotsbröd samtidigt och åt cashewnötter. Tog in datorn till köket, så att jag kunde kolla på huvudingredienser, men jag gjorde om det ganska mycket ändå:

 

Isabelles morotsbröd

100g smör

2 pkt jäst

5 dl vatten

lite salt

1 dl linfrön

4 dl rivna morötter

1 dl cocosflingor

vetemjöl + havregryn

1 ägg (för att hålla ihop allting eftersom det är havregryn med i)

 

Jag tog lite av vad jag hade faktiskt, var inte så noga med måtten egentligen. Lät degen jäsa 35 minuter första gången och 25 andra gången. Hade inte så mycket mjöl som man skulle ha egentligen, för jag gillar när de är lite klibbigare. Jag gjorde 33 stycken istället för 24. Hellre många och små tänkte jag.

Grädda i ugnen på 225° i 15-18 minuter i mitten i ugnen, eller beroende på hur de ser ut. (Om jag skulle gjort två limpor istället, så skulle de gräddas i nedre delen på 175° i ca 35 minuter.)

 

Åt några stycken och pratade med Carro (Topper) på Skype. Hon var två två timmar utanför Toronto, hos Kira (en 27-årig tjej) och vi pratade medans hon duschade. Pratade om att de hade hånglat och myst och vart på fest och jag berättade om Freddie i fredags och att han inte hade hört av sig, fast han sa det..

 

Snackade lite med Christian Dahlin om det vanliga och hans dotter. Han berättade även att han vunnit EN MILJON KRONOR på en Trisslott som han fick av sin syster på jul. :O EN MILJON KRONOR!!!???!!!! :O

 

...Vid 2 på natten, så var jag klar med köket och hade så ont i magen av allt bröd, så tog en laxer-påse. Blä vad äckligt det är! Smakar möglig apelsin... :S Läste det på en billemisida i går, så tog en då med.

2.30 började jag bli lite trött och täntke ta en dusch och bädda min säng för en gångs skull! Har inte sovit i lakan sen jag tvättade dem sist! Dumt av mig, för det känns så äckligt, men har duschat varje kväll i alla fall och har haft kuddöverdrag, men ändå! Gillar det inte. Det tar ju bara 5 minuter att bädda, men jag har verkligen inte orkat, men skall ta ett litet täcke nu istället, så blir det lättare. Behöver ju inte ha mitt stora när jag bara är själv lixom.. Visst det är gött, men ändå..

 

Läste detta på Mirka Kylmäahos facebook idag:

Istället för att klaga över hur ditt liv ser ut idag - lyft på arslet och se vad du kan göra åt det! Så kanske du slipper klaga imorgon.

 

Behöver verkligen köpa nya piercingar nu också. Min benspiral till töjning är brun, repig och mitt öra är torrt av den.. Har ju min platsplopp nu i läppen, men den är dels för lång och kulan är för stor.. Jag vill ju ha en spiral istället! Tänkte att jag skulle åka in till Dorking imorgon och handla lite. ELLER på Torsdag, för det är tydligen fri parkering för alla som julhandlar i hela december på torsdagar från kl 2.. Kanske bara tar gymmet imorgon då..? Och köper lite majs och morötter, för det behövs fyllas på här :) Skulle ju kunna åka till Guildford, men förra gången jag kollade, så hade de ändå inte så mycket piercingar och jag skall ju inte slösa pengar på annat nu när jag sparar!


Snackade lite med Veronica Eriksson på facebook också.. Om Freddie, haha. Varför handlar allt om Freddie nu för tiden egentligen? Issa då.. Jo, för jag är sån ;)

Vi pratade även om mat och träning också och bestämde att vi skulle vara lite hälsostöd för varandra och berätta allt man ätit under dagen!


26 dec Annandag Jul - Sam

Måndag

 

Vaknade kl 1 på eftermiddagen efter 4 timmara snoozande!

13.45 gick jag upp och

 

Transformers


25 dec - Church, Tony/Mad + family, Jane Ratner

Söndag

 

Vaknade vid 10.30 och fixade mig lite snabbt och tog på mig min vita skjorta med svarta rosettbältet i midjan och gröna långa linnet under och så gick jag till kyrkan vid 11. Det skulle ju börja 11.15, så var där tidigt.. Hjälpte Jane Ratner att dela ut häften och vi satt längst bak med Neville och Rosemary. Trodde åsnorna skulle vara där, men nä... :/

Efter gudstjänsten gock jag hem och Tony kom förbi strax där efter och frågade om jag ville komma hem till dem en timme innan Jane skulle komma. Jag tackade för inbjudan, men kände att jag behövde städa hemma och fixa lite innan jag åkte. Gick däremot efter för att hämta bilen vid puben och då kom Mad springandes mot mig och sa joo kom, det blir kul. DÅ tänkte jag att ja, men det är klart jag skall komma på juldagen. Jag kan städa en annan gång, men behövde göra mig klar först i alla fall!

 

Jag bytte bältet mot ett rött band istället och gjorde en stor rosett under ena bröstet, lite som på julbilden som jag gjorde om för volontärerna :)

 

Damen jag var hos var stressad över saker och hennes hundar var över mig hela tiden och hennes mamma har cancer, så hon mådde inte så bra.. hennes barn (som är 30 typ) sprang runt och fixade med saker hela tiden, så det kändes inte så lugnt. en av barnens fru från sverige var där, så det var ju kul, men hon var ganska tystlåten, + så var hon gravid, så hon satt mest med sin filt i soffan

 

 

Somnade till Gladiator och när den var slut, så vände jag mig om för att sova. Fy va trött och utmattad jag var! Detär faktiskt ganska jobbigt att vara social och uppmärksam en hel dag!


24 dec JULAFTON! - Lunch med McCance, julklappar

Lördag JULAFTON

 

Vaknade kl 7 av att jag nös och mådde dåligt, men somnade om igen. Vaknade sedan 9.30 när mamma ringde och önskade mig en God Jul och sedan när klockan ringde vid 10.10, så orkade jag inte gå upp. Varje gång jag vaknade kollade jag telefonen ifall Freddie hade hört av sig, men nope..

Snoozade till halv och låg i sängen och pillade med datorn i ytterligare 20 minuter till, men sedan fick jag fart på benen. Gjorde havregrynsgröt, sminkade mig, plattade håret och klädde på mig. Var klar precis när klockan var halv och gick ner för trappen och då ringde Fraxer på dörren.

 

McCance

Neil körde bilen och när vi kom fram möttes jag av tre hundar, Daisy (en liten vit som var deras), Max (en likadan vit som de passade) och Roger (en brun stor hund som de också passade) och Sally kom ut och välkomnade mig in där jag möttes av Rosie också.

Jag fick lite isvatten och så pratade vi lite och Rosie visade mig runt. Det var ett väldigt litet hus faktiskt, men mysigt ändå.

Jag och Rosie spelade lite Wii i typ 10 minuter. Jag tycker ju inte om sådana spel, men sade inte att det var tråkigt. Vi spelade inte så länge som tur var, för maten blev klar. Grönsakssoppa, nästan som den Sam gjorde, fast denna var lite kryddigare. Supergod!! :) Tog en minibaguette till det med, inte för att jag ville ha, men de hade ställt fram och köpt Getost till mig för att det tydligen inte var någon laktos i det.

De hade en liten present till mig också. Det var en hjärtspegel :) Jag gav dem en burk med fina chokladkakor också och de var jättetacksamma! Sedan tog vi en kopp te och jag visade dem hur man gjorde en sådan julstjärna som jag hade gjort hemma. De instämde med att det såg svårare ut än vad det var! :)

 

Sedan gick jag, Rosie och Sally ut med alla hundarna på en promenad och de visade mig Janes hus också. Jag sprang lite då och då, en gång ruschade jag uppför en backe och det var görskönt! Tappade telefonen när vi sprang nerför en gång, men Sally plockade upp den. Tur att de såg det! :) Svinkallt i början, men blev varmt när man sprang. Tog en till te när vi kom in och så körde de hem mig vid halv 4 :)

 

Hem

När jag kom hem låg en stor påse på trappen och två kuvert inne i lägenheten (antar att Nolan hade gått in med det när jag var borta. Ian kom även ut och gav mig en julklapp, så snällt av dem! :)

Det var ett par rosa tofflor. Den stora påsen var från Sam och det var en pumpa, en scuash, en purjulök och en burk veg-soppsmix.

Rostade två mackor med mjukosten som var kvar från bakningen och vid 5 lade jag mig i rummet, åt lite cashewnötter och kollade på Sorority girls. Det var SVINKALLT verkligen, så jag stängde dörren och satte på fläkten för att få värme så fort som möjligt! Somnade några timmar sedan också och vaknade vid 10.

 

Skype med papi & co

Gick in till köket och skypade med Pappa. Kristin, Cilla, Birgitta och Philip sade även hej och God Jul! Snackade från 10 till 11 (engelsk tid) och avslutade samtalet med att sjunga och hurra för Philip, eftersom han fyllde 15 år idag! GRATTIS LILLEBROR!

De frågade även efter mitt konto för att skicka över lite pengar som julklapp, så jag gav mitt svenska eftersom då blir det ingen kostnad för dem i växling. Jag har ju pengar nu, så mitt svenska är som mitt extra sparkonto nu! :) Åh va häftigt det hade vart att flytta till Australien asså!!!

 

Midnattsmässa

Strax efter 11 gick jag på midnattsmässan. Tog mitt gröna nya långa linne som jag köpte i london med mamma och svarta tights, svarta kavajen, diademet med den svarta stora rosetten och mitt långa halsband med kulan.

Hjälpte Jane Ratner att dela ut sånghäften. Träffade hennes dotter Katey som vi satt med tillsammans med Margaret också. Passade då på att tacka Margaret för julklappen! :) Di gav mig även en liten julklapp också. En grej som man kunde hänga upp som dofrade lavendel. (Jag tyckte dock att det luktade gammal tant, så det är nog inget jag kommer ha i huset så, men ah, kanske på toaletten då? Hon gav mig också ett kort från Sallys föräldrar Neville och Rosemary!

 

Kom hem vid 1 och det var första gången jag fick lite julkänsla på något vis..

Satte på värmefläkten i sovrummet, tog en skön varm dusch och sedan lade jag mig. Bloggade klart för den långa dagen och vände mig om för att sova strax innan 3.



23 dec - Skype, Matsnack, Gym Freddie frågade

Fredag

 

Vaknade vid 8 först av mig själv, men valde att somna om. Vaknade sedan vid 11 och magen var så platt liggandes, så revbenen stack ut ;)

Banken ringde mig och sa att det blivit något fel och att jag måste komma in med mitt pass igen och även en räkning som är skickad till min adress, men jag sa att det har jag inte.. Skulle komma in med det jag hade innan 5 i alla fall.

Satte på datorn och snackade med Carro (Topper) och Ricardo på Skype :)

 

Vid 2 gjorde jag lite havregrynsgröt på julvis och sminkade mig fint och fixade håret. Precis när ajg var klar, så ringde det på dörren och det var Margaret som lämnade en fin julpåse med julklappar i! Så söt hon är! Sade att jag skulle väna till jul, men jag blev så nyfiken, så jag öppnade en faktiskt.. Det var en Robinfågel tror jag :) Som man skall hänga i granen, men jag hängde upp den i gilangen som Jane gav mig igår som jag hade hängt upp runt spegeln :D Blir nog min lilla gran där kanske, för då kan julklapparna vara på stolen. Hm, att jag inte tänkt på det innan :) Just det, Robinfågel är väldigt juligt här, så det var antagligen det som dagisläraren Coral var där på julspelet. Förresten, så regnade det ute nu, tråkigt, men hoppas att fler kanske går till gymmet då. TROR JAG DOCK INTE, folk har för mycket att göra innan jul!

 

Än en dag tog jag på mig nylonstrumpbyxor, min Bondelid-kjol och min nya svarta body IFALL Freddie skulle vara på gymmet och sugen på en kaffe..

Var klar med allt en timme senare (vid 3 alltså) och skulle fortsätta skype:a med Rico, så tog datorn till köket, men då hade han gått för att klippa sig. Jaja :) Det är faktiskt ganska skönt att stå och arbeta med datorn, att jag itne har tänkt på det förut. Dock är det kanske en aning lågt och jag har ju en tendens att svanka, så det känns lite i ryggen ibland, men det gäller ju att byta ställning ofta :) Man får inte vara bekväm när man skall stå upp eller sitta egentligen som man kan när man ligger.

Vid 3 blev jag hungrig igen :O Efter bara en timme!!! Men nepp, jag har lite spaghettisoppa kvar i kylen som jag tänkte äta innan gymmet, men skall inte dit förräns vid 5, så det är ingen idé att jag äter det nu.. Ne, får vänta en timme typ, eller 45 i alla fall, så att jag hinner smälta maten!

Fy, en kvart senare var jag görhungrig, så jag tänkte att kanske är bättre att ta soppan nu och bara ta en shake innan träningen kanske :) Eftersom maten redan var i en kastrull, så hällde jag i lite extra vatten bara och så ställde jag den på plattan för att värmas upp.

 

FY FY, kvart över 4 STORMADE det och spöregnade, det SLOG verkligen ner. FY FY för att gå ut i detta vädret, men det skall göras!

 

Parkerade på gymmets parkering och behövde inte betala något, för det fanns en biljett i biljettautomaten till imorgon kl 8, så jag tog den ;) Gick upp och lämnade träningsväskan och fyllde på vattenflaskan på gymmet, så att jag kunde göra min shake (Freddie såg mig, men jag låtsades som om jag inte såg honom och så sprang jag ner och till banken. Kom dit 16.50, så strax innan de skulle stänga, så att de fick kopierat mitt pass och körkort igen, för det hade blivit något fel.. sedan gick jag tillbaka i regnet till gymmet. Som tur var, så hade jag ju min ladybirdjacka :D

 

Gym 17.15-20.45

Eftersom jag packade träningsväskan så snabbt, så glömde jag mina sport-bh:ar. Brukar ju alltid ha den rosa och den svarta 'Stay in place', men de hängde på värmeställningen i badrummet, för att de skulle torka tills idag.. Som tur var, så hade jag min stora nya bh och mina tighta underkläder (+linne) och ett extra svart linne, så det blev awesome! :D Mycket skönare än sportbh, för detta tog ingenting alls på nacken eller på revbenen, jag kände mig så fri och rörlig!

 

Värmde upp på crosstrainern i en kvart och stretchade lite, var faktiskt ganska flexibel för att vara första stretchen! ;) Gick sedan in till Freddie och snackade lite.

Sa hej och frågade hur det var och han sa att han hade sån hangover, för han var ute igår. Haha, :) Kanske inte är det bästa att dricka dagen innan jobb, jag borde ju veta! Speciellt ett jobb som man skall vara social på..

Han sa att jag var väldigt fin idag och han var nyklippt, så jag sa att han var fin i håret. Däremot tyckte han att det blev för kort och sa att hans stora öron syntes för mycket, men jag sa att det var fint. Öronen kanske var ganska stora, men vad gör det egentligen? Det var inte så fint med så kort hår faktiskt, men det sa jag ju såklart inte! Det växer ju ut, så ;)

 

Bad om ursäkt att jag kom sent och förklarade att jag jobbade (barnvakt). Han frågade om mitt jobb var jobbigt, men det tycker jag väl inte.. Ibland kanske, men jag tycker ju om mitt jobb! :) Han sa att han ville starta ett sportcenter för barn och ungdomar som håller på/är inne i dåliga saker som droger eller annat dumt. Görnajs tycker jag!!! :D Dock sa han att det kommer bli svårt, för det kostar så mycket. Han sa även att JAG hade sagt att jag kom från Sverige någon gång - vilket jag inte kommer ihåg, men jaha säger han det så.. :)

Han frågade hur länge jag skulle bo här, men jag visste inte sa jag. Jag har lägenheten ett år i alla fall. Han sa då att han skulle flytta till Australien i September och då sa jag att jag också skulle dit på hösten för mamma fylller 50 nästa år. Han skall till Melbourne, men vill även resa till Nya Zeeland också och jag lade till 'Va roligt! Ja, du får passa på nu när du är ung', vilket han samtyckte med! Han frågade hur man sa hej och hejdå på svenska haha. Det var annorlunda, andra brukar vilja veta roligare saker, men han var smart där ändå!

 

Sedan frågade han om jag någonsin boxades här, så sade jag nej. Så sa han att han kunde lära mig någon dag, så kunde jag lära honom lite stretchingar. Det vore najs sa jag! =) Allt flörtade vi ;)

 

 

Körde på med allt och tog 160kg i benpress ;) när jag var inne på mina sista maskiner (vid båset och vattengrejjen), så gick han och städade lite där. När han fixat klart vattengrejjen och gick till sin klient igen, så tog han mig på axeln och frågade om allt var bra och samtidigt frågade jag honom om det var bra, för han hade tre klienter under tiden som jag var där i alla fall och resten gjorde han annat, men stackaren mådde inte alls bra ju.

 

När jag kom hem satte jag på tre ägg på plattan (för att koka) och gick in i duschen. Efter några minuter blev det strömavbrott, men tänkte att jag duschar klart och fixar det sen, men allt gick tillbaka bara en minut senare som tur var! :) Plattan hade dock lagt av, så fick starta om kokningen, så de blev vanligt kokta. inte torra, men inte långt ifrån heller.. Diskade bakgrejjerna och annat som låg i diskhon också och så åt jag äggen och röst-Skypade lite till med Rico, men han var så tråkig, så vi snackade inte så länge.

Lade in brysselkålen i ugnen, så att jag kunde frysa ner dem och bara värma när jag ville :D Köpte ju två paket sist, så det blev två plåtar med! Smakade på en rå först för att hypotetiskt kunna avgöra om de var goda okokade, alltså i ugnen. Tänkte att de skulle bli lite knapriga då istället. Den råa smakade som rå broccoli, så det funkade! 20 minuter på 175° och sedan hällde jag i lite vatten så att det skulle bli som att de kokade lite och hade de inne i en kvart till.  De översta blev ganska bra, men den undre plåten var fortfarande råa, så jag lade dem i en kastrull och kokade dem en stund.

 

Lade mig vid 11 och bloggade och snackade lite på fb med folk och såg lite Family Guy och sedan somnade jag till 'The Night Before Christmas' och bloggade. Det var dock så mycket att skriva om dagen och mitt minne kan inte minnas varenda detalj, men vem orkar läsa det ändå sedan?


22 dec -

Torsdag

 

Vaknade halv 9 av väckarklockan med en torr hals! Aj, mandlarna var lite svullna också och då kom jag på att det beror nog på min kost.. Äter för lite.. Hur som helst, så bestämtde jag mig för att gå upp och baka lussebullar, så att jag kunde ta med mig till Coldharbour vid 10.. Letade upp ett recept och började smälta smöret. Köpte smör och smölk igår + någon mjukost som jag tänkte skulle göra det saftigare, men när jag börjat smälta, så skulle jag bara kolla hur många ägg jag hade... INTE ETT ENDA SER JAG DÅ :O Oj, tar genast av kastrullen och räddar smöret. FAIL MED LUSSEBAK! Nehe, då får jag väl fixa det ikväll då och köpa ägg. Trodde verkligen att jag hade det!

http://www.recepten.se/recept/lussekatter.html Här är den jag kommer använda mig av i alla fall.

Gjorde havregrynsgröt istället och satte på platt och volymtången :)

 

Åkte till Dorking 10.30 och löste in checkarna på banken, lämnade in mina skor, gick till Hollands och Barret och köpte en till proteinburk, för jag har använt mer än hälften på min första nu. Köpte även mandlar där, så allt gick på £38.. När jag kom tillbaka, så hade jag en gul lapp på bilen, FAN FAN FAN!!!!! £70 stod det, men om jag betalar den inom 14 dagar, så var det 50% nu.. Bara det att jag visste inte vart kontoret låg, så hoppades att jag kan betala det från mitt konto på internet när jag kommer hem!

Åkte till Saintsburys parkering och det kostar ju 60p för en timme, eller £1 för två, men jag hade bara 1-pundare i plåmboken, så köpte för två timmar.. Fan va störande! Jag trodde seriöst att man fick stå där, för Caroline och Dave sa att man inte fick stå där det var sicksack ränder och det var det ju inte där..

JÄVLA SKIT SKIT SKIT.

Som sagt, parkerade vid mataffären och gick ner för att hämta skorna som var klara då med dragkedjan. Han hade satt på en liten silvrig ring med en svart lädergrej på, så det kostade £3 + att jag köpte skokräm för £2,5. Sedan gick jag till Saintsburyc osh köpte en pärm till Felix + ägg till bullarna och toapapper. Mötte Tony i affären snabbt. Det var funnt med folk där med överfulla vagnar, vissa hade två till och med! :O Som tur var hamnade jag i den kortaste kön i alla fall, som bara tog en kvart typ! :)

 

Åkte hem och tog in datorn i köket, satte på musik och tog fram receptet och började baka. Trots att jag åkte in för äggen (och julklappen då + annat plus), så glömde jag ändå ägg i smeten x( Det gick bra ändå! Jag åt en bulle när de var klara och den var god, så :)

När degen jäste, så packade jag in Eve's, Almas och Felix present. Köpte en varsin röd till tjejerna och Felix fick en svart och så lade jag i 20 plastfiskor var också. Tanken var att de nog redan har allting redan, men jag tänkte att här kan de sätta in saker som de gjort och vill spara :)

 

Portionerade ut lussebullar i påsar för att ge med julkorten till folk här. Gick först till Di och Tim strax efter 4 och lämnade ett kort och två bullar. Di öppnade och blev jätteglad! Sedan mötte jag Hillary på vägen, hon skulle precis ut och lämna julkort till folk också, så jag gav henne deras kort från mig och två bullar. Nästa stopp var hos Caroline. Lämnade hennes julklapp och kort, inga bullar dit, för det räckte inte. Hon fick ju ändå en fin dyrare osthyvel, smugglad från Sverige haha. Mamma var ju så go och köpte sex stycken! :) Till slut kom jag till Liz och Phil, men de var inte hemma, så jag hängde en påse med kortet och två bullar i på dörren till dem och så åkte jag till Coldharbour.

 

Knackade först på hos Helen, eftersom hon bodde på vägen, men det var bara städarna och arbetarna (som jobbade med köket) som var där och hon svarade inte på telefonen, så jag åkte till Jane Newberry. Hon höll på med maten, men vi tog en kopp te och så gav jag hennes julklapp och julkort. Hon fick ett kort med en papperspepparkaka som jag klistrat in och hon tyckte det var jätteroligt :) Julklappen skulle hon öppna på jul sa hon. Jag gav henne sex bullar till hela familjen Newberry: Jane, hennes man Pat, dotter Nancy och hennes tre söner som jag inte minns namnen på. Hon blev jätteglad och jag fick även en julklapp av henne! :) Kl 5 gick jag över till Emmas och Jane hade ett kort till dem, så jag var lite postman där och överlämnade det. Tog även de silvriga paketen till barnen, julkortet och några bullar. Tyvärr, så är ju Emma glutenallergiker och det hade jag glömt - ATTANS, men de andra får äta bullarna i alla fall.

Stannade där i ungefär en halvtimme, 45 minuter. Emmas pappa Brian och mamma (minns inte namn), var där också. Som tur var kom de och barnen precis hem när jag kom dit och de varjättetrötta, alla utom Felix. Däremot fick de massa energi och blev glada när de såg julklapparna jag gav dem. De fick ta sitt paket och lägga under granen. Jag bar in Felix, så han kunde lägga sitt paket också. Ah, jag bar väl både honom och paketet, han bar paketsnörestjärnan i alla fall :)

 

Sedan åkte jag hem till Helen en stund också, för nu hade hon kommit hem! Jag gav dem en osthyvel och en älg + ett kort med två guldpengar i som barnen åt. De gav mig en guldig vinpåse med en flaska mould wine i + ett kort :)

 

................gym 18.30-20.30:

andy, ingen Freddie. andy å ja bestämde att vi skulle ses nästa fredag kanske..

 

dusch, hoppade i säng kl 10, såg slutet på rocky 4 och hela rocky 5. hade svårt att andas vid 12 och kände mig dålig, så gick upp och åt lite spenatblad med mjukost. Ricardo sa att jag såg jättefin och smal ut! :) Jag mår verkligen bra när folk säger att det syns! :)

Stängde ner allt vid kvart över ett, men hade jättesvårt att somna! Svårt att andas, så fick snyta mig till sömns!

 


21 dec - Workshop Belmont

Onsdag

 

Vaknade 8.22 idag av första väckarklockan!!! :D :D :D Var faktiskt ganska trött, men ändå utvilad, så hoppade upp och gick direkt in i duschen. Håret kunde ha funkat idag, men ville vara på den säkra sidan.. Dock stod jag där i någon minut och insåg att det aldrig blev varmt.. NEEEEEJ tänkte jag då!!! DET FINNS INGET VARMVATTEN IGEN!!! Hörde att det var några på utsidan, så jag tog på mig tights och en tjocktröjja och gick ner och bad om koden till det andra garaget. Det var två nya trädgårdsarbetare idag, men lika snälla! :)

 

Det skulle ju ta en halvtimme innan det blev varmt - MINST, så jag satte igång platt och volymtången istället och gjorde lite havregrynsgröt på julvis :D MUMS

Städade i väskorna också, för man vill ju inte ha massa skit när man skall på kaffedate ;) Tihi..

 


20 dec - Gym (Frågade Freddie), Di+Tim, Skype med Catha+Birgitta

Tisdag

 

Vaknade vid 12 idag igen av väckarklockan, men det var görskönt att vakna - helt perfekt tid! :D Var lite grått ute, men ändå ljust!

 

Magen var platt när jag vaknade och jag gjorde lite havregrynsgröt och satt vid datorn ett tag och diskade disken som var och ställde in torra saker i skåpen och diskade min nya ''brevlåda'' som består av en kylbox som jag fick av Tony. Vid två hoppade jag in i duschen. Snackade med Andreas ordspråket Buhre lite mer idag. Stackarn hade feber på sin födelsedag, GRATTIS IGEN BUHRE! :)

Sminkade mig och när mitt hår var torrt, så plattade jag och volymerade det lite och åkte till Dorking kvart i 4. Gick först in på posten och fick mina kort till Sverige postat (vilken tid han tog på sig, men jaja) och sedan åkte jag och tankade, för det lyste rött nu..

Lade i 90p i förhoppning om att det skulle ta 1,5 timme då, men parkeringsautomaten tar visst bara för hela timmar... En timme kostar 60p och två £1, men efter kl 6 är det gratis.. Hoppades att jag inte skulle få någon P-böter i alla fall!

Freddie satt i båset när jag kom, men jag låtsades inte se honom. Gick istället på crosstrainern på första raden (mot TV-apparaterna) och körde på i en kvart och när jag gick av, så tog jag en omväg för att hejja på honom innan jag skulle fylla på min vattenflaska. Vi mimade hej, för han pratade med någon annan. Jag tog en snabbstretch och körde på med armar. Kunde gått till benen, för han satt själv i båset och då skulle jag kunnat fråga honom om han ville ta en kaffe, men jag vågade inte helt enkelt.. Det kom ändå en kille dit en stund senare, så.. När den 40-åriga blonda kvinnan (som jobbar där) kom vid 5, så tog Freddie sin jacka och gick ner. Ett tag tänkte jag att fan att han inte sa hejdå om skulle åka hem, men efter 20 min såg jag att hans väska var kvar och han kom tillbaka ca 10 minuter senare, så det var nog bara hans lunchrast då :)

Vägde mig på gymmet efter halva tiden och då hade jag gått ner 3 kg sedan jag vägde mig sist.. :O :D

 

kvart över 6 fyllde jag på vattenflaskan för sista gången och då kom han bakifrån och hälsade och så stod vi och pratade vid disken där de har alla träningspapper:

 

Freddie: - Hello Bella! How are you.

Isabelle: - Yeah fine, and you?

- Yeah good. You were here early today!

- Yeah, cause I have to go early. I'm invited to my neighbours for something..

- Aha okay, nice. Where do you live?

- Abinger Common.

- Oh, that's far away. Isn't it near Guildford or so? Do you drive then?

- No it's not that far. Yeah I drove now :)

- Oh that's good. So do you have everything done for Christmas?

- Nope, nothing :D

- Haha. Are you going home, or are you staying?

- I'm staying! :D

- How old are you?

- Twenty, and you?

- How old do you think I am?

- Ehm.. 25 maybe?

- 25!!?? :O Haha, no I'm 21 :) It's probably because of the beard, haha.

- It was a compliment though :)

- Thank you. Well, my costumer's here now, so.

- We should get a coffe sometime!

- Yeah definitely! :) When are you here next time?

- Tomorrow..

- Yeah me too, what time?

- About 4, 5..

- Good, then we'll take a coffe ;)

- Great :)

 

Sen gick jag till crosstrainern helt naturligt och tittade på musikvideona på TV:n och kanske sneglade på honom någon gång och efter två minuter tänkte jag på händelsen och blev svinglad och kunde knappt sluta le. Ville inte att han skulle se det bara, för han var snett framför mig.. Haha, men körde bara 5 minuter, ganska fort ändå och tog en snabbstretch (Spaghettistretch med spagat) och sedan joggade jag ut och bytte snabbt om.

Åkte hem, tog en proteinshake och en morot på vägen, slängde in grejjerna när jag kom hem och gick till Di och Tim strax innan 6 - i mörkret. Det var jättemycket folk där, de hade sjungit carolsånger (julsånger) ute vid Maisys hus på den stora rondellen och så minglade jag runt lite där. Berättade för Jane, Angela (Joyce career) och Mad att jag skulle träffa en från gymmet imorgon på en kaffe :D Tihi! :D

De serverade mould wine och apelsinjuice att dricka och mints pies och korvar, men jag ville inte ha något. ÄvenDet är ju faktiskt inte nyttigt.

Gick hem samtidigt som Mad och Tony vid 8. och gick genast in på datorn och Skype för att berätta för vem som helst egentligen om det som hade hänt! Dock var ingen rolig inne, men jag delade med mig i gruppen 'ge och du skall få', så Moa såg det bland annat. Gjorde lite tonfiskröra också, för jag började bli hungrig.

 

Catha kom in på Skype lite senare, så då snackade jag med henne lite :) Hon är ju hemma i Sverige, så jag fick se hennes mamma i ett roligt diadem som hade en pytteloten tomteluva på. Hennes bror kom även in en snabbis och vinkade. Catha fick en mörkblå One Piece också (oäkta, men ändå), så vi skall ha dem i Wales ;) Snackade med Catha en timme typ. Fixade även min bankinloggning på internet!! :D

Skulle lägga mig vid 10, men så kom Birgitta in, så vi snackade i ca 10 minuter. Hon är så go och hon blev så glad att jag ville ha kontakt med henne sa hon och tackade änn en gång för det fina julkortet och filmen som jag skickade. Hon tyckte det var så roligt! :)

 

Satte på värmefläkten i rummet och fixade mig för natten. tvättade av sminket, tog lite sprit i ansiktet och testade dem nattprodukterna som jag fick förra julen av mamma, men som jag aldrig använt. Visste dock itne vilken ordning man skulle ta dem, så det blev lite fel, men det är ju bra att man TESTAR då :) Tog även mina gamla aco-produkter som jag vet funkar. Har ju fått några ovänneri ansiktet de senaste två dagarna och de får gärna försvinna till imorgon!!!

 

Hoppade i säng vid 11 och såg slutet på Rocky Balboa 2 på tv och efter den på 3:an :)

 

...usch, tog typ två timmar innan jag kunde somna riktigt.. :/


19 dec - Möte, Tvätta, Slå in julklappar

Måndag

 

Ännu en vecka börjar nu, men den här blir ganska lugn om man tänker jobbmässigt i alla fall. Sov till strax innan 12, satte på datorn och kollade runt lite medans jag låg i sängen. 12.35 messade Tony mig och sa att jag kunde komma bort kl 1 på möte, så då gick jag in i duschen och sedan gjorde jag lite havregrynsgröt med russin och kanel och på vägen ut, så slängde jag in handdukarna och två lakan (mitt och et som mamma hade) och så gick jag till Tony. Det var regnigt, så tog min ladybird coat :D

 

På vägen dit, så mötte jag Avril vid pub-parkeringen och hon gav mig en påse med saker till Mad.

På mötet tog jag upp:

*att jag skulle behöva en brevlåda av något slag, så att inte min post blir blöt. En liten låda, vad som helst skulle bli bra! ...och på tal om brevlådan, så hade Tony fått två brev som komit till Tims hus förra veckan (som innehöll mitt bankkort)!!!

*att jag skulle behöva nål och tråd som jag har frågat om så många gånger, men Mad glömde, så hon gav det till Caroline som också glömde, så hon gav tillbaka det till Mad och nu glömde hon det igen.. Haha :)

*att jag dkulle behöva en skrapa till bilen och Tony sade igår att jag kunde ta en som de hade, så det fick jag.

*vad jag är skyldig för gymmet, men Tony visste inte. Han sade att det skulle stå på den gula lappen som jag fick nrä vi skrev på.

*att vi måste sätta ett sista datum för mitt år, eftersom biljetterna kommer bli dyra och fulla inför OS (Olympiska Spelen). Det startar 27 juni och håller på i 5 veckor. De sade att de kunde vara flexibla med datumen att åka tidigare än juni, men också om jag ville stanna längre. Angående lägenheten, så har Emma sagt ett år, men om jag kanske vill stanna ytterligare ett år, så skulle de kolla på det, för de vill gärna ha en volontär igen i alla fall och i såfall skulle jag vara först på listan sade dem. De skall kolla på fonder och lite annat. Jag vet ju inte heller om jag skall åka till Sverige och gå Svenska Kyrkans grundkurs. Isåfall med Catharina ;)

De sa att jag kan åka hem och komma tillbaka till hösten igen annars, eller om jag vill resa lite i England... Det är bara det att jag vet inte vad jag skall/vill göra.. Hittar jag någon person här, så kanske jag stannar.. Å andra sidan är ju 4 månder inte så långt att pendla om jag nu skall göra kursen, MEN är det någon idé att gå den kursen ens om jag kanske inte ens skall jobba i Svenska kyrkan, jag menar om jag kanske flyttar hit.. då är ju de 5000 till spillo.. Ah, klart jag kommer lära mig saker också, men då är det kanske bättre här.. Hm, jag får tänka mer på det!!! Skulle vilja ha lite mer tid bara, för jag kan ju inte förutspå hur jag kommer känna nästa höst!

 

Lucy Adnett hade skickat ett mail om TFG-konferansen i januari och jag skickade min nya dietlista:

Can't eat:
Milk
Pork
Seafood
Cooked vegetables
Food with salt
Added fat
Apples and Pears

If I have to be there at 10 am the 16th you have to send me new tickets, cause you said 10.30 first at the meeting point and my train arrives 10.15 at Sheperds bush... :/

Japp, hon ändrade mötestiden i mailet och skrev att den som kommer efter 10 kan de inte vänta på.. ÖÖÖH, vad fan är det lixom.. De har ju gett mig biljetter, så att jag anländer 10.15..

Hon svarade sedan att det är för dem som åker dit själva - som har busskort och inte får komma för sent. :)

 

 

 

Slängde in påslakanen också (mina och mammas) och tog upp veden som har legat nere i hallen en vecka typ och torkat. Försökte starta en brasa, för det blev jättekallt vid 4, men ack, nej det gick inte, så drog igång värmefläkten istället..

 

Blev hungrig vid halv 5, men var bara sugen på 'frukt och nötmix' och som tur vad hade jag det. Visste att jag var tvungen att äta någon gång ändå, så jag gjorde en skål havregrynsgröt också; på julvis såklart!

 

Kl 6 satte jag mig på golvet och packade in osthyvlarna och älgarna som jag skall ge i julklapp till de jag jobbar med. Blev Yellowcardmusik till det, för jag är så trött på julskivan som jag har spelat sen jag fick den av Jane Newberry... xD

Gjorde en spenatburgare (två rostade mackor med lite majonäs och massor av spenatblad däremellan) MUMS! :D Blev klar med allt vid halv 8. Då skrev jag även ett julkort till Jayne, Simon, Seb, Emanuel och (?) Chaffe och ett till Di och Tim och ett till Hillary och Collin och ett till Liz och Phil. Sedan tog korten slut, så jag hann inte göra ett till Emily.. Fast jag har ju heller inte träffat henne så många gånger.. Hon kommer ju inte till kyrkan, men hon har kört mig flera gånger till young farmers med hennes dotter Aimee. Well, de får förstå att jag inte kan skicka till ALLA..

Vid 8 blev jag lite hungrig igen, men åt inget, en halvtimme senare kände jag ett starkt behov av färskt kallt vatten! För några dagar sedan, så bytte jag min läppiercing till min ''genomskinliga'', fast nu har jag en zebrakula i istället, men den gör att man blir hungrig.. Jag har också lite ont i tänderna på den sidan, så antar att det är för den. Det är lätt att tugga på den när man inte har något att göra...! Eller när man skall koncentrera sig på något..! Eller också när man har fullt upp att göra... (Typ alltid då asså..)

 

Sedan slängde jag in de blåa sänglkäderna som Vincent hade när de var här och hängde upp påslakanen. Handdukarna var inte torra ännu, men det gjorde inget, för det är ju bara att hänga upp de i badrummet! Imorgon bitti går nog värmen på också, så då är de garanterat torra! :)

Det är faktiskt ganska stökigt hemma nu.. Har lite disk (inte mycket, men det ser stökigt ut, för jag har diskad disk på diskstället och jag har kläder i fotöljen som måste in i garderoben innan de behöver tvättas. Ah, lite av det skall till tvättlådan också! Mitt bord är ett pysselbord just nu och har varit det i en vecka nu..

 

Vid halv 10 satte jag igång med ändrigarna på the timetable för året och fyllde i lite exempel på historier och ändrade orden i the pearls of life till mer brittiskt och vissa felstavningar.. Var klar med det kvart i 11 och då började jag faktiskt bli lite trött! Min hälsena var mycket bättre på kvällen nu (23 timmar senare typ), dock var ryggen lite sämre. När jag tänkte på att jag skulle till gymmet imorgon, så började det pirra i magen igen. Dels för att det kanske blir konstigt att träffa Andy nu när jag har smsat.. Däremot, så har jag inte hört av mig sedan i torsdags ändå, så. Mer pirrig tror jag ändå för att träffa Freddie, men inget dåligt, nervöst pirrigt, utan bara bra! :) Däremot har jag en känsla över att Freddie inte kommer vara där bara för att det börjar närma sig jul nu, men jag får hoppas - och om han är där, så vill jag ju fråga honom om han har lust att ses någon gång, men jag kommer aldrig våga..!

 

Förresten, så på grund av att jag svälter ner mig nu, så är jag lite tröttare, men också smalare och tommare.. Nu vet jag varför det kallas bilring förresten, det känns/ser ut som att jag har en faktiskt. Det ser bra ut i midjan, men precis runt höfterna är det en BADRING! Folk kan ju också kalla det för kärlekshandtagen, men nje... Vill ha bort det och jag är ju på väg nu när jag gör mag och ryggövningarna på gymmet! :)

Borstade tänderna, ställde in värmefläkten i sovrummet och hoppade i säng kl 11 och somnade till Gladiator en halvtimme senare.


18 dec - Abinger church morgon + Christingle, Coldharbour Carolservice

Söndag

 

Vaknade av mig själv, bara någon minut innan väckarklockan 9.20! :D Trodde jag hade försovit mig, för att den inte hade ringt, men det gav mig bara massa tid att ducha och fixa mig!

Gick till kyrkan med krubban (the cribe) 10.20 och det var bara ungefär 10 personer där, så det kändes väldigt tomt! Antar att alla taggar inför kvällen istället, för då koller alla skolbarnen! Jag fick ett julkort av Maisy, så söt hon är! :) Jag delade ut sångböcker i början och satt sedan med Mad under Gudstjänsten. Anabelle och hennes lillebror (1 år) John var där med sina föräldrar och han var lite rastlös, så jag gick dit med en påse leksaker som jag hämtade från the westery. Den var bara en halvtimme, eftersom det var för barnen också. Lilla Kate och hennes mamma hade fixat med te/kaffe och kakor, så alla stannade en stund med det också.

Jag hjälpte till att pynta granen och ställa upp apelsinerna (the christingles) på altarbordet när folket hade gått. (Christingle är en apelsin med ett rött band fastklistrat runt och 4 tandpetare med godis på och ett ljus i mitten).

 

När jag kom hem vid 12, så tog jag en burk majs och satte mig och fixade julkorten som skall sändas till Sverige och när de var klara, så började jag kolla på vilka som skulle få ett här. Blir det någon över, så får jag väl göra ett då :)

Målade isbjörnar eller renar på några och på de 'kyrkliga' skrev jag första versen av 'Away in a manger'.

 

Skrev till:

*Mami, Bror, Kajsa och Musse

*Papi, Lillebror, Lillasyster och Cilla

*Tommy

*Camilla

*Gänget i Filipstads församling

*Gänget i Lundby församling

*Nylöse församling

*Johanneberg församling

 

De övriga får på facebook, sms eller via mina filmer som jag gjorde igår ;)

 

Gick till kyrkan 15.30 för Christingle Service i Abinger kyrka.

Jag delade ut sånghäftena och när klockan var 4 var kyrkan full. Jag satt på stolarna med Frazer, Rosie och Lucy - bakom skolkören som Avril har hand om - och efter halva tiden, så hjälpte jag och crewet att dela ut ljusen till alla barnen! Tony ropade först fram upp-till-5-åringarna, sedan 6,7-åringarna, sedan 8,9-åringarna, sedan de under 15 och sist de över 15.. :) (De vuxna tog också ett ljus så klart! Jag var den sista som tog ett.

Lucy, Rosie och Frazer lekte med ljusen, de busingarna..

 

Efter gudstjänsten gick jag hem ganska direkt i alla fall och hann göra ett kort till Helen och sedan kom Tony, så då tog jag pyssellådan och så stack vi till Coldharbour för Carol-servicen! Det hade regnat lite och blivit minusgrader, så allt hade frusit på rutorna, men Tony sade att det var inte så farligt och körde ändå.. JAG SÅG INGENTING!!! :O Det blev bättre när vi kommit till Liz hus, för vi hade full värme och vindrutetorkarna på.

Det var fullt med folk i kyrkan och jag hjälpte även till här med att dela ut häften.

 

Jag väntade på Emma, för hon skulle läsa och jag skulle pyssla med Eve och Alma där bak då, så två minuter innan 6 gick jag ut och tänkte möta upp dem om de behövde hjälp med barnen. De kom på pricken kl 6.. Fy vad halt det var! Jag bar Eve och höll Alma i handen. Carlos och Emma satte sig vid bänkarna och jag tog Eve och Alma bak. Carlos var jättetacksam över det och ja, de båda tackade flera gånger under kvällen! :D

 

Pyssel med Eve och Alma i Coldharbour church

Vi började med att göra renar med röda mulor av händer och fötter. De blev dock klara ganska snabbt, men som tur var hade jag andra idéer! De gjorde ett julgransjulkort som de målade och började på pappersgilanger :) När jag såg att Emma läste i predikstolen, så tog jag med mig Alma och Eve ut, så att de fick lyssna. Hon läste jättebra, trots att hon var så nervös och orolig över det. Hon är så söt Emma! :)

Sedan kom hon ner och jag läste julsagan för dem, men de ville hellre höra Törnrosa, så den körde vi på. Emma gav de russin att äta på, men de ville inte ha, så då satte jag igång russinleken! Målade en clown och lade ut russin på ögonen, öronen,kinderna, kragen, munnen, håret, ögonbrynen och så skulle de ta varsin tills de tog det russinet som jag tänkte på och då vann den :) Faktisk - utan att fuska, så vann de varannan gång och de mumsade i sig russinen! :D

 

När gudstjänsten var slut, så kom alla och drack juice/mould wine och åt kakor. Eve och Alma tog ett glas juice och sedan gick dem. Ännu en gång tackade dem och sa att vi ses på onsdag! Jane skall ha en workshop kl 10 i Belmont då, så jag skall följa med dem och vara barnvakt sedan till ungefär 3,4-tiden..

Det var en tjej där (i min ålder typ) som bori Coldharbour och hon sjöng på gudstjänsten. Jag ville gå fram till henne och en kille som hon satt med (antar att det var hennes pojkvän) och bara prata lite, men det satt en annan kvinna där och tog upp all deras tid. Jag gick i alla fall fram till dem och sa att det var trevligt att alla kunde komma idag och önskade de en riktigt god jul och gott nytt år och de log och önskade mig detsamma.

Det var en mörk kvinna där också och då kom jag på att det var faktiskt den enda jag har sett där. Alla andra som jag har träffat har varit vita utan att jag har tänkt på det. Hon var jättesöt! Pratade inte med henne, men hon såg jättesnäll ut, log hela tiden. Det var så många där i kyrkan som jag aldrig hade träffat förut - till och med som Mad aldrig hade sett förut. Många kom utanför Coldharbour också och det var jättefullt i kyrkan!

 

Jag körde hem vid 8-tiden ungefär efter att ha pratat med massa folk och städat pysslet och så. Körde väldigt lugnt hem! Jag gjorde tonfiskröra med majs och spenat i till middag.. Idag har jag bara ätit havregrynsgröt till frukost, en majsburk till lunch och en skål tonfiskröra till middag.. Men jag har inte heller varit sugen på någonting annat!

 

Ringde Tony för att kolla när vi skulle ha mötet imorgon, om han ville ha tidigare eller senare eftersom jag inte har någon grupp, men han sade att det inte blir innan 12, eftersom han har möte i Coldharbour då, men han skulle höra av sig på morgonen, så jag får lite sovmorgon imorgon om jag vill och behöver!

Sen Susann var här har Tony skickat meddelanden där det stor typ 'hoppas du har en bra dag', bara sådär! Jag skall också göra det någon gång! Han jobbar stenhårt och lika mycket som jag vill att andra skall göra för mig skall jag juockså göra för dem! Jag känner verkligen av att jag blir en bättre person för varje dag.

 

Jag satte mig och bloggade för några dagar som jag hade missat och skrev julkorten till Englandsfolket..

Jane Newberry, Jane Ratner, McCance, Sack, Simkins (lade även i två guld chokladpengar till barnen), Emma & co, Sam Henderson och familjen Nolan! Vet inte om jag skall ge Tony och Mad ett julkort som jag har köpt, eller julkortskrubban som jag gjort själv.. Nej, bestämde mig för att ge det som jag har gjort, för det är mer personligt och så är det faktiskt ganska fint med texten som jag har skrivit och sångerna.

I jane Ratners kort skrev jag 'Away in a manger' och på svenska 'Gud är med dig på alla dina vägar' och i Jane Newberrys och Sams kort klistrade jag in min pepparkaksgubbe (som jag hade gjort när jag hade min julpysselsvecka) och jag målade isbjörnar eller renar i resten. Blev klar strax efter 12 - med bloggandet inkluderat. Borstade tänderna och tog med datorn och 'nallen' till sängs. Catha berättade i förrgår att de kallar mobilen för nallen och det är ju faktiskt så! Förr sov jag med mobilen, alltid under huvudkudden, men jag är bättre nu på att ha den på nattduksbordet faktiskt! Ibland till och med ivardagsrummet för att den skall laddas!

 

Lade mig och pillade lite med datorn och strax innan 1 satte jag på Gladiator - som jag började kolla på igår kväll, fast orkade bara titta 10 minuter innan jag blev för trött.. Såg en halvtimme, sedan höll jag på att somna, så då stängde jag av.

Knäckte vänstra hälsenan några gånger och sista knäckningen gjorde ASONT och jag kunde inte sträcka på foten.. :/ Vände mig om och somnade..


17 dec - hemmadag + barnvakt till Emanuel


Lördag

 

Vaknade 9.30, men somnade om, för ajg skulle fan ta min sovmorgon idag!

Fan, jävla banken ringde och väckte mig kl 10 på en lördag!!! I all hast svarade jag på svenska.. Han pratade blixtsnabbt och trots att jag bad han slowa down fyra gånger, så pratade han lika fort ändå, så jag sa att någon annan som kan prata långsamt får ringa upp en annan gång..

 

Slog då på datorn och kollade mailen och lite annat, men var så trött, så tänkte att jag skulle vakna upp till en film istället. Satte på Robin Hood (den nya otecknade) och efter halva filmen, så ringde Tony, men jag kände inte för att svara nu på min lediga dag och om han kanske skulle fråga om att få låna bilen, för jag måste handla lite idag och även dra till gymmet..

 

Tog en kroppsdusch och sedan gjorde jag havregrynsgröt på julvis med lite nötter i och tittade klart på Robin Hood. Den var faktiskt ganska bra, men en engångsfilm, så jag raderade den. Då mitt minne börjar gå neråt igen, så tog jag även bort några andra filmer. Saw-filmerna och Harry Potterfilmerna tar nog väldigt mycket plats, för att inte tala om Beauty and the Beast (otecknade) serien, men de vill jag inte ta bort. H.P och Saw är så bra och värda att spara och har ju bara sett lite på Beauty and the Beast.

 

Jane Chaffe smsade mig och frågade om jag kunde vara barnvakt vid 7 ikväll istället för igår och det svarade jag ja på!

Jag hade verkligen ingen ork att dra till gymmet när klockan var halv tre.. Tänkte att vila lite till för att könna om jag blev uttråkad på det och fick energi till att åka in, men kände samma en timme senare..

 


Gjorde en liten SantaYourself på facebook..


Hip Hop

Surfing

Från 'Jingle bells' till 'We wish you a merry christmas'!

 

Nu var det två år sedan jag gjorde detta, om inte tre kanske till och med.. Minns att jag inte hittade det förra året i alla fall, men måste säga att de andra åren hade roligare danser, men de här funkar. Den tredje här är ganska bra faktiskt! :)

 

Kvart i 7 fixade jag mig och stack för att ''barnvakta'' Emanuel Chaffe.

Han åt kvällsmat när jag kom och Jane och Simon stack strax efter att jag kom. De hade lagt fram en £10:a som jag skulle ta. Om det blev mer timmar, så skulle jag säga till, men de trodde Seb skulle vara hemma vid 9.

Emanuel poppade en påse popcorn (jag ville inte ha) och så gick vi in till TV-rummet och kollade på Harry Potter och fenixorden. Den hade gått en stund och vi såg inte hela heller, utan zappade lite. Jag tog en te vid 8 och vid 9 gick han upp och lade sig. Då kollade jag på 'Westlife - last time' och övade på vad jag skulle säga för att fråga Freddie om han ville ses någon dag..

* Hi, may I bother you for a second?

* I was just wondering if you'd like to catch up with me some day?

* I was wondering if you could help me with one thing?

** I'm sort of new in this area and it would be nice to see more than just the gym, so what I want to ask is if you'd consider showing me any place here around? A fun place, or just very English maybe?

Dock behöver jag en annan fråga också om jag inte skulle våga fråga något av ovanstående..

 

Gjorde även lite rump/ryggövningar från soffan medans jag tänkte och skrev ner det som ett sms på mobilen, för jag kunde inte sitta still...

Seb kom hem 23.30, så då gick jag hem.. Var hungrig, men kunde inte äta något som jag hade.. Jo, tog två clementiner, så kändes det lite bättre. Gjorde två julkort också till Tommy och Pappa & co, resten får bli imorgon. De MÅSTE ju skickas nu, det är säkert redan försent ändå, men på måndag morgon skall de med posten!!!

Hoppade i säng vid 1, somnade vid 2.


16 dec - Nativity with nursery, Gym (Vågade fråga A), Soarré

Fredag

 

Vaknade 8.20 (efter att ha snoozat en kvart) och tittade ut genom fönstret.. DET SNÖADE!

Gick upp och klädde på mig direkt och sminkade mig snabbt. Jag satte upp håret i en boll, med en sådan nätboll innuti för att fylla den mer och tog min rosa silkestop och mina tvä nätkjolar under den för att se lite rundare ut, som en julgranskula :)

 

Rostade två mackor, men hann bara med en (tog den på vägen) och gick till dagiset strax efter 9.

Var däroch lekte med barnen och försökte hålla de så lugna som möjligt. Vi tog på dem deras utklädningskläder och gick hand i hand till kyrkan i ett fint led vid 10.

En pojk som heter Sam ville inte ha på sig sin cowboydräkt och började gråta när vi försökte uppmuntra honom till hus coolt det var. Man skall ju aldrig tvinga någon till något de inte vill och han ville bara till mamma, så han fick sitta med henne vid bänkarna.

10.30 började det och vi gick med barnen fram och satte dem på deras platser. Jag tittade lite i ögonvrån på Coral som gjorde rörelser till sångerna och gjorde detsamma, för det var några barn som tittade på mig också, så då såg jag även lite professionell ut med ;) Satt precis brevid Tony, lite gömd med skolbarnen på min andra sida. Följde även med dem till dagiset och hjälpte dem att få av sig dräkterna och sedan gick jag hem. Önskade alla god jul och sa hur amaaaazing de var i kyrkan idag! :) Såå söta allihopa!

 

 

När jag kom hem tryckte jag ner den andra mackan igen, men stenbrände den! xD

Gick till skolan vid 1 och satt vid samma bord som sist (och hjälpte till med julbilden av granar och snögubbar)

 

När jag kom hem fixade jag mig och tog det lite lugnt.. Kokade morötter och tog med spagettisoppan som var kvar från i tisdags och strax innan 3 stack jag till Mad och så åkte vi till gymmet i Dorking. Idag var det knappt någon trafik alls på vägarna. Samma på gymmet.. I och för sig, så var ju inte klockan så mycket heller, så.

Mad åkte sedan hem, för hon behövde låna bilen för att åka och mata Janes hundar. Tony hade bilen i London, så han sa att Mad behövde den någon gång under dagen.. Så nu fick jag betala dubbelväg med bensin, för att hon skulle ju hämta mig också, men jaja.. Satte milesmätaren på noll och tog 22 miles minus för mina vägar, så att jag får tillbaka det hon körde för i slutet på månaden i alla fall.

Hur som helst.. Jag hade tappat en av strumporna som jag hade lagt i, men som tur var, så hade jag packat ner mina fotledsskydd (som jag använt mest som handledsskydd i KGF), så fick ta den istället..

Körde en kvart på crosstrainern, tog en snabb stretch och körde på som vanligt. Körde ganska lätta vikter idag, inte så mycket bröst, annars blev det typ allt.. Drog däremot på med benböjen på 130 kg, vilket kändes skönt i rumpan och baksida lår! :) Skulle absolut kunna ta mer, men kände att det är bättre att spara så att jag inte blir skadad eller för trött innan träningen är klar.

 

Andy kom vid 4 förresten, men snackade ingenting förutom i slutet när jag var på insida och utsida lår-maskinerna.. Vet inte vad de heter, så.. Pratade lite snabbt bara, för han hade en kund idag. Fanns ändå ett tillfälle där att fråga han om vi skulle ses någon dag, men det kom inte fram..

Stretchade vid 5 lite lätt i en kvart och sedan gick jag och bytte om. (ah, satte på min min Haglöfs-fleece och bytte skor och gickut igen och fyllde på vattenflaskan. Då sadejag även hejdå till Andy och där fanns ännu ett bra tillfälle att fråga om vi skulle ses, men nej det kom inte ut. Sa att vi ses väl imorgon på gymmet.. Jag gick ner och ut 17.25, men Mad hade inte kommit och det regnade och var iskallt och tänkte att Freddie kanske kommer eftersom han sade att 'vi ses imorgon då' igår, så jag gick in och väntade vid receptionen. Ringde Mad och sade att hon skulle slå en signal när hon var här, för det var så kallt att vänta ute!

17.40 kom Andy ner för att köpa lite mat och då han såg mig fortfarande vara kvar, så pratade vi en stund. Jag sa att hon brukar ju vara sen, så jag är van, haha.

Svalde sedan allt och frågade vad han skulle göra på söndag. (Jag brukar ju bara jobba på morgonen, så tänkte att man kunde ses efter det typ..) men han sa att han skulle träffa sin pappa då som han inte träffar så ofta, men nästa söndag frågade han då? Mitt svar var, men det är ju jul då :) Attans sa han, han är alltid tillgänglig på söndagar annars, men just denna. Jag sa att jag kunde ju ta hans nummer, så kunde vi höras om något annat datumistället. Jag kom även på att jag ändå inte heller kan på söndag, för det är tre gudstjänster då.. En på morgonen i Abinger som vanligt, en Christingle service kl 4 i Abinger med skolbarnen och en Carol service i Coldharbour kl 6 på kvällen då jag skall göra renar med barnen av händer och fötter ;)

När han gick, så gick jag neråt till dörren igen och ringde Catha, men hon svarade inte. Kom på att hon är ju i Sverige nu, men hon ringde upp och jag berättade allt. Mad kom även, så jag pratade lite inne i bilen också,  men bara cirka tre minuter. Jag pratade så fort och skrattade, och darrade och var så glad att jag vågade typ. Fick ju ävens hans efternamn när jag bad om numret, så då tänkte jag att jag kan kolla upp honom på facebook ikväll och kanske då även hitta Freddie :D :D :D

 

Mad sa att det var första gången hon hör mig prata svenska och att jag pratade väldigt fort! Haha, jag förklarade att jag hade så mycket att säga på så kort tid, så det var typ för fort för mig också. Jag själv hann inte med, haha. Vi parkerade på skolparkeringen och gick till Evelyn Hall 6.05 för Soarrén. Det började inte förräns kvart över och det var Jane Chaffe som höll i det. Jag var jättekissenödig när jag kom dit, men tänkte att jag hiner nog inte kissa (vilket jag hade hunnit, men jaja..)

Det var underhållning av ett pojkband som var SJUKT BRA, några kvinnliga sångare, skojjare/komiker, diktläsare och Maisy som spelade piano, fortare än vad jag kan springa!! :O

Det slutade 19.45, men Mag segade så och vi kom ut nästan sist 10 över 8 och då åkte jag hem. Var tvungen att vänta, för hon hade grejjer i bilen. Sprang på toan när jag kom hem.

 

Tim hade lämnat ett brev från banken i dörren (som hade åkt ner på marken), för trots att jag hade ändrat adressen, så skickades min kod ändå fel..!! :@ Tim verkade vara lite sur över det och sa att de tre senaste breven har kommit till honom och undrade varför..

Jag har ju ingen brevlåda, så det var därför mitt julkort från TFG-gänget förstördes till exempel.. Eller ah, kuvertet var sönderförstört, men kortet är ganska fint i alla fall. Lite på kanterna bara + att det är böjt av vattnet..


15 dec - Nursery, School, Gym (Andy+Freddie), Holmbury S:t Mary

Torsdag

 

Gick upp 8.50, gick till dagiset 9 med en macka i handen.

 

Freddie var verkligen snygg idag. Nyrakad och nyklippt med tror jag. Något hade han gjort med håret i alla fall.

 

Freddie kom upp från trappan precis när jag kom ut.

 

Freddie: Hey, oh you look very nice!

Jag: Thank you :)

F: Are you going out?

I: Yeah.. Sort of.. With two ladies..

F: Ah, okey, fun! Yo're leaving early today. Only two hours today.

I: Yeah, cause I'm kind of late.

F: Oh, sorry, I won't keep you here. Are you coming in tomorrow?

I: (Där var mitt beslut satt) Yeah :D

F: Okay, see you tomorrow then ;)

I: Yeah, bye!

 

WIIIIIE, va glad jag var! :D


14 dec - SJ's, Tot's prays, Helen

Onsdag

 

Vaknade 8.20, klädde på mig, rostade en macka, tog pyttelite mascara, rostade en macka och gick till kyrkan 8.33 med en banan i handen :)

När jag gick ut, så kändes det roligt att gå till SJ's och jag var pigg och glad! Tror gårdagen gjorde mycket och alla gillade verkligen det jag hade gjort!

 

Jane och Becky pratade om hur bra det var igår :)

 

 

Kvart över 12 åkte jag till Coldharbour

 

Det var perfekt! Görmysigt och roligt!

Jag lämnade älgpysslet i skåpet tills på söndag.

 

15.15 stack jag till Helen och vi tog en kopp te och pratade en stund och sedan stack hon för att hämta Jake och jag sade att jag kunde vakta Luke så hon kunde hämta honom, så vi spelade ett spel och sedan gick vi upp på hans rum och jag läste en saga och så sjöng vi 'one, two, three and four, Luke and Isabelle are dinasours..'

När Helen kom hem med Jake, så satte vi oss ner i köket och ändrade childrens church timetale. Vi tog bort 4e månadens sundayschool och delade på de små och stora barnen istället, så jag har varje söndag + en av de andra vuxna. Då skall jag gå ner med de stora barnen till the hall och de andra är kvar där uppe. Vi gav även några exempel på bibelhistorier.

 

Var så trött efter dagen, så jag åkte direkt hem och duschade, åt mina tre ägg som jag kokade i morse (som jag skulle ha till efter gymmet, men var som sagt för trött för det) och satt en kort stund med datorn vid fönstret och lade mig 6.30. Somnade inte direkt, men nära på! Slog på TV:n en stund och såg slutet på Twilight 3 - eclipse. De filmerna är VERKLIGEN bra och jag superlängtar till de två sista filmerna, eller den sista filmen med de två delarna.. Braking down ;)

Satte på the Patriot också som jag började titta på för någon vecka sedan.


13 dec (LUCIA) - babysång avslutning, Messy Church, gym Freddie+Andy

Tisdag

 

Gick upp kvart i 9, kokade ägg, tog på mig, sminkade mig, packade väskan och var klar 20 över 9.. Jisses, jag letade efter saker att göra innan jag åkte för att jag hade så mycket tid kvar.. 9.35 åkte jag till Jane Newberry för sista babysången för året.

 

Nancy hade precis gått upp när jag kom och Jane var klar med allt och hade hemmagjorda mints pies i ugnen.

Ben och Elliots mamma sa att jag gärna fick vara barnvakt någon gång, så jag sade att det bara var att ta mitt nummer från Jane, så kunde vi höras om det! Attans, vet inte vad hon heter, något på P...

Felix ettårsdag idag, så vi sjöng 'Happy Birthday' och Emmas bror Steven var där, så han skulle hjälpa till med barnen och det passade ju bra, eftersom jag ändå skulle ha Messy Church idag.

 

Jag åkte till kyrkan i Coldharbour och lade in krubban. Några killar jobbade där och lagade dörren, en ganska snygg kille sa hej till mig och pratade i någon minut och så. Får se om jag hinner dit innan 11 imorgon, för de skulle vara klara och borta då sade John som också var där.

På vägen hem plockade jag lite kvistar som jag kan använda till brasan.

 

MESSY CHURCH:

Gick till kyrkan med grejjerna kl 12. Tappadelådan TVÅ gånger! Knackade jättelänge på bakdörren, men ingen öppnade, så jag ringde både Tony och Mad, men ingen svarade. Då gick jag till framsidan och kom sedan på att det var ju kl 1 vi skulle ses. Tänkte 'skönt' ändå, för nu hade jag massa tid att förbereda!

Ställde i ordning stolarna, så att det bara var att ta in borden sedan och ritade av mallarna och klippte ut lite, men ändå så att de skulle klippa också.

Vi hade fem bord, ett med julgransdekorationer (boll, gilang, kon och hjärta), ett med änglar, ett med plantera lökar som kommer växa på våren, ett med snöflingor och ett med dekorera pepparkaksgubbar.

 

Först kom det 6 barn och jag trodde att det skulle vara det, så vi startade vid ett bord och gick runt med dem. Sedan började det fyllas på med barn allt eftersom och på slutet var det över 20 barn! :O :D

HÄRLIGT!

 

Vi städade medans barnen och Tony hade en andakt och sedan blev det bakad potatis med vita bönor i tomatsås - vilket faktiskt var ätbart om man blandade det med potatisen.

 

 

John och Helens barn: Isabelle, (?), (Megan)

Tvillingarna Charlie och Romily + Isabelle (storasyster).

Emily och hennes storasyster Megan.

Donnas tre söner [Voum], Daniel och (?)

Heles Simkins och hennes söner Luke och Jake

Emanuel Chaffe och hans kompisar och MASSA FLER :)

 

Fy, var HELT SLUT efter allt var städat och klart, men bestämde mig ändå för att dra till gymmet! Packade väskan snabbt när jag kom hem och åkte! Fy vilken kö det var idag! Tog 20 minuter att komma till Dorking!

 

GYM:

18.45-22.30

Stretchade direkt när jag kom, Andy var precis på väg att gå, men jag sa, nej, ses snart, skall bara byta om snabbt! Skyndade mig och gick ut och stretchade direkt.

Freddie var personlig tränare och hade en kund och han mimade någonting till Andy och log typ, men han förstod inte vad det var, så han gick bort till rullbandet där Freddie var och frågade vad han sa. Jag frågade inte, men var ganska säker på att det var något om mig eller min stretch, haha..

 

Freddie kom och satte sig vid mig på slutet och gjorde en snabbsplitt. 22.30 släckte han och gick direkt.. jag missade honom.. Han gick med en tjej som jobbar i simhallen som badvakt.. Jag menar jag kan ju också vänta på min arbetskamrat, speciellt om de skall åt samma håll sedan också, hoppas bara att de inte har mer än så, men vi får se :)

 

Lade mig 23.15 och såg äntligen klart på Ensam Hemma 1 :) Så bra!


12 dec - EYMG i Abinger (julavslutning), Physiotherapy, Gym

Måndag

 

Gick upp 9, kom till kyrkan 9.20 med alla sakerna (äggkopparna, bjällror och Christmas chime som jag hade dekorerat med min gingerbread tiger). tog bilen för att jag skulle även ta hem sakerna + krubban.

Fairy Sarah var där på fikastunden. Skall jag vara ärlig, så tyckte jag att hon var GRYMT seg av det jag såg!

Städ

Anne på intervju på en skola och det gick jättebra tydligen och hon trodde hon skulle få jobbet, så vi får se nu! :)

Jag fick ett julkort och en £20:a som tack för terminen och jag vet att jag skrev för ett tag sedan att det kunde kvitta, men jag var faktiskt jättetacksam över det och tyckte inte ens att jag förtjänade mer än så!

 

möte (de kom kl 1)..

hem majsburk, kokade pasta packade väskan. tog en bit gurka och fixade proteinet i flaskor och stack 14.30.

 

Sjukgymnastik


Gym


11 dec - Nativity Coldharbour, pyssel, Carol service Abinger

Söndag

 

Gick upp 8.30 och gjorde havregrynsgröt, tog på mig min nya röda skjorta, svarta leggins, bruna långstrumpor, svart kjol och svart kavaj och som pricken över i:et hade jag mitt svarta glittriga stora rosettdiadem :D ALLA jag pratade med idag i Coldharbour sade: 'you look very smart!' ;)

Tog med mig äggkopparna till Coldharbour som Jane hade bett om och hon kom med Nancy (hennes dotter) kvart över 9 och så gick vi fram i kyrkan och lade upp alla instrumenten.

(Affishen som jag gjorde inför den här dagen)

 

Efter sångstunden, som för övrigt var väldigt mysig, så stannade vi en halvtimme och tjötade med folk och ställde tillbaka bänkarna och sedan var det en kort service (utan musik) och så åkte vi hem. Tony körde hem, för Mad hade åkt tidigare i den grå bilen.

 

Gjorde i ordning christmas chime med lite grönt paketsnöte och min Tiger i pepparkaksdräkten (som jag köpte i London när jag och mamma var i Disneyaffären) när jag kom hem. Sedan skrev jag en kort julpjäs som jag tänkte att jag och Nancy kunde framföra på Tot's prays om hon har kan. Hon sade nämligen idag (genom Tony och hennes mamma Jane) att hon kunde vara med och hjälpa till på onsdag, för det skulle nog bli några fler barn då. SKÖNT!

 

Sedan gjorde jag även ett pyssel som de kan göra. Tänkte att de kunde göra julkort som ett litet stall och när man öppnar det så står Maria med Jesus i sin famn och Josef brevid (väldigt enkla gubbar!).

 

Gjorde grönsakssoppa vid 15.30, mums med lite varmt när det är så kallt ute (och i lägenheten)...! Min onyttighetsperiod på tre dagar är verkligen över nu! :P Back to nötter, majs och morötter igen!! <3

 

Satte på Ensam hemma 1 från 1990 som jag laddade ner igår och somnade kl 6 till 23 minuter över. Skyndade  att sätta på mig skjortan och kavajen och gick till kyrkan för Carol Service 18.30 i regnvädret.

Kom dit precis när de börjat och alla platser var fulla, förutom ett litet space i de främre bänkraderna. Fy, jag skämdes över att vara sist, fastän jag faktiskt var där halv! Sjöng inte så mycket, dels för att jag inte orkade och dels för att jag har så ont i mina ögon! Jag kan inte titta ner och läsa, utan måste ha de rakt framför mig, eller helst lite uppåt till och med, men hur fint är det att stå med boken mitt i vädret.. Kaanske inte så fint nej :)

 

Jag hjälpte till att servera mints pies och alla ville ha en, så jag hann inte smaka på de hemmabakta. Smakade på sista köpta, men den var inte alls god! De frågade vad vi har i Sverige istället och då sade jag saffransbullar :) Eller ah, visste inte direkt vad lussekatter hette på engelska, så jag sa gula bullar. Jane Ratner sade att det var saffran i och att säga saffran på engelska låter som svenska med engelskt uttal, så det var lättare än jag trodde!

De drack även varmt rött vin som de kokat med en apelsin och något te och något annat, men det smakade mest som vattenutspätt vin.. Di bjöd hem mig den 20e till dem kl 6.45 typ för någon Carol-grej.. :) Skall bli trevligt!

 

Efter att ha städat, så visade Tony mig att han skrivit ut julkorten till EYMG och Mad visade mig vart julkrubban fanns :) Jag kom hem vid 8-tiden och satt lite vid datorn först och sedan fortsatte jag med mina pyssel!

Gjorde Maria, Joseph, Jesus, får, oxar, åsnor och stjärnor och vek själva stallet i 3, så att det blev som en port som öppnades och innuti skall man då klistra in alla figurerna! Hoppas det blir lyckat, jag själv är ganska nöjd faktiskt. Bara jag inte har förberett för mycket för dem! De kan ju fixa på framsidan också, så tar det lite mer tid.

 

Planerade massor i kalendern och skrev upp saker inför morgondagens möte:

* Matpengar (detta blir 6e veckan då jag inte fått något)

* Tot's prays är ju varje andra onsdag i månaden, så då skall jag lägga ett förslag att ha Messy Church var fjärde onsdag i månaden istället för en tisdag, för dels då blir det som denna veckan kaka på kaka och sen så missar jag ju min barnvaktstid.. Inte för att det ingår i mitt jobb, men jag vill verkligen göra det! Det är roligt, lärorikt, trevligt, socialt och jag får lite extra pengar för det och jag är ju ändå i Coldharbour med Jane Newberry, så det är ju ingen extra bensin för mig då.

- Ang Tot's prays på onsdag: CD-spelare, Julspelsreplikerna som jag skrev idag + visa mitt pyssel och se vad de tycker.

* Messy church - finns allt?

* Teen Crew: Jag har frågat om de kan hjälpa till den 18e med Christingle och McCance är inte säkra, inte Lucy heller, de andra kan inte.

- Även att jag gjort en facebookgrupp och fråga om crew-kvällen.

* Vilken tid Mad skall hämta upp mig den 15e, för hon gav mig en biljett till någon kyrkkonsert på torsdag i Holmbury St Mary, så jag skall gå med två äldre damer, vilket skall bli trevligt. Dock missar jag många timmar på gymmet, men får hinna dit en sväng i alla fall! :)

* Fråga Mad om nål och tråd, så att jag kan sy mina förbannade kläder :)

* Vill även fråga VARFÖR de har kallvatten och varmvatten separat i många hus i England.. (även om inte jag har det som tur är..)

 

Slängde in en svart tvätt, så att jag får fräsha träningskläder imorgon! :) Inte för att kläderna var svarta av smuts, utan jag har ju tränat i dem och annat som jag har haft på mig nu under dagarna, så :)

Tog den sista skvätten av första tvättmedelsflaskan idag med (jag har två till), så jag behöver nog bara köpa en till innan mitt år är slut (om ens det), men jag väntar såklart tills dessa två är slut - eller nära på att ta slut i alla fall.

 

Gjorde en affish för CREW PARTY 2012:

Tänkte glada färger och bollar, eftersom vi planerar att köra Twister bland annat.. Jag vet inte om vi skall starta kl 7, men det såg ut som en bra tid :D Jag kan ju alltid ändra och när Tony godkänt det, så slänger jag upp den i facebookgruppen :)

När jag var klar med allt (+ bloggande) var klockan 1.40 och då hoppade jag in i duschen och sedan tog jag datorn till sängen


10 dec - sovmorgon, gym andy, skype x2

Lördag

 

Åh va skönt med en sovmorgon som start på dagen! Vaknade kvart över 12 av väckarklockan, men det var perfekt för att vakna andå! Först vaknade jag vid 8-tiden av det starka solljuset, men drog täcket över mig och somnade om, för jag hade en sån bra dröm! Minns den inte just nu, men vet att de var bra!

 

Såg slutet på Twiligt 1 som jag började titta på igår strax innan jag somnade! Åh den är ju så bra!

Rostade två mackor till frukost vid halv 2 tiden och öppnade marmeladen som Jane Ratner gjort. Den var söt oh besk på samma gång och väldigt tjock och klibbig, inget vatten alls kändes det som..

Behövde verkligen ta en dusch och komma iväg till gymmet, men när jag hade tittat klart på filmen vid 2, så tänkte jag att bara lite till.. Det var så mysigt att ligga i sängen! :)

Jag laddade ner Ensam Hemma 1 från 1990 :) De två första filmerna är ju så bra alltså! Såg ju Ensam Hemma 2 (I New York) för ett tag sedan och kände för att se ettan nu och så kollade jag i tanka fetast julkalender och så kom den filmen upp på dagens datum!!! :O Hur konstigt är inte det :)

Vill se Grinchen också, men måste försöka att inte tanka ner så mycket filmer nu. Dels för att det kostar i GB med modemet och dels för att jag inte har så mycket minne kvar på datorn.. Beauty and the Beast-serierna tar upp väldigt mycket minne! Vill dock inte radera dem ändå, för de är i bra kvalité och jag skulle vilja se dem senare.

 

Fortsatte med mitt CV och Personliga brev idag med och gick upp ur sängen halv 4 på eftermiddagen och värmde lite pasta och morötter som jag hade färdigt i kylen, samt lite ärtor.

Det är verkligen skönt att ha sånna här dagar ibland utan några måsten! Bara göra det jag vill, när jag vill!

 

Åkte till gymmet strax efter halv 6 och gymmade från 18-19.30. Andy var där som vanligt, men han hade även bråttom som vanligt på lördagarna till en middag. Jag fick fram att han bodde vid Box Hill, på något ställe som började på n eller m, så jag sökte på det när han kom hem, men enda box hill som fanns på facebook låg i nordöstra england, eller i södra australien... :/

 

 

Snackade med Carro (Topper) Andersson på Skype i 1,5 timme och åt en stor morot, sedan pappa och Cilla i en timme (visade min lägenhet för alla tre) och åt lite havregrynsgröt på julvis och sedan snackade jag med Carro ytterligare 1 timme :)

 

Pratade även lite med Catha på facebook och gjorde klart julbilden :)

 

Hittade en grupp på facebook som heter au pairs in Guildford and around :D GÖTT! Lämnade några meddelanden om folk ville träffas, men de flesta åker hem nu, men efter jul när de kommer tillbaka :)

Hoppade i säng 1.55 :)

Somnade till Twiligt 2


9 dec - Hjälpte Sam inför sista EYMG

Fredag

 

Mm, min lediga dag! Jag hade ändå lovat att hjälpa Sam med att slå in presenter/julklappar till barnen inför sista gången med Early Years Music Group på måndag

 

Bride Wars

 

Gjorde ett litet julkort till Early Years Music Group också.

 

När jag ändå var pysslig med Photoshop och så, så passade jag på att uppdatera mitt CV (även i word).

 

Jag fick jätteont i magen, så jag tog en menstablett och senare på kvällen kände jag mig lite febrig, så tog en vanlig stark värktablett,men den hjälpte inte så mycket. Vad värre blev, så fick jag jätteont i huvudet. Kan bero lite på att jag sitter ganska nära datorn och att jag lyssnar på ganska jäll julmusik.. Stängde ner det vid 9 för att se om det skulle bli bättre.


8 dec - Nursery, Susann Haehnel, School art

Torsdag

 

Gick upp 8.45, gööööörtrött!

Klädde på mig och åt två rostade mackor med majonäs och lite spenat på och gick till dagiset. Tog av mig piercingarna på vägen till dagiset.

 

Fy vilket tråkväder det har varit idag med! Regnigt och jäääätteblåsigt!


7 dec - bank, bok, diska & städa

Onsdag

 

Fy, drömde att det kom rök ur vardagsrummet och att det börjat brinna på grund av att datorn var i ett uttag låångt borta så det blev hål i mattan och jag tog på mig en morgonrock och sprang ut, sedan minns jag inte mer. Fy läskigt!

 

Vaknade vid 4.30 inatt och hade supervärk!! Var vaken i en timme, åt en majsburk och värmde vetekudden, så det blev lite bättre!

 

Vaknade 8.45 och mådde fortfarande itne bra och var så trött efter den dåliga sömnen, så jag försökte ringa både Tony och Caroline, men ingen svarade, så jag smsade att jag mådde så dåligt och gick till sängs igen. Sov till 12 istället och vaknade och mådde lite bättre i alla fall. Gick upp ur sängen halv 1 och klädde på mig och kom iväg 12.43 och framme 10 minuter och 5,3 miles senare på gymmets parkering. Lade i 60p för en timme.

Gick till Halifax för att öppna ett bankkonto. Började få lite värk när jag satt och väntade, så svalde sista värktabletten.

Jag hittade inte mitt körkort när jag skulle ge henne uppgifter, hoppades att det kanske låg i träningsväskan, så att jag itne har tappat det!! Som tur var hade jag så mycket annat, så det gick bra att öppna det. Hon kollade ändå bara på passet och mitt medical card. Hon var jättesnäll och började mötet med att prata om hur det var att flytta till ett nytt ställe och så.

Allt tog ca 50 minuter, så det var perfekt! Måste dock in imorgon och sätta in £100 för att aktivera det och efter 24 timmar kan jag ta ut det igen om jag nu vill.. Efter ungefär en vecka, så kommer kortet och koden och jag kan börja handla - och viktigast av allt: FÅ LÖN!

Hemvägen var 5,8 miles. Skulle försöka ställa klockan igås, så det var då jag märkte att man kunde kolla hur lång en sträcka var från A till B :) Superbra nu när jag skal räkna ut hur mycket pengar jag skall ha tillbaka för bensin varje månad :D 45p/mile.. Vet inte om det är mycket eller lite, men.

 

Lyssnade lite på Jane Newberrys jul-sånghäfte. Helen ringde mig och vi bestömde att vi skulle ses nästa onsdag efter Tots Prays.

Översatte ett litet barn av davids hus och ett rim (here's a box and here's a lid..) Nu börjar det gå neråt med minnet på datorn igen! bara 6 GB ledigt.. :O Får kolla och radera lite fler filmer nu!

 

Åt soppan till lunch och middag som jag gjorde i förrgår + en majsburk på kvällen.

Timetable. Jag satte in mig själv varannan söndag.

 

Skrev klart 'Pearls of life' vid 00.30 och blev klar med 'om mig' på de sista sidorna en timme senare. Mailade Helen och vi skulle kolla mer på det på onsdag

 

Catha - facebook chatt funkar!!! :D

 

Började städa och diska. Slängde faktiskt inte bara grejerna i garderoben, utan hängde upp, vek och lade saker i tvätten. Duktiga mig :D Diskade allt från dagarna som gått. Blev klar 2.30 och fixade mig och hoppade i säng med en vetekudde, för min nacke dödar mig snart!!! bloggade lite och såg slutet på gremlins vid 3.

 

 


6 dec - Jane New, babysitting Felix+Eve+Alma, gym, babysitting Emanuel Chaffe

Tisdag

 

Ojojoj, vaknade 9.25 idag och tvingade mig upp 9.30. Fy va trött jag var!

kom 10 min sent, parkering i leran för hennes uppfart var full. hjälpte Samuels mamma

ben, elliot (mamma nåt på P) Liz (isabelles mamma

jane - bok äggkoppar

 

Babysitting 1

Emma, felix

Te med mjölk och en tesked socker till Sam (söt kille som högg ved). Pratade i ca 10 min. Sedan gick jag in och tog lite spenatblad med en minubirk tonfisk. Sminkade mig lite ifall jag skulle stöta på honom igen, för fy vad jag såg ut! Har sånna utslag i ansiktet! Inga finnar direkt, utan skorpyr, men fet hy och täckstiftet blir orange.. :S

 

Felix sov hela tiden


Eve, Alma

Emma gjorde cheeseburgare till tjejerna och jag fick en kycklinggrej med ris från viktväktarna + broccoli mums! Fick £30 :D

 

17.40 åkte jag till gymmet. Andy var där men vi pratade bara snabbt. Värmde inte upp, var ändå så varm! Stretchade bara lite och körde styrka.. Var jättesvag och kändes som om jag inte vart där på jättelänge, men det var ju bara 5 dagar sedan egentligen.. De hade gjort om lite till igen med mattorna. Det var mycket folk när jag kom dit vid 6 och inte så mycket mindre när jag lämnade det kvart över 7. Fick mensen då :(

Åkte och handlade lite mat. Ägg, tonfisk, majonäs, bröd. majs och lite kakor (Susann kommer ju på torsdag)

 

Babysitting 2

Emanuel

20.30 (20.40)-23.05 då Seb kom hem. Mötte Simon på vägen hem och han gav mig £15. Tog fyra koppar te och tog lite mandelkakor. Såg slutet på Stephbrothers som jag började titta på förra gången jag var där och började även titta på en annan film kl 10.30 med Ben Stiller och Owen Wilson, men Seb kom hem vid 11, så hann bara se lite. Gjorde mig ingenting, för den sög!

Tog en dusch när jag kom hem och rostade två mackor med majonäs och tomat och lade mig vid 12. Kände hur mensvärken kom, men orkade inte gå upp och ta en tablett! Det är därför jag har ätit så mycket kakor och varit så extremt sugen på sistonde!

 

Blev lite Southpark halv 12 och vände mig för att somna. Supertrött, lite täppt i näsan och mensvärk på det (Y)

 

 

 

 


5 nov - belmont, meeting pub, hemma

Måndag

 

En ny vecka har startat och nu är det inte alls långt kvar!

Jag drömde att pappa hade gjort en gööörmäktig slags flomeride, fast denna var mycket större och gick snabbare! Det var dock inga jättestup, utan det gick ganska snabbt i en bana hela tiden. Den var ny och fräsch och vi åkte en gång, sedan när Kristin också ville testa, så sa pappa att vi bara hann köra en gång.

 

Vaknade kvart över 9 idag och skyndade mig upp! Gick på toa, tog de två sista kakorna i munnen, två äpplen och en banan i en påse, blötte ner håret lite snabbt på ytan och borstade ner det för att få ner tofsbucklan och tänkte ansiktet snabbt och strax innan halv satt jag i bilen och gasade till Belmont.

 

Ringde både Sam och Anne för att meddela att jag skulle bli några minuter sen, men ingen svarade. När jag kom dit kom jag in i andra sången
'Stamp your feet, everyone together, stamp your feet as the music goes around.
Stamp your feet, everyone together, stamp your feet stand up, sit down
'.

Sedan körde vi på. Fikat gick fort idag. Jag och Anne serverade te och kaffe och jag lekte mest med barnen och bebisarna. Lilla blonda Abi är ju bara för söt och hon gillarmig, det syns! ;) Hon var ju så blyg i början, men idag visade hon mig sin rosa klänning med svarta hjärtan på och sina matchande tights som var svarta med rosa hjärtan på. :)

 

Jag plockade ihop leksakerna efter testunden, samt instrumenten/materialen när vi var klara med andra sångstunden. Jag tog Henry i godnattsången och gjorde även Magic music tree båda gångerna.

Vi hade lite problem med pengarna när vi räknade ihop allt på slutet, för det var £5 för mycket som vi inte vart det kom ifrån.. Sam sade även att vi skulle ta de pengarna och dela ut julbonusen, men Anne sade att det var bättre med en check. Debbie fick £40 för ett tillfälle och vi har 10 tillfällen per termin och behöver köpa in lite saker och instrument för pengarna, men det måste ju bli minst £20, annars kan man lika gärna vara utan.. Jag vill verkligen inte låta otacksam, men £50 hade inte suttit fel! :) Så mycket som de går i plus nu för att ta allt till material. Sen kan man ju tänka att Sam faktiskt gör mest. Hon leder sångerna, har planerat och Anne spelar piano, men jag skulle ju kunna spela gitarr faktiskt. Bara jag får övat lite och har en stämmare, så kan jag ju spela massa barnsånger. Går ju att spela hur mycket som helst på tre, fyra ackord!

 

När jag kom hem, så gjorde jag två rostade mackor med lite majonäs och spelatblad och packade ihop pysslen som jag skulle visa Tony inför Messy church, tog en morot och gick till Tony kvart över 12. Jayne smsade mig då också och frågade om jag kunde vara barnvakt imorgon till Emanuel kl 8.15-10 och det kunde jag! :)

 

Möte

När jag ringde på hos Tony, så var det ingen som kom och öppnade. Det kom rök från ventilen, så jag trodde någon lagade mat, men tydligen inte. Ringde Tony 12.25 och då sade han att de var på väg från Coldhabour och skulle vara på puben om 10 minuter, så jag gick dit och väntade utanför. Det gjorde mig faktiskt lite sur.. Han kunde ju ha ringt och sagt det då istället! Jag kanske inte är den bästa heller på att vara i tid, men jag skulle i alla fall ringt om jag visste att någon väntade på mig!

Jag tog en kopp grön te och de tog varsin Americano, Tony betalade och så pratade vi om Messu church, Teen crew night i januari och att nästa vecka troligen är den fullaste veckan på året. Veckan där på är ju julveckan, så det blir en del där också, men sedan har jag lite ledigt :D Vet dock inte vad jag skall göra då, men kanske att jag kan dra ner till Southampton.. Dock vill jag ju helst att någon rolig på gymmet tar ut mig, så att jag även kan träffa ännu fler folk, men ah vi får se :) Annars vill jag nog dra till Catha, men hon skulle antingen jobba eller dra iväg. För mig, så spelar det ingen roll om hon jobbar, jag kan ju bara hjälpa till kanske ;)

Hur som helst.. Vi pratade även om bredbandet och att de kunde betala för en uppgrade om det behövdes, men jag sade att vi får kolla hur det har gått den här månaden och ta det efter det. Jag gör mitt minimum nu och eftersom jag inte har folk att umgås med på fridtiden, så blir det ju datorn som är min vän och då är jag ute på internet mycket och det måste allt bli lite hemladdningar och youtube också...

 

När jag kom hem poppade jag lite popcorn, tog ett äpple och kollade på Grimlings som hade laddats klart under dagen (ladde även hem Twilight 1-3 inatt). Jag somnade efter ungefär en halvtimme av filmen och vaknade några timmar senare och kokade grönsakssoppa på broccoli, blomkål, lök och morötter. Jag fyllde den mellersta kastrullen så att jag skulle slippa laga något nästa gång jag var hungrig. Medans soppan kokade i ca 45 minuter, så såg jag lite till på Grimlings och var ute på nätet lite. Soppan var sönderkokad, men det gjorde det bara lättare att äta! Tog två skålar, sedan var jag mätt!

 

Läste på Maja Johanssons facebook att det snöar i Sverige, så det fick mig att leta lite bilder och göra om till julkort. Jag tog min Londonbild, Cathas (blev inte klar) och Volontärbilden!

Är faktiskt väldigt nöjd med denna! Lade upp den i min Englands-grupp på Facebook!

 

Svarade även på massa mail, fixade lite på Early Year Music Group på facebook, fixade lite ungdomar från Teen-crew till att hjälpa till den 18e på Christingle + att jag gjorde en facebookgrupp som jag döpte till Teen-Crew.

 

Tog en dusch vid 00.30 och lade mig och bloggade för dagen! Hade på TV:n, men fanns inget bra! Såg slutet på Sorority girls med Sigma Gamma och tjejen som jag ville ha ut åkte också. En liten bitch..

Mådde lite illa vid 2.. En anledning är nog alla kakorna som jag tryckt i mig de senaste dagarna och att jag har sovit så dåligt och inte ätit tillräckligt.

Somnade till Gremlins (från 1984) kvart över 2. Hann inte se klart hela, för mina ögon stängdes innan tre.


4 nov - Abinger church

Söndag

 

Vaknade 10.15 av att väckarklockan hade ringt en halvtimme.. Drömde om Andy inatt :| wierd dröm. Inget hände, men jag råkade ta på hans lår och han var intresserad av mig och det vill jag ju inte. Vill bara vara vänner.

Gick till Abinger kyrkan och lekte i västern med Sam och Lilly (Di och Tims barnbarn). Vi pusslade ihop en hopphage, spelade spel, lekte doktor och sedan var Lilly min frisör. Hon tog rosa silkespapper och låtades att det var mitt hår och klippte till det. Var lite rädd att hon skulle klippa i mitt hår, men det gjorde hon inte som tur var! :) Sam pussade mig flera gånger :) Så söt han är! Han kände även på mina meloner :| Men han är ju bara ett barn med tankar och frågor och klart det är konstigt när jag inte ser ut som alla andra. Vi gick ut på sista sången och satte oss med Di och Tim.

 

När klockan var kvart över ett funderade jag på om det var för sent att laga middag.. Shit, kändes verkligen som att det var kväll!

 

Såg lite film på TV. Först blev det Everafter: A cinderella story med Drew Barrymore. Gjorde soppa på blomkål, broccoli, lök och morot till det. Vid 5 blev det en gymnastikfilm 'Make it or brake it'. Dock handlade den knappt alls om gymnastik, utan mer om att en av tjejerna gav upp gymnastiken för att hon var gravid. Det hände knappt någonting och kändes mer som en serie redan från första början... När den slutade kl 6, så insåg jag att a, det var bara en serie! :( ...när jag kom in i andra avsnittet, så blev det lite bättre :)

 

Sorority girls och klappjakten (jingle all the way) på tv och fortsatte med x-men: the last stand också. Lade mig i sängen vid kvart i 10 och såg resten av filmen som slutade en timme senare. Snackade med Emil Kjellin och Catha på kvällen. Ställde in mig på sömn vid halv 1 på natta.


3 nov - Gatwick, julpyssel

Lördag

 

Gick upp strax efter 4 och tog ut några mackor ur frysen och ställde värmeelementet framför, så att de skulle tina lite fortare. Gjorde kaffe till mamma och Vincent. Det var bara att ta vattenkokaren till vardagsrummet, för där funkade uttagen. Tog majonäs, spenat, ost (+korv på Vincents) och gurka på deras mackor och fyllde två vattenflaskor och tog två clementiner och lade i en påse så att de skulle få lite frukost med sig.

4.50 åkte vi och hämtade Tony och en halvtimme senare lämnade vi mamma och Vincent på Gatwick airport.

 

På hemvägen pratade jag och Tony om vad vi gjort de senaste dagarna och jag frågade om det var något speciellt som jag måste se i England under min vistelse här. Vore ju roligt att se det innan sista dagen jag flyttar, för så var detju typ med 'värmlands hjärta'.. Jag, mamma och Helena åkte till Selma Lagerlöfs gård och även upp på något högt berg och åt lunch. Tony föreslog i alla fall the Tower of London, men där var jag i juli (och tyckte ändå det var ganska tråkigt där eftersom jag inte gillar historia) och han sade även att Mad skulle ta mig till hennes dotter någon gång när det är fint väder, för att det är så himla fint där!

Jag kom hem vid 6 och lade mig direkt. Tony sade att jag kunde komma till morning prayer 9.30 om jag var vaken, men han förstod om jag sov. Smsade mamma bara innan jag somnade och önskade de en trevlig resa hem och tackade för allt. Vaknade vid 1 av väckarklockan och var ganska utvilad, så jag gick upp.

Det blev lite kakor till frukost och VIVA hits. Pillade även lite med datorn och såg slutet på '10 things I hate about you' och efter filmen blev det pyssel. Var så seg, så orkade inte åka till gymmet, så förberedde lite för Messy church den 13e december. Gjorde tre olika änglar, pappersjulkula, kon (som man skall hänga i granen med godis i) och två pepparkaksgubbar av en bit PRIMARK-påse. Nästan allt var av papper, förutom en av änglarnas kropp som var en konstig trä klädhängare.

 

Gjorde en macka och tog tre ägg som var i kylen från gårdagens frukost, samt spenatblad och en tomat till lunch.

 

Klockan 9 blev det filmen 'Vannilla Sky' på TV. Den var sådär bra, men himla konstig..! Allt kan vändas på en minut. Tog en majsburk till det när jag började bli lite hungrig. Borde ha gjort mat tidigare, men var inte hungrig då och när jag sedan då blev hungrig, så var klockan för mycket! Har ju inte direkt gjort av med mycket energi  idag. Värmefläkten har varit på hela dagen sedan jag vakna på eftermiddagen. Det är verkligen kallt ibland!

Vid 11 kollade jag på filmen 28 dagar senare på TV:n som var slut vid 1 och då blev det sängen. Tony smsade mig under dagen och frågade om allt var bra och Sally smsade och sade att det nog inte blir några ungdomar imorgon eftersom varken Abi eller Debney kommer och Rosie mår fortfarande dåligt sedan veckor tillbaka, så hon skall nog ta sovmorgon imorgon. Bless her! :(

 

Var inne lite på 'flirtbox' och stängde av för att sova kl 2.

Natti


2 nov - London med Mami

Fredag

 

Vi gjorde en god frukost med kokta ägg, bröd och havregrynsgröt och te/kaffe. Allt var fridfullt, tills en stund efter när vi skulle åka.. Vincent började hålla på och bestämde sig sen för att han var sjuk, så han gick och lade sig igen. Jag följde med mamma ut och rökte då (hon rökte, inte jag) och trots att vi bad Vincent snällt att följa med och itne förstöra den här familjeresan nu, så var han jättesjuk tydligen, så tillslut sa vi att ne, han skall inte få förstöra detta för oss nu! VI ÅKER!

 

Vi tog bilen till Dorking och jag köpte en dagsbiljett inne på stationen för £4 och så köpte vi ett varsitt travellcard. Vårat tåg var försenat nästan en halvtimme, men vi satt ute i ett väntrum med soffor och pratade lite tills det kom och tog oss till London Victoria på en timme. Där tog vi en tube till Picadilly circus och gick och tog en kaffe när vi äntligen hittat ett fik. Vi letade ett tag, för allt var fullt hela tiden..  När vi satt oss på ett fik stack jag på tooan (världens minsta utrymme typ, men det funkade..) Det var ganska otrevlig personal där vi var.. Jag gav massa småpengar som jag ville bli av med, plus lite extra, men då vände han sig bara och gick.. Sade inte ens tack och man skall behandla alla gäster lika faktiskt!

Vi gick in i den största leksaksaffären (5 vån +källare), men vi gick bara 1+2 vån för jag kände inte alls att det var något speciellt.. Vi tog sedan en kaffe på McD's och så gick vi in i en Disneyshop. Vi var inne där ganska länge, minst en timme alltså! Jag köpte en tiger som hade en pepparkaksdräkt och mamma köpte en disneypåse till Mimi (som hon kunde ge i julklapp) och en till Bob (för att han tagit hand om katterna hemma) och mamma köpte även en Disneytröja till sig själv med londonsaker i bakgrunden. Den var ganska dyr, men hon hade en liknande när hon var yngre och det är ju ändå äkta Disneymärke, så jag sa att hon skulle unna sig den nu!

 

Nästa stopp blev H&M där jag köpte ett brunt långt linne, en ögonfransböjare och ett pack med tre nagellack i svart, rött och lila.

 

Sedan gick vi till Selfridges & CO som finns i ett jättestort och dyrt varuhus på Oxford Street! (bilden under) Vi var där inne i ungefär en timme (först fick vi leta en stund innan vi hittade den nedre våningen med julsaker, men tillslut, så hittade vi!). Mamma ville gärna komma därifrån, så hon köpte sitt päron och sedan gick vi och skulle hitta ett nytt fik att sätta oss på och ta en kaffe och något litet att äta.

Vi gick till Starbucks, men det fanns inga bord lediga, så först gick vi på toa ot bord som jag paxade med två sköna foföljer. När mamma var klar på toan kom hon och satte sig ner medans jag gick upp och beställde. Det var en gööööörlåååååång kö och de gjorde fel hela tiden med många kunder och gav bara en bulle fast jag beställde två.. Ganska go var den dock! Jag tog soyamjölk i mitt kaffe, vilket tog lång tid och mamma fick grädde i sin, vilket hon supergillade! Det smakade dock väldigt sött för båda, men vi behövde nog en kick nu! Vi satt där i ungefär en halvtimme och tog över saker i småpåsarna och lade allting i de stora istället.

 

Nästa stopp blev PRIMARK där vi var ett tag.

Jag fick bland annat några par trosor, hårklämmor, en svart hoodtröjja med dragkedja, två linnen (grönt och svart), två läderarmband, ett rör med paketsnören/stjärnor/blommor och minikort, en röd + en svart tight skjorta och en mascara m.m...

 

Starbucks (inte lika gott nu)

björnfitta (pälsmössa) 30%, så £12.60..

 

Vi tog en tube till Victoria station vänta 30 min, 1 min innan kom det upp vart tåget skulle gå ifrån.. vi var på 1 och det gick från 18, så vi fick springa! tåg - clementin, äpple, pyssel, kissa (mkt kaffe)

 

När vi kom hem gjorde jag tonfiskröra till mig och mamma. Vincent hade redan gjort kyckling till middag. Jag hade ont i magen.. vincent ångrade sig lite sa han när vi kom hem och han hade ändå velat komma med, men det var skönt hemma med sade han ändå. Jag hade ju gömt min dator under garderoben i mitt sovrum, itne för att vara taskig, men för att jag vill inte att han pillar på mina privata saker när jag inte är hemma..

 

Det gick en propp i köket, så kylskåpet och frysen gick med på det med.. OJ! Gick över till Nolans vid 11 då det hände, men de svarade inte, så jag smsade Abi som ringde sin pappa och han sade att han inte kunde fixa det idag, för proppen hade även gått till garaget, men han skulle fixa detimorgon sade han. Hoppas inte maten blir förstörd nu bara!!!

Vi hade en liten minijul hemma och ''öppnade'' påsarna och visade mer saker som inköpts idag.

 

 

 

Tog en skön dusch och lade mig i sängen kl 12. Ställde klockan på 4am...!

 

Hade fått ett meddelande på Facebook av Catha som löd:

Hejsan, du, på tal om bokstavligen absolut ingenting. skulle du vilja ha lite sällskap där ute i ingenstans en helg (efter nyår, för jag kan inte innan xD) Vi skulle kanske kunna försöka ta oss in till london, ha lite kul spendera lite pengar på saker vi absolut behöver i just det ögonblicket osv. Bara en fråga ^.^
Hoppas du fortfarande har det (åtminstone hyfsat) bra och utnyttjar familjebesöket till fullo  ;)
Kramar <3

 

Aaw, va söt hon är! Gärna svarade jag då och även att vi får ta en helg hos henne mitt i ingenstans också! :)

 

Blev sängen kvart över 12 för allihopa (eller a, Vincent låg redan, men sova menar jag).. 4 timmars sömn och stackars mamma som skall jobba imorgon halv 12 också.. De får la sova lite på flyget!

 

Natti

 

Bild tagen från: www.stefantell.se


1 dec - Mother + Brother Pub, Shere, Guildford

Torsdag

 

Vaknade vid halv 9 idag av att mamma vaknade av min väckarklocka. Gick upp från sängen en timme senare och gjorde frukost medans mamma och Vincent var ute och rökte.

 

Kokade havregrynsgröt till mig och Vincent och han var först lite skeptiskt till det, men han sade faktiskt att det var jättegott med kanel, russin och kokos i! Kokade även ägg, så att mamma fick äggmacka (jag och Vincent tog även en). Eftersom jag varken äter pålägg eller smör på mina mackor, så blev det gurka, tomat och spenat på också. Hade faktiskt majonäs som de fräste på med också, så det blev bra! Vi åt från 10 till 11 ungefär.. Var länge sedan man åt frukost tillsammans faktiskt! Det händer nästan bara på julafton annars..

 

Vincent satt ganska mycket vid datorn på morgonen, lixom igår kväll, men det var bara skönt! Han tog även en dusch och jag fixade mig ute i hallen och sedan fixade mamma sig också. Hon tog på sig den vit-blå randiga skjortan som hon fått av mig och jag tog min gråa klänning och matchande gråa långa strumpor. Vi slängde in Vincent två tröjor i tvätten tillsammans med lite annan ljus tvätt som jag hade och halv 12 stack vi till puben här brevid mitt hus. Tony och Caroline kom ungefär en kvart senare och Mad kom lite efter och så tog de kaffe och jag tog grönt te. Efter ungefär en halvtimme kom även Margaret förbi och tog en kopp kaffe och de andra tog då även en påfyllning. Jättetrevligt var det! De skrev en lista på en rundtur som vi kunde göra i London och gav även lite tips på ett ställe i Guildford som hade öppet till sent idag.

Vincent och mamma tyckte det var lättare att prata idag, för Berry, Sack och Margaret pratade inte lika fort och förklarade när det var saker som vi kanske inte förstod. Tony sa att Vincent pratade jättebra engelska, men han kan nog mer ord än uttal. Inget negativt till det, utan modigt att prata med folk så! Vincent erkände att det är svårast med språket och ja det är det! Det är ganska lätt att bara prata på ett fik och så, men till exempel jag som måste förklara känslor och händelser och annat är inte så mycket som man får lära sig i skolan i Sverige kanske.. Eller a, vad vet jag, jag hade ju bara engelska A på gymnasiet i ettan och jag har ju aldrig pratat på engelska i skolan.. Minns det internationella muntliga provet - fy fan! Jag fick inte alls fram mycket heller.. Vi satt några i ett litet rum och fick ett ämne att prata om.. Minns inte ämnet, men jag hade i alla fall Angelica Sjöstrand med mig tack och lov! :)

 

Hur som helst, så gick vi från puben 12.40 och jag visade trädgården här där jag bor och vi tog lite kort innan vi gick in och började med lunchen. Blev lite sent, 5 i 1 kom vi in och Helen skulle ju komma på lunch vid ett. Kyckling och morot i ugnen, ris och kokta ärtor, samt en sallad på majs, spenat och oliver. Det blev klart ca 20 över, men Vincent pratade med Helen medans jag och mamma blev klara. Det var jättegott! Ärtorna hade dock hunnit bli lite kalla, men ändå supergott! :) Helen tog till och med lite till. Sedan bjöd jag på kakor och lade några clementiner i mitten av kakfatet, men det var bara jag som tog en. Tog lite kaffe och te till det med.

Vi pratade om lite vardagliga saker och om hur vi firar jul i Sverige och hur de firar jul i England. Helen stannade till ungefär kvart i 3 och sedan diskade jag lite och mamma gick ut på en cigg och sedan fixade vi oss för att gå ut och gå en sväng. Vi gick ner till mamma och höll henne lite sällskap under ciggen och precis när vi skulle gå, så började det regna... MYCKET! ...så vi bestämde oss för att åka direkt till Shere istället och sedan ta Guildford direkt efter det.

...........................................................

 

Vi visade upp våra kläder på kvällen. Det kändes nästan lite som jul - att man öppnade julklappar, för man blev glad när man såg vad man köpt! Sedan tog jag en sköööön varm dusch! Tyckte det var görkallt i lägenheten, men både mamma och Vincent tyckte det var så varmt! Kollade även tåget till imorgon, så det blir 9.30 tåget till Victoria Station imorgon, men vi tänkte åka här ifrån 8.30, så att vi har gott om tid att ta oss dit, hitta parkeing och köpa biljetter.

Vincent halvsov vid 11 och jag och mamma lade oss vid halv 1, efter 2½ men. Jag bloggade lite på kvällen och blev ett parti kungen också innan jag stängde ner 01.01.


RSS 2.0