31 jan - Janes musicgroup, babysitting Felix+Eve+Alma LÄNGE

Tisdag

 

Vaknade kl 9 idag, utan några stora protester att gå upp.. Eller a, egentligen ville jag sova lite till, men vehövde kissa, så var tvungen att gå upp! Kokade det lilla ägget som fanns kvar och slängde in lite gröt i micron. Satte på datorn lite eftersom jag hade en stund på mig på morgonen och då kunde jag äta samtidigt som jag kollade mailen (och bloggade för morgonen).

Klädde på mig, tights, top (istället för bh) och mitt bruna långa linne. Idag vill man vara skönt, ledigt klädd eftersom man skall köra på i nästan 11 timmar med barnvaktning!!!

 

pappan kom hem (full) sa han 'får jag grappa tag i din rumpa. å mamman ba: men så säger man inte. å han ba: vadå då, hon är ju svensk. de gillar sånt"!


30 jan - belmont, physiotherapy

Måndag

 

Jag har varit jättedålig på att blogga, ända sedan Wales! Bara för att jag inte hade min dator med mig dit, så kunde jag inte skriva fullt varje dag, så får ta igen det någon dag innan det går för långt!

 

Vaknade 8.20 i alla fall och gick igenom en stund i huvudet om VARFÖR jag behövde gå upp nu. Visste att jag ställt klockan tidigare av en anledning, men jag är helt lost på morgonen!!!

Tog en dusch och lite havregrynsgröt och Sam smsade mig kvart i 9 och sade att hon skulle bli 10 minuter sen, så jag gick ut 8.55, men hon kom 9.05. TUR att jag inte stod ute och väntade, för det var himla kallt! Vi körde Hannah och Carolyn till playschool (för det var studiedag för Abinger school idag, så Hannah åkte dit) och Sam släppte av mig vid Belmont (för hon hade glömt magichatten hemma), så jag tog fram alla sakerna och så kom Avril på slutet och tog fram stolarna.

Sam sa att jag var 'a star' som hade fixat och jag skrev även namnlistan så att mammorna kunde fylla i!

Båda grupperna gick bra!

 

Polly had a dolly who was sick sick sick,
So she called for the doctor to come quick, quick, quick.
The doctor came with his bag and his hat
and knocked on the door with a rata-tat-tat.
He looked at the dolly and he shook his head
and he said miss Polly, 'put her straight to bed'.
He wrote a prescription for a pill, pill, pill
I'll be back in the morning with my bill, bill, bill.

 

Jag fick £5 och växlade lappen mot mynt (bra för parkering och gymmet och bättre med lapp för YEMG). Det var första gången sen jag kom som det har gått jämnt ut, så det var najs!

 

Vi packade upp en beställning med lite bjällror, en regnbågs-filt och trumpinnar och jag tog hem lite saker som jag skulle ta till Jane imorgon bitti. Jag erbjöd mig att göra en ny 'humpty-dumpty vägg' och ett ladybird house med ladybirds.

Vi åkte och hämtade Hannah och Carolyn på playschool och sedan körde hon mig hem.

 

Cilla ringde på Skype, så pratade med henne om biljetter till Australien och hon frågade om biljetter till london och så till påsk när de kommer..

 

Somnade några timmar när jag kom hem

Såg filmen The Wrestler på kvällen.. Den var la sådär. Gjorde tonfiskmix med spenat och riven morot i, mums!

I pauserna uppdaterade jag mitt CV också och kollade lite sommarjobb. Sökte till Gothia, tänkte att det är ju bara en vecka och får jag inget, så är de 5000 något i alla fall! Skall även söka sommarjobb på någon kyrkogård i göteborg också. Ah, man måste gå upp tidigt, men det är skönt att vara ute och jobba, så det hoppas jag verkligen att jag får!

 

Skrev även lite fler brev till några familjer i Australien, men jag känner verkligen att Zoe's familj skulle vara något!! :) Precis när jag skulle stänga av datorn vid halv 1,så hittade jag en familj som speciellt sökte efter en svensk eller tysk tjej då de har vänner och familj där. De har en son (Axel) på 11 månader och mamman jobbade hemifrån, så arbetsuppgifterna skulle vara att hjälpa till med honom och hushållet under dagarna! De bor 5 min från stranden och ett shoppingcenter också, så!!! :)


29 jan - Holmbury S:t Mary, sova, Skype Au Pair!

Söndag

 

Vaknade 8.45 idag, slängde in lite havregrynsgröt i micron och gick in i duschen. När jag kom ut var gröten klar och lite svalare, så den var ätbar! Slängde på lite puder och mascara för att se lite fräschare ut bara då min hy inte är den vackraste nu med alla röda tånårsprickar i ansiktet på grund av mensen...!

 

Sov från 12-15 och vid halv 7 snackade jag med Carrobarro en stund på Skype innan Zoe ringde!

 

Zoe sände en google map på vart de bor.

 

 

Snackade med Emil Kjellin om hans hemsida.

Skypade lite med Catha

 

 

Såg på tv-programmet Sun sex and suspicious parents. ASKUL! xD


28 jan -

Lördag

 

Veronika väckte mig vid kvart över 11, men jag fattade inte vad hon sa... :O Asså jag var så borta i huvudet, så trodde hon pratade om fingrar eller något.. Hon sa att jag kunde fortsätta sova och så gick hon till badrummet och då fattade jag sen efter en stund att hon nog bara försökt väcka mig!

 

kokade havregrynsgröt, VIVA, facebook, kartor och

Veronika berättade om att hon hade varit Au Pair i Australien (västra) i fyra månader och simmat med vilda delfiner - där det fanns hajar, men de hade någon manick som gav ett ljud som hajarna inte gillade. Dock hade hon mens då, så hon var rädd att de skulle lukta till sig blodet, men det gick ju bra!

 

cyklade hem

 

Iskallt!

 

tonfiskmi (majo, riven morot och bladspenat)

 

Åt lite brazilnötter och russin och tre Kiwisar.. Aaaaaaj vilken mensvärk jag hade på kvällen!

 

Snackade med Veronica Eriksson som gav mig lite tips på vad jag kunde göra för värken!

Jag sa att jag höll på att tappa upp ett varmt bad, men då sa hon NEJ!
''Vattnet och bakterierna du har på kroppen kommer i vattnet och eftersom du är mer öppen och öm under mensen
så åker det in och kan skapa infektioner som kan leda till värre grejer
därför ska du aldrig bada när du har mens
aldrigaldrigaldrig
men bästa är om du står i duschen med strålen där det gör ont och bara sprutar ljummet vatten men mer åt varma hållet för då får blodet oxå flöde
och då kan det rinna ut
och då brukar de stora blödningarna lossna de som ofta får klumpar och oftast de som gör ont
men sen bara gå gå gå gå
det är det som hjälper alvedon och sånt är skit egentligen förutom när du har skit ont
min mamma är sjuksköterska hon som lärt mig allt detta''


27 jan -

Fredag

 

Vaknade vid 11 av väckarklockan och låg i sängen och fixade med Au Pair dokumentet och vid 4 gick jag upp ur sängen!

 

Sköööönt att ha såna här dagar ibland asså!!!

 

Behövde slänga in kuddfodralen i tvätten, så att Veronika får ett fräscht till sin säng ikväll! Lakanen är redan tvättade ju! Tänkte att jag bäddar åt henne nu, så slipper vi göra det ikväll när vi kommer hem!


26 jan - Nursery, School

Torsdag

 

Snoozade från 8 idag, men gick upp 8.45. Gjorde havregrynsgröt med banan, linfrön, russin och kanel. Nu har jag ätit så mycket gröt sedan jag köpte kanelen, så den är slut nu! Som tur är har jag en till som jag köpte för ett tag sedan! ;)


25 jan - SJ's, powernap

Onsdag

 

Vaknade 8.30, snoozade till 8.38 av någon anledning, slängde i mig lite gröt och slängde på mig lite kläder och stack till SJ's på en kvart. Caroline var inte där, så jag skämdes lite att jag var sen, för Tony hade gjort allt!

Choisan kom till SJ's med sin 5 veckor gamla bebis Holly. (Hon som är mamma till lilla John. Donna kom även förbi, så efter att jag hade fått hålla om Holly i en halvtimme, så tog Donna över. Tony försvann under mitten för att köra sin mamma till sjukhuset, för att hon hade ramlat under julhelgen och brutit något. Stackaren.

Camille frågade om jag kunde vara barnvakt nästa lördag hos henne och det kunde jag! Hon bor i Holmbury, så hon ritade en karta för mig.

 

Jayne, Becks (inte clarke), den stora kvinnan och Camille hjälpte mig med att diska efter, så 10.20 var vi klara och då satte jag mig och sorterade ut pennor, turspennor och kritor. Slängde de torra och vässade alla pennorna! Skönt att veta vad jag har till Messy Church också! Tur att Donna kom idag, för hon trodde det skulle vara Messy Church, men jag sade att på grund av att Mad fortfarande är borta och Tony kan inte idag, så skulle vi hoppa över den här månaden tyvärr. Det hade heller inte varit ute i parishmagasinet, så det var inte så många som visste om det!

 

Jayne gav mig kyrknyckeln, så när jag gick en timme senare, så lämnade jag den hos Tony - under en grej utanför dörren.

 

Skrev klart Au Pair-brevet till Janene van Wyk och Paul Cooney. Janene skrev till mig på www.aupairworld.net att hon gillade min profil och ville veta mer om mig! Paul hade hittat mig på en annan sida och kontaktade mig på facebook. Jag skrev ett gööörlångt mail (samma) till båda.

Janene och hennes man + två barn bor utanför Melbourne, men de vill ha en Au Pair från Mars till minst Augusti och min tanke var att komma i Augusti och stanna i typ ett år, så får hoppas att det går vägen!

Paul bor 10 timmar södfer om Sydney, vid kusten, med sin fru och tv barn.

 

Skypade lite med Carro vid 1 och var SÅ JÄVLA TRÖTT, men sa att jag skulle sova tidigt istället för att ta en powernap..

 

Det där med att lägga sig tidigt istället funkade inte, för jag kunde knappt hålla ögonen öppna och de gjorde så ont, så vid 3 lade jag mig! Jag hade svårt att somna ändå, var lixom i mittenstadiet i 25 minuter, varken sov eller var vaken och hörde saker. Typ någon som spelade på en gitarr och även en bebis. LÄSKIGT! :(

 

Vaknade halv 7 och hade ett sms från Freddie och ett från Helen. Freddie skulle egentligen på något Gig i London ikväll, men han skrev att det inte skulle bli av, så om jag kunde, så kunde vi ses. Svarade att det gick bra, men om jag kunde komma till honom..?

Helen och jag hade tidigare skrivit om när vi skulle mötas upp för att fylla i ett halvtermins-dokument för TFG (Time For God), men eftersom jag inte fått det än, så skulle jag höra av mig så fort jag hade det!


24 jan - Freddie, Newberry, Emma, gym Freddie & ''Heath Ledger''

Tisdag

 

Freddie sov över, så vi vaknade vid 7 och bara kramades lite och snoozade. Kvart i 8 gick vi upp, jag drog på mig mjukisbyxor och så körde jag hem honom. Erbjöd mig att vänta och köra honom till jobbet, men han skulle bli hämtad 8.15 ändå.


23 jan - belmont, möte, cykla - gym, freddie date! ;)

Måndag

 

my date was really good..
he said that his friend wanted to go out on a date with a girl, but he's too shy, so freddie said that he'd ask me and we could go on a double date
I said no..
I don't wanna go on a double date I don't even wanna go out on a date only with him.. it's not him or anything, but I just don't wanna go out on a date with someone..


22 jan - Dubbelbokad, Bex lunch, FUCK YOU FREDDIE!

Söndag


Vaknade vid 9.20 av väckarklockan, men orkade verkligen inte stressa med att fixa allting, så tänkte att jag vaknar vid 10.30 och fixar mig till Guildford då :) Nej, Bex ringde strax innan 10 och då kom jag på att jag skulle ju äta lunch hos henne efter kyrkan! Attans att jag inte åkte till kyrkan på morgonen, skulle vart så mycket lättare!

Jag gick upp vid 10 då och gjorde havregrynsgröt vid halv på julvis. Mums! Var supertrött, men fixade mig lite snabbt ändå! Opera (min webläsare) på datorn var helt fuckad.. :/ Det är Vincents namnsdag idag, så jag skickade en liten hälsning till honom på fb, men fick ta internet explorer för att skicka det!


Tankade ner Google Chrome då istället, för att se om det funkade bättre, men så kom jag på att jag hade turbo på Opera, vilket gjorde det fuckat, så tog bort chrome igen..

 

Åkte till familjen Clarke. Bex, ( ), Alfie (5år) och lilla Eddie (1,5 år) och åt lunch. Kyckling, potatis, morötter, broccoli och någon lökgrejmed soyaostgrej och ärtos, MUMS!

Fick fruktsallad och lite soyayoghurt till efterrätt. Alfie är laktosintollerant också, så de hade soyaprodukter, så det var bra! :)

 

Efter maten tog vi pepparmintte och spelade spel (jag ägde på TWISTER) och sedan gick vi ut en stund.

 

 

 

 

 

...jag skulle träffat freddie ikväll vid 8..
Men SHITHOLET gick ut på middag med sin familj,för hans grandparents var där..

asshole!
han sa.. om vi inte ses ikväll, vill jag make it up to you by taking you out to dinner this week.


men jag sa att jag inte kan, utan han får komma idag. jag är inte the kind of girl who's waiting for someone.


jag fattar inte.han har tjatat i två dagar om han får träffa mig idag


men vi hade bestämt asså 20 min innan han drog

hela dagen. han tjatade hela dagen om att han ville ses IDAG
så ja sa a, men vid 8 då. 19.40 smsade han å frågade när jag skulle komma
20.15 sa jag då
20.00 smsade han å sa 'jag skall äta middag med familjen, så antingen tar vi det senare, vid 10 typ, eller en annan dag'
å grejjen var att jag hade tidigare sagt att vi inte kan ses sent, för jag skall jobba på måndag morgon. kunde han bara sent, så sa jag att då tar vi det en annan gång. nej sa han då. 8 blir bra..

 

vid 11 bestämde i ändå att ses imorgon 8.03 vid gymmet..

 

skypade med Carrobarro på senkvällen, vid 10 och en timme fram och vid halv 11 började jag noppra på döskallen i brist på något att göra. Gjorde lite ont i början, men var ganska skönt ändå på ett sätt! :)

Hoppade i säng kvart i 2, NATTIIII


21 jan - Johanna Martinsen: Gym, bowling Guildford

Lördag

 

Vaknade vid 9 idag och hoppade in i duschen. Sköönt! Dock tog varmvattnet slut efter ett tag, så var tvungen att gå ur duschen.. 9.40 smsade Johanna och sa att hon sminkade sig och var på G och skulle ta tåget 10.22, så det var skönt att få bekräftat att hon verkligen skulle komma idag som vi hade bestämt! :)

 

Bestämde träff med Veronika Leitmanová imorgon vid 12.30 i Guildford, så det skall bli kul! :)

 

Carro ringde snabbt på Skype vid halv 12-tiden (min tid) och sa att det var snöstorm där, så hon kommer inte hem... Hon frågade om Freddie och berättade även att hon gjorde som jag sa med Kira! Hoppade på henne och nästan våldtog henne ;) SEEEXIGT VÄRRE!!!!!


20 jan - Hemmadag!

 

Fredag

 

Vaknade vid 9, men somnade om igen. Tänkte att 'jag behöver inte gå upp nu', så jag somnade om! Vaknade sedan vid 12 och gjorde havregrynsgröt en timme senare. Mums! Flyttade ut till fönstret igen och var inne på datorn bara och fixade lite på Australiensidorna..

 

Snackade med Johanna på sms under dagen och hon visste inte när hon skulle sluta ikväll, så det blev ingen utgång i alla fall, men vi sa att hon kunde komma på kvällen, så kunde vi åka till gymmet på morgonen sedan.

Gjorde havregrynsgröt igen lite senare.

 

Freddie smsade vid 3 och frågade när han fick se mig igen..

Teen mom och skype med Catha och Carro lite allmänt bara.. Jag svarade även på Freddies sms att jag skulle till gymmet imorgon, men vet inte om han är kvar då.. rostade två mackor och gjorde tonfiskröra med majs och peppar. Tog även en morot lite senare.

 

Jag är SÅ glad att jag inte har något barn med någon, för damn va svårt det skulle vara och det tar så mycket tid och så mycket på ryggen! Jag är jätteglad att jag har kommit till England, för jag har träffat såna otroliga människor! Jag hade aldrig haft tid att prata med Carro så mycket som jag har gjort nu och det var inte förräns på första volontärkursen i London som jag och Catha insåg hur lika vi var och vi har ju i princip pratat sedan dess!

 

Johanna smsade på kvällen att det skulle bli så sent, så hon skulle komma imorgon istället.

 

Blev lite Big mommas house 1 med Brazilnuts som snacks och programmet 'Playing it straight' på TV:n. Ett gäng killar som skall övertala en tjej att de är straighta, fast några ljuger! Om hon i slutet väljer fel, så får de massa pengar, annars kanske hon hittar en kille ;) Om hon väljer en straight kille i slutet delar de på 50 grand, men väljer hon en homosexuell, så får han allting själv. Blev lite russin till det och sedan fixade jag mig i badrummet. Nopprade lite armhålor och ögonbryn och fixade hyn och så vart det lite gaysnack över kändisar på TV och hur gaysex/kyssar visades på TV förr. Är så skönt att det inte är lika stor deal nu för tiden, men nej, det är inte acceptabelt för alla så klart. Det blev sängen strax efter 2 för att läsa lite, men blev sömn ganska snabbt!

 

Upp tidigt imorgon (eller a, vid 9 i alla fall) och duscha, fixa mig och hämta upp Johanna och åka till gymmet. Det skall bli roligt!

NATTI!


19 jan - Wales (hemfärd), FREDDIE=SMS-GALEN, Skype + fb kväll

Torsdag

 

Det var roligt i Wales för att träffa vänner och så, men det var väldigt tröttande!! Man ville ju inte sova så mycket, för man ville inte missa saker, så sitter halvt sovande nu! Vi var mitt i ingenstans i Wales på ett konferenscenter, så vi såg lixom inte WALES så sätt..

 

Smsade med Carro på bussresan hem om vad Freddie hade skrivit/stalkat mig..

 

FRYS

PUMPASOPPA

Kyckling (N), men pastan och resten av pestomaten (Y)

 

Skypade med Catha och Carro lite, men var så himla trött, så jag var ganska off i samtalet.. Vi snackade ändå en timme typ.. Freddie svarade vid 7 också:

Why on the train? Where did you go? I had a nice week thanks have been working hard! I thought you were angry with me for some reason! X

 

Antingen, så lyssnade han inte när jag berättade förra veckan att jag skulle till Wales, eller så försöker han spela något.. Jag tänkte att han skall få sova på den saken i alla fall!

 

På ett sätt vill jag inte vara sån härmot Freddie, för jag vet hur hemskt det är att vänta, men jag MÅSTE! Det står så i boken och det är itne det att det är min nya bibel (eller jo typ), men det är verkligen sant! Det är inte bara satt för att bli drömtjejen hos killarna, utan att lära sig respektera och älska sig själv också! Även hur man skall vara mot sina vänner, vad man delar med sig i början och vad som kommer längre in i förhållandet, vad det än är för förhållande!

 

Johanna Martinsson från Varberg flyttade till England (Nordväst om Guildford) för en vecka sedan som Au Pair och hon skrev till mig idag på fb och ville gärna träffas imorgon! Vi snackade om att hon kunde sova över och att ta en stund på gymmet och vi snackade även om att ta en fet UTGÅNG!!! Det vore verkligen jätteroligt!

Slängde in lakanen i tvätten också. Orkade egentligen inte idag, men tänkte att jag måste, så att Johanna kan få rena lakan om hon sover över!

 

 

Blev 'Teen mom' och 'Sex and the City' på TV:n och var GÖRTRÖTT kvart i 12, så fixade mig för sängen! Ah, jag har varit görtrött hela dagen, men ändå! Nu var det verkligen gäspningar och ögonproblem!

Min hy har varit GALET fet och jag har ätit jättemycket.. Det tyder alltid på mensen, men neeej inte än!!! :( Den lär nog komma när som helst här ja, attans!

Hur som helst, gick ner och hämtade tvätten och slängde in mina handdukar och underkläder som jag använt under kursen nu! Jag har det fint och städat hemma, det är bara att diska och packa upp väskan, men det gör jag imorgon!

 

Tog en dusch, drog in allt till sovrummet, var inne på mötesplatsen snabbt, organiserade lite Australien (AuPair) sajter och vände mig om för att sova kl 1.

Natti!


18 jan

Onsdag

 

Catha visade mig en video med 'All the pregnant ladies' (istället för Beyoncé's all the single ladies).

 

Jag och Emelie gjorde lite stretchövningar på kvällen, vilket var jätteskönt!

Strax efter 2 gick jag, Catha och Emelie ner till rummen. Jag tog Cathad sator under min jacka, för att det regnade och så sade vi godnatt. Jag packade och duschade och läste lite i boken och vände mig om för att sova vid 3!

 

 


17 jan

Tosdag

 

Vaknade


16 jan - Wales

Måndag

 

Ställde klockan på 7.30


15 jan - Christl, Abinger Church, Dorking, packa Wales

Söndag

 

Jag vaknade av att Christl vaknade 9.40 och gick in i duschen, så då gick jag upp och diskade och gjorde havregrynsgröt. När hon var klar gick jag på toa snabbt och 10 över 10 började vi äta, så det var ganska brådis sedan. En kvart senare gick vi till kyrkan som nästan var tom när vi kom, men det kom lite fler folk sedan.

 

Jane Ratner pratade med mig och Christl i början och vi satt även med henne. Det var en all age service, så den var bara en halvtimme. Tony gjorde en hänga gubben med ena halvan och det blev BIBLE och andra halvan som blev CROSS (5 bokstäver var) och han använde barnen. Emily, Sally, Rosie, Aimee och Tom var bland annat i kyrkan med, så jag hejade på dem och sedan tog vi en kopp te.

Barnen spillde lite saft, så jag hämtade en trasaoch fiade det, sedan spillde Caroline lite mjölk och kort därefter, så missade jag munnen en snabbis med te:t, men det var inte så varmt som tur var! Mad pratade mycket med mig och Christl när vi drack kaffe.

 

Sen gick vi hem och tog en morot och kollade lite på VIVA-hits (Olly Murs speciellt) och efter hon hade vart på toa, så blev det stopp :/ Tänkte inte på att säga det, men med tamponger i toaletten, så blir det stopp, men jag hade så ont i magen, så var tvungen att göra nummer två och hoppades på att det skulle gå att spola, men ack vilken bedrövlig syn. Skall inte gå in på detaljer, men som tur var hade vi planerat att åka till Dorking och då sa jag att det första vi köper är en sugpropp!!!

 

Vi åkte in vid halv 2 och när vi tittat i tredje affären hittade vi en för £5, så då tog jag den! Vi gick till Costa café (aldrig sett att det funnits förut, men låg nästan granne med Sainsbyuy's, så det var najs! Jag tog en varmt vatten med citron som vanligt (vilket var gratis som vanligt också) och Christl tog en cappuccino! Jag tar inte varmt vatten med citron för att det är gratis, utan för att det är nyttigast! Vi satte oss på övervåningen, för det var så fullt och jag åt även en morot.

Sedan strosade vi runt bara och kollade i lite affärer. Christl köpte en pyjamas å M&S som hon inte provade. Likt min mamma, så köper hon hellre och provar hemma och går tillbaka om det inte passar..

 

Jag har knäckt ryggen ganska mycket det senaste och även nacken ibland och Christl hatar när jag gör det!!! Men jag måste, mina diskar ligger ju inte rätt och jag kan knappt gå längre alltså. Jag körde inte så tunga vikter på gymmet sist och körde ju inte ben ALLS!

 

Kvart i 4 tog hon bussen hem och jag körde hem. Attans att jag inte hade mina träningskläder med mig tänkte jag, men jag var ändå ganska hungrig, så åkte hem. Åt kyckling/pasta/tomat/broccoli/minimajs/peston från gårdagen till middag vid 5 och ävenlite till två timmar senare. MUMSIGT!

 

Det blev två avsnitt av Extreme make over - home edition. De är såemotionella allihopa verkligen, gråter alltid supermycket!!!


Linnéa Kastemyr skrev att hon skulle ut med Maja och en annan svensk au pair (Karin) nästa helg, så jag kunde också hänga på! Det vore awesome efter Wales och ännu ett sätt att vara upptagen från Freddie!!! :) Lördagen dock och jag jobbar ju på söndagen, så vi får se.. Kan jag ha bilen, så kan jag ju skippa drickan och köra.. Synd att jag inte kan be någon köra och sedan hämta mig.. Well, inte för att jag har frågat, men vill inte att de skall se mig full och så! Fixar jag ingen skjuts, eller sovplats så blir det en nykter kväll.

 

Mamma hade skickat ett mail också och frågade om hur jag tänkte göra i höst och jag berättade att jag sökt för att bli Au Pair (speciellt i Melbourne), så jag kommer nog inte göra kursen, utan sparar hellre till Australien. Jag vill VERKLIGEN komma dit! Vincent hade inte betalat hyran på några månader, så mamma hade gått med till sos nu, så han skulle få sitt bidrag och eftersom det inte finns någon snö i Sverige (i GBG i alla fall), så blir det inga pengar med snöplogen för mamma. Hon får helt enkelt fightas med bauhaus ett litet till tag, även om hon försöker/vill skaffa ett annat jobb! Det är dock svårt att få jobb när man nästan är 50 år, som hon blir nu i höst!

 

Såg lite av filmen 'born in America', men den var inte så bra.. Blev 'He's just not that into you' också som jag har sett förut och den passade bra nu i min ställning.. Åt brazilnötter och drack bubbelvatten till filmen tills jag fick ont i magen! Var faktiskt sugen på kakor, eller någon mjuk sort, så var glad att jag inte hade det hemma, men nötter istället!

 

Skrev historien till Camilla också (om daterna med Freddie) och hon hade tyvärr inte så mycket att säga om det, vilket gjorde mig väldigt besviken! Hon sa att hon ville höra, men hon sade mest okii efteråt.. För att vara ärlig, så är jag väldigt besviken på henne som en bästa vän..

Berättade kortkort för Danny Windley och han sa 'Freddie vill nog bara ligga med dig'... och då kom de tankarna igång hos mig också.. :/ Japp, han är bara en helt vanlig kille!! FAN DÅ! :( Nu måste jag verkligen ligga i för att få honom kär i mig utan att jag skall falla i min egen grop...

 

Blev medlem på eHarmony för att se om det är någonting. Såg det på TV, så man kan ju testa! Det är en dateingsida.. Tömde även mobilen på bilder och lade in de i datorn. Skönt att ha minne till Wales nu!

 

Bloggade för dagen och packade min rosa väska med allt som jag behövde till Wales och då hoppade jag i säng strax innan 2 och snackade en kvart med CarroBarro. Hon visste inte heller vad hon skulle säga om honom, bara att han verkade svår att läsa! Jag fattar verkligen ingenting om vad han vill.. Jag skall inte smsa honom under hela tiden i Wales i alla fall, så det blir då alltdå frott från Lördag morgon till tidigast torsdag kväll då.. Nästan 6 dagar om man inte räknar med att lördagens sms var bara en översättning på det jag skrev kvällen innan, men skrev inget mer den morgonen..

Ställde klockan på halv 8 (skall åka 8.15 imorgon) och kvart i 3 stängde jag ner, satte mobilen på laddning och vände mig om för att sova.
NATTI


14 jan - Gym Andy, Christl sleepover

Lördag

 

Vaknade vid 10.30 och såg att jag fått ett sms av Freddie. Det var inget speciellt, han frågade bara vad 'dröm sött vakna..' betydde. 11.20 vaknade jag helt och gick upp, FY VA TRÖTT JAG VAR och gjorde lite havregrynsgröt, sminkade mig snabbt. Hade nästan perfekt hy nu med, fina fylliga läppar och inga påsar under ögonen och såren i pannan var nästan helt borta. Bytte om och hoppade i bilen 11.50 och borstade tänderna på väg till gymmet.

 

Gym 12.15-14

När jag kom in var klockan redan kvart över 12 och Freddie slutade kvarten tidigare, så han hade väl redan gått..

Andy var där i alla fall och det var ca 6 små killar på gymmet idag, så Andy fick nästan vara barnvakt åt dem för de lekte runt så mycket. De har ju så mycket energi de små liven! :) Jag gymmade på som vanligt (körde inga benmaskiner idag) och Andy visade mig några ryggövningar. Tex en pilatesboll mot väggen och sitta i 90 grader med ryggen mot bollen och gå upp och ned, upp och ned..

 

Christl 14.10

Vi gick till Starbucks brevid gymmet där Christl tog en cappuccino och jag tog en varm vatten med citron. Jag betalade den här gången eftersom hon betalade sist. Mitt var gratis egentligen, eftersom det bara var vattenoch lite citron, så det var najs också. Christl sa 'nu vill jag höra ALLT om Freddie!', så jag berättade.. Inte varje detalj, men ändå.. Vi satt där i ungefär en timme och sedan åkte vi och handlade lite på Sainsbury's. Mjölk, pesto, broccoli, minimajs, morötter, tonfisk, nötter och annat och där använde jag min 'handla för minst £30 och få £6,4 off'-kupong, så det var najs!

 

När vi kom hem vid halv 5, så lagade jag mat:

*Jag lade in den frysta kycklingen i ugnen på 50° en stund för att tina.
*Skar kycklingfiléerna i småbitar och lade in dem på 225°
*Kokade broccoli, minimajs och några hela tomater i en kastrull och spenat-,tomat- och vanlig pasta i en annan. (Minimajsen borde ha kokat 5-10 minuter till, men det funkade ändå).

 

En timme senare var allt klart och vi tog pesto till också. SUPERGOTT!

 

Efter maten var jag så himla mätt och trött med för den delen, men vi bestämde oss för att gå till puben brevid. Först kollade båda facebook och visade lite youtubeklipp på yellowcard till exempel och vid 7 gick vi till the Abinger Hatch. Christl tog en cappucino så klart och jag tog en varm vatten med citron och vi pratade även om Theo (som hon gillar) och de har haft sms kontakt hur mycket som helst och hon skall åka till honom snart! Så roligt och mysigt! :D Det var första gången hon gick till en Pub, så det var najs för henne och det är bra för mig också att visa mig där inne! Vi tog även ett glas rött vin och hon sade att eftersom jag betalade all mat, så bjöd hon här. Vi har lixom betalat varannan gång hela tiden och det tycker jag är jättebra! Det är bara löjligt att betala så för sig om man ändå är ute så ofta, vilket jag juhoppas på att det skall bli fler 'ofta'.

 

Vi gick hem vid 8 och då tog jag en dusch och tog på mig myskläder och fixade en skål med nötter och russin och så såg vi en timme på filmen 'daredevils'. Den var så himla dålig, så vi bytte till Bridget Jones - The Edge of Reason. Jag såg den för kanske 10 år sedan och tyckte inte alls att den var bra och det har inte förändrats nu heller, så.. Det var en okej film, men ingen jag skulle se igen!

I en paus mitt i filmen bäddade vi hennes säng och i nästa paus borstade vi tänderna och jag testade ryggövningen med pilatesbollen mot väggen, men jag kände mer i låren än i ryggen..  Anyway, så kändes det ändå bra! Min rygg gör fortfarande ont, den är stel och så, men det är ändå lite bättre. Christl och Theo smsade jättemycket under filmen och jag kände bara att jag ville ha ett sms från Freddie och det var flera gånger som jag ville smsa också, men tänkte att NEJ!!! Det skall jag INTE göra! SPECIELLT inte nu efter det som han sa att han inte planerar att bli för fäst...

 

Halv 1 hoppade vi i sängs, jag bloggade lite för dagen och vände mig för att sova kvart över 1. Vi ställde klockorna på 9.20 för att komma till kyrkan vid 10.15, so GODNATT!


13 jan (Fredag den 13e) - Skype Carro, Sjukgymnastik, Gym freddie

Fredag den 13e

 

Vaknade vid 1 och skrev lite på bloggen för igår och sen snackade jag med Carro från 2-3 om gårdagen och hennes tjejer..

 

Sjukgymnastiken gick bra. Jane var lite sen, men det gjorde inget.. Jag hade skrivit upp lite saker som jag tänkt på, typ som att jag håller inne magen när jag gör övningar, att jag kör trappmaskinen ibland, att jag tar det lugnare med stretchingen och kör på länge istället och trycker mer med tiden!

 

Jag fick en till stretchövning och skulle även gå tillbaka till en annan som jag fick i början.. Inte för att jag har gjort alla varje dag som jag skall, men jag försöker på gymmet! Sminkade mig i bilen och så åkte jag.

 

Gym 17.15-20

Kom till gymmet kl 5, bytte om och var inne en kvart senare och körde crosstrainern en kvart och sedan stretchade jag.

Freddis kom då fram till mig och satte sig på huk och snackade lite.. Frågade hur det var och så. Han var jättetrött och höll sig vaken med energidrickor typ.. Sen kom han efter en kort stund till, med något rött te typ, eller någon slags saft.. jag vet inte.. Han höll fram den och sa 'lukta'.

 

Sen så kollade han och hans kollega en del på mig när jag gjorde handstående.. Antar att de pratade om gårdagen, men jag vet inte..

Jag hade verkligen jätteont i ryggen idag, så tog det ganska lugnt med vikterna. Freddie gick runt med klienter och när han tog sin klient till där jag var, så gick jag därifrån..

När jag hade bytt om (märkte även att min shaker blivit klämd i skåpsdörren), så gick jag in till båset (bakvägen) där Freddie satt. Jag sa hejdå och han undrade vad jag tyckte om filmen, men jag svarade fortfarande att den inte var bra.. Han sa att vi kunde se alla Lord of the rings nån gång, eller Harry Potter. Jag bara neej, då lär du ju VERKLIGEN bli trött! Sen vill jag inte se dem ändå. Han sa men när ses vi igen då? Vet inte sa jag då.. Han frågade vad jag skulle göra ikväll, så sa jag ingenting längre.. Min kompis från Holland är sjuk, så skall träffa henne imorgon istället..


12 jan - Nursery, school, powernap, Freddie

Torsdag

 

Gick upp


11 jan - SJ's, babysit Mureno, Tot's prays, STÄD, DATE med Freddie!!!

Onsdag

 

Vaknade 8.25 idag, SJUKT SEG!!!

 

babysit

tot's prays

dorking handla citron, morötter, tonfisk, gurka, bubbelvatten, bank tanka

 

städa, skype m cilla kort de sa att de skulle komma efter påsk, typ 15-20e.

skype carro när jag vek kläder, sedan camilla kort, men behvde fixa mig, så hann inte sen.

 

hämtade Freddie på framsidan vid 22.45 (han satt på bänkarna där)


10 jan - Jane Newberry, Emma Mureno, Gym Freddie

Tisdag

 

Vaknade vid 9.25

 

Kom till Jane vid 10, det var fullt hus


9 jan - Meeting: berättade allt!, Ny nyckel, pyssel, gym freddie

Måndag

 

Vaknade och gick upp 12.30 när Tony smsade mig och sa att de var tillbaka nu, så jag kunde komma när som helst! Jag tog en tomat, en morot, klädde på mig, gjorde en förberedande julstjärna för att visa Mad hur man gjorde och så gick jag till dem!

Det tog en kvart innan vi kom igång, för de höll på med mail och annat..

 

 

De sa att för det var den veckan mellan jul å nyår så ville de nog bara kolla så jag inte hade druckkit något och att eftersom jag var så ung, så stannar de ofta folk och under den veckan var det många poliser ute med. Ddessutom skulle Tony nog hört något vid det laget isåfall eftersom bilen stod på honom, så han sa att det var nog lugnt!

Jag sa att jag ville berätta det tidigare, men inte eftersom hela hans familj var där då.. Så sa han, men oj, har du gått och tänkt på detta så länge då?

 

 

 

 

Allt går och är jättebra. Speciellt efter nyår då jag har träffat tre aupairer i de närliggande städerna! :) På måndag far jag till Wales för volontärkursen då jag får träffa alla de andra volontärerna som är med i Time For God!

Under de här 4 månaderna har jag lärt mig så himla mycket!! Jag har bloggat nästan varje dag för att kunna titta tillbaka på mitt år sedan och jag gjorde det för någon vecka sedan och har förändrat både utseendet och insidan, mina tankar har förändrats och jag har lärt mig uppskatta vännerna mer nu. I Sverige var det bara att skicka ett sms, men det har varit svårt att lära känna folk här.

Gud har inte lämnat mig, de här 4 månaderna var en prövning och jag förstod det redan vid första dagen det tog emot, men nu är jag inne i bekymmerslöshetspärlan, så vi får se vad som kommer här näst!


God bless!
Isabelle

 

Gym

Åkte till gymmet 18.30, så var där vid 7-9.. Freddie också! Han försökte prata med mig lite sådär här och där, men han hade klienter hela tiden..! Jag gick in till honom vid 10 i båset (med en morot ofc) och vi snackade i typ en kvart och han tog en clementin och frågade om jag ville ha, men jag sa nej tack, för det är så mycket socker i. Då sa han, men det är socker i morötter med. A, det är det, sa jag då, men inte så mycket :) Så tog han fram sin kalender och sa 'när skall vi ta den där kaffen? Vet inte sa jag då.. När jag jobbar, så jobbar du och tvärt om, så.. Jo, det är ju så sa han då.. :/ Men måndag då? Nej, är i Wales då.. Aha, tisdag då? Nej, jag är i Wales till torsdag.. Äsh, vi hittar något nån gång sa jag och så gick jag sedan.


8 jan - C.C.C, Christl au pair Leatherhead, Nyckel, Pyssel, Freddie sms

Söndag

 

Vaknade 8.15 av mig själv, precis innan väckarklockan ringde, men snoozade ändå till 8.45. Gjorde havregrynsgröt på julvis, klädde på mig, sminkade mig lite snabbt och packade ner två morötter, lite nötter och en vattenflaska och 9.20 åkte jag till hallen nedanför kyrkan.

Nyckeln skulle ligga under en soptunna på baksidan tydligen, men det fanns ingen där, så jag fick gå upp till kyrkan och hämta en nyckel i ett skåp där som Elma visade mig och gick ner igen och fixade upp pärlorna på väggen, tog fram två bord och lite stolar och lade ut två gröna mattor, så att barnen kunde sitta där. Jag tog med pyssel för 10 personer, så att jag skulle vara säker på att det räckte och kl 10 gick jag upp till kyrkan.

 

Coldharbour Childrens Church (C.C.C)

Jag satt med familjen Mureno och efter två psalmer och Jake Simkins läsning, så gick jag ner med 8 barn (de som var över 5, eller som snart skulle fylla 5) och Mad och John följde också med! Va kul att det var så många barn, för jag var rädd att det bara skulle bli 2 när jag kom till kyrkan och bara såg småttingar och vuxna.

 

Jag började med att förklara att vi kommer att prata om de olika pärlorna under året och att de betyder olika saker. Idag var det dopsöndagen, så vad passade inte bättre då än att ha doppärlan? Texten som jag översatte på plats var om Johannes döparen. Sedan bad vi en kort bön och så var det dags för att pyssla! De fick göra ett ljus av en toarulle och vitt papper och så målade de ett P och ett X på ljuset! :)

Mitt i allting, så upptäckte Mad att det brann i huset mitt emot, så hon ringde brandkåren (de var redan påväg som tur var), så det ledde till kortslutning överallt också! Ingen ström i varken JV-hallen eller i kyrkan!

De mindre barnen stannade med Helen och Ian och gjorde duvor igen. Vet att vi gjorde det i Oktober också, men både hon och jag tänkte att det är inte farligt att göra det igen, speciellt inte för de små barnen! Deras var färgglada också. Vi kom upp kvart i 11 till nattvarden och så minglade vi lite med folk och så gick jag ner och fortsatte städa lite.

 

En sak som jag har tänkt på i själva servicen (gudstjänsten på engelska) är att om man jämför med Sverige är att de har SAMMA texter varje söndag i gudstjänsten. Olika sånger ibland och idag lyssnade jag ju inte på själva predikan, men det är inte som i Sverige att det går in i en det som de säger..

Det enda jag kände idag var att så mycket som jag har gjort dåliga saker på sistone, så söker jag efter förlåtelse, men jag måste ju också be om ursäkt! Samlar mod till det inför morgondagens möte..

 

Tony ritade en karta hur jag skulle komma till Leatherhead centrum, för jag skulle träffa en Holländsk tjej där som är Au pair. Sedan körde han hem bilen och mig till Marh Ash och så gick jag upp och fortsatte pyssla lite och förbereda inför Tot's prays på onsdag. Jag gjorde en liten 'vad skall vi göra-klocka'

Jag gjorde även 4 små kort där jag klippte ut bokstäverna BIBEL och lkistrade på, så jsg skall be ett av barnen ta ett kort och den berättelsen blir det idag. (Vad de inte vet är att det kommer stå samma på alla korten)

 

LEATHERHEAD med CHRISTL (Från Holland)

Jag gjorde lite tonfiskröra snabbt och packade träningsväskan ifall jag kände för att gymma när jag ändå var i Dorking sen på kvällen och åkte 13.38. Från Dorking station skulle det bara vara raka vägen, genom tre rondeller och sedan svänga vänster direkt och in på en parkeringsplats - KLART! Hittade Starbucks med en gång också (där vi skulle ses), utan att fråga någon och var där prick 2! Christl som tjejen hette kom och tog mig i hand på vägen. Först gick jag med henne till en kortaffär, för hon skulle skicka kort hem och sedan gick vi till Starbucks och hon tog en kaffe och jag en kopp grönt te med kanel i. Hon betalade och sa att jag kan bjuda nästa gång istället, så det var fine för mig! :)

 

Oj, va vi babblade! Hon pratade bra engelska, men det var ändå uttalet som gjorde det 'oengelskt'. Vi pratade om våra jobb, fritiden, intressen, killar (ofc) och jag visade min nya bok och vi hade jättetrevligt!

 

.....

 

När jag kom till gymmet märke jag att min nyckelring var trasig och hemmanyckeln var BORTA! :O NEEEEEEEEEEJ det händer inte!!!!!!

 

Jag letade i bilen och vände upp och ner på väskan typ, men ingenting.. När jag kom hem städade jag ur bilen och jag kollade under sätena och mattorna, men INGENTING!!! :( FUUUUUCK!!!!!

 

Vid 12 svarade Freddie på mitt sms och bad om ursäkt att han inte svarade tidigare, men såg det tydligen nyss sade han. Asså han är verkligen på reglerna, fast han kanske inte vet dem..? Han ville defenetivt träffas i alla fall och sa att vi kunde ses och typ se på film och snacka på riktigt någon dag! :) Han frågade när jag kunde, men när jag sa en dag, så sa han att han jobbar varje kväll, så det går inte.. Öh, han är ju lite rolig x)

(18.53:)
I: Hi! Do you know when the gym's closing today?


(23.38:)
F: Sorry only just saw this! It was 8! Are you in tomorrow? Would be nice to see you x

I: No worries! I came there around 7, but found that my key ring was broken and my home key was lost, so I took that time to search for it instead, but I think it's somewhere in Leatherhead.. :( Remember that i said that I had a bad day about a week ago..? Well this is just what I need after that! I never, never loose anything.. I don't think England wants me here.. :)

F: Aww I'm sorry to hear that!! Well if you have a free day soon, maybe we could meet up and I could try an cheer you up? X (fick jag två gånger efter varandra och det tog mig 20 min att svara, för jag visste inte vad jag skulle skriva..)

I: I'm sorry for taking so long.. I'm trying to fit everything in.. It's a mess with work this week..
F: It's ok mylove! So when are you free next? Why is work going badly? Xx

I: Well, Monday is bacically my only day off this week, but I don't think I could be calm until I've found the key.. I would get a free evening if I would get in to the gym tomorrow instead, but I don't like it there on Mondays for some reason.. :P

F: I'm working every day this week, so I couldn't do tomorrow anyways! I'm free most mornings asI just work evenings, but I guess you work then? Well let me know, because we could watch a film at mine or someting and properly chat! I hope you find your key xx

I: I probably won't.. Well tomorrow I have a meeting 13-14 ish and Wednesday I only work 13-15 actually, because I prepared everything this evening instead, so we could get a morning coffee

 

...det var sista smset vid 01.10 och kom ganska strax efter hans, men han kanske somnade..

 

Han skrev MY LOVE i ett sms förresten.. Jag vill inte att folk säger så om man inte verkligen menar det lixom... då blir det ju inget speciellt när han säger det för att han menar det..

 

Snackade med Carro på fb en timma typ vid 3 + läste lite i boken med!


7 dec - Guildford Au Pairer, (Piercing, bok, träningstights), Pyssel inför Doppärlan,

Lördag

 

Vaknade 8, jättepigg, men somnade ändå om igen efter att ha legat och tänkt en kvart. Vaknade vid 9.30 och gjorde havregrynsgröt och sminkade mig och plattade håret lite och kl 11 gick jag till bussen. Tog det lugnt hela morgonen, så det var riktigt skönt!!! 

Bussen kom 11.24, precis som den skall, så betalade £5 för en dit- och tillbaka biljett! Kom fram strax efter 12 och väntade 5 min innan Linnéa kom! :) Hon hade brunt hår och jag letade efter en blond som jag sett på hennes bilder på fb, men hon såg direkt att det var jag (antagligen för att jag väntade mitt på trottoaren).

Vi kramades som om vi kände varandra och så gick vi och köpte en läppiercing till mig och en töjning. Det blev en liten svart hästsko till läppen och en svart plugg på 8 mm till örat. Jag hade tydligen 8.3mm och jag har alltid trott att jag haft 7.4, så det var skönt att inte behöva pressa i den!

Vi fortsatte upp på gatorna och pratade väldigt mycket samtidigt! Vi pratade om skidåkning, cheerleading och KILLAR, samt hennes Au Pais jobb och att hon hittat en svensk Au Pair som heter Maja som hon klickade direkt med och umgås med nästan varje dag! Vilken tur för henne!!! Vi tog en snabb tur in på Sainsbury's så jag köpte två paket morötter och cashewnötter och brazilnuts!

 

Vi strosade runt på gatorna och gick in i många sportaffärer, men det var dåligt med tights tyckte jag! Jag köpte däremot boken 'WHY MEN LOVES BITCHES' efter att ha letat i två affärer och efter att ha letat i ca 4 sportaffärer, så hittade jag äntligen ett par nya träningstights! Dock, så var de svarta med vitt nike-märke (jag ville ha rosa) och så var de egentligen en storlek för stora också och de kostade £45.. Får se om jag skall behålla dem, testar dem imorgon igen. De var dock väldigt sköna och rejält tyg, så a :)

 

Vid 3 gick vi till Jamie Olivers restaurang och åt lunch. Vi tog en slags konstig chilliburgare, för det var väldigt dyrt med allt annat! Där blev det mycket prat om hennes ragg också och lite om Freddie, plus lite mer om våra sportintressen och så.

Strax innan 4 ringde jag till Amélie för att kolla om vi kunde ses vid busstationen också, men hon förstod väldigt lite av vad jag sade, så jag textade henne istället. När jag och Linnéa hade ätit klart vid kvart över, så gick vi till busstationen och kollade hennes buss hem. Hon bor bara 30 min gång därifrån, så hon gick till stan, men kände att det var skönt att ta bussen hem och umgås lite med familjen då hon har varit i Sverige de tre senaste veckorna, så det var förståeligt!

Amélie kom strax efter halv 5 och vi gick till parkeringen där hennes kompis väntade och skulle parkera bilen. Hon pussades på båda kinderna och sade hennes namn (minns inte) och jag sade även mitt. Så gick vi till en pub för att ta en kaffe, men när jag frågade efter grönt te, så hade de inte det :( Då väntade jag lite och skulle tänka, så tjejerna fick beställa först. De tog en varsin cider (4,5% när den ena körde, men aja..) och jag tog en varmt vatten med citron. Han tyckte jag var konstig och frågade vart jag var ifrån och så sade han att han skulle till Sverige någon gång nästa år, men han visste inte vart. När tjejerna betalat och jag frågade vad min kostade, så sa han nej det är lugnt! Jag bjuder på det. Jag sade nej, men säg vad det kostar. Han sade ingenting. Det är bara lite vatten och några citronbitar. Tack sade jag då och sa att han borde åka till Göteborg om han skall till Sverige! ;) Han var inte snygg, men snäll och han flirtade allt lite med mig tror jag där, haha!

 

Då min sista buss hem gick 17.40, så kunde jag bara stanna för en stund. Det var trevligt och jag skulle gärna stanant längre och de sa även att nästa gång får vi ses under en längre tid! De hade svårt med engelskan, men det funkade ändå Gud va min engelska var bra idag kände jag. Inte för att jag jämförde mig med dem, utan redan från dagens början när jag ringde Mad på bussresan TILL Guildford för att kolla om vi skulle ha en Crewkväll nästa lördag.

 

På resan hem tog jag en morot och började läsa i boken. Helt sjukt vad den stämde in på mig!!!

 

När jag kom hem läste jag lite till, men gick ganska snart därefter till Tony och Mad för att komma till kyrkan och hämta lite pysselgrejer. Mad hade två säckar med saker som hon samlat ihop, så hon tog bilen och körde hem allt. Så snäll hon är! Tony är tyvärr jättesjuk stackaren, hoppas han blir bättre snart! När Mad såg min lilla julstjärna som jag gjort som hängde i entréfönstret, så sa jag att hon kunde få den, för hon gillade den så mycket och vintern är ju ändå typ slut tänkte jag. Jag lovade även att lära henne göra det någon gång.

 

Väl hemma satte jag mig och förberedde pysslet inför morgondagen! Det är dopsöndag, så vi skall köra John the Baptist. Jag översatte från min svenska barnbibel (i huvudet) vilket gick bra, så jag skiter i att skriva upp översättningen. Gjorde även ett ljus som skall bli pysslet och så gjorde jag kort till alla saker som söndagsskolan skall innehålla, samt att jag gjorde klart de stora pärlorna, så att jag kan sätta upp de imorgon!

 

Catha ringde mig på Skype kvart i 11, så då visade jag min nya bok och berättade om volontärerna och vi pratade om/och åt morötter ;) Jag snackade även en kort stund med Carro. Hon ringde från Kira, så hon kunde bara prata snabbt. Det hade tydligen skitit sig allting och Kira var inte alls lika mycket på, så hon ville typ där ifrån. De hade tagit in på hotell kvällen innan och hoppat i säng, men får höra mer imorgon :)

Jag är verkligen så SJUKT glad att jag har träffat Caroline och Catha och att vi pratar så mycket nu för tiden!!!

 

Tog en snabbdusch och gick i säng vid halv 2, bloggade KLART för dagen och kände mig JÄTTEGLAD och STOLT med allt vad dagen har innehållit och allt som jag har skapat!!! :)

 

GODNATT


6 jan - Gym Andy, Au Pairer frågade om vi skulle ses

Fredag

 

Vaknade vid 12 och hade SUPERONT i ögonen! Det var lugnt väder ute idag, så det var skönt!

 

Handlade nötter, grönsaker, ägg och tonfisk, hittade en väg, så att jag slapp åka runt one way systemet till gymmet, så det var najs!

Jag var där från 19.30-20.50 och så snackade jag med Andy i typ 8 min på slutet. Jag skall då alltid säga något konstigt när jag pratar med honom! Men jag bryr mig inte så mycket längre :)

 

När jag kom hem frågade några Au Pairer (svenska Linnéa Kastemyr och Amélie Mélo från Frankrike om vi skulle ses imorgon. Jag sade ja till båda, så skall träffa Linnéa 12.06 imorgon och Amélie 16.30. 17.40 går min buss hem, så det blir bara en timme med Amélie, men det blir nog bra! :) Skall se om jag hittar nya piercingar och köpa boken 'Why men love bitches' ;) Även en tjej som bor i Leatherhead som heter Christl Van de Beek frågade om vi skulle ses, fast på söndag, så det blir perfekt! :D GU SÅ ROLIGT! :D Viktoria Rudik från tyskland frågade också om jag ville gå ut med dem imorgon i Guildford, men nu blev det så mycket, så jag sa en annan gång! Jag kommer inte hem annars och jag skall ju jobba på söndag och måste förbereda också!!

 

Ingen Skype idag faktiskt, snackade lite med Carro och Catha på fb, men duschade och lade mig i sängen för att sova halv 1. Eller a, somna till G.I Jane ;)


5 jan - Inget dagis, School (art), Gym Freddie

Torsdag

 

Efter en nästan sömnlös natt (vaknade så många gånger av vädret och att jag behövde kissa för att jag hade druckit så mycket igår), så vaknade jag ändå 8.50. Ah, en halvtimma senare änjag borde, men jag snoozade inget idag, utan vaknade 8.50.. Jag gick då upp och gjorde havregrynsgröt, tog en snabbdusch, klädde på mig, åt gröten, borstade tänderna, täckte mina sår i ansiktet och gick till dagiset... och hem igen...

FAAAN va sur jag är!!! Skulle börjat jobba 9 idag, men så var det ingen där!!! :@ Eller ah, lite glad är jag för att slippa jobba faktiskt, för jag är så trött, men samtidigt ville jag sova lite längre och slippa ha stressat på morgonen.. Hm, skall till skolan vid 1 i alla fall (om de har öppet!)

 

När jag kom hem blev jag medlem på en Au Pair sida (och ansökte i Australien). Dock vet jag inte hur bra den var egentligen, eller så användbar för mig, då det bara fanns två familjer - och ingen nära Melbourne..

 

School (art) kl 1-3.40

Det var nästan inga barn alls idag. Jag hade 6 i min grupp och första kvarten var som vanligt.. Att Mrs Brown (Jess) förklarade lite om textil och sedan såg de en kort film om Vincent van Gogh. Jag lyssnade inte så noga, för jag och Jane (en som jobbar på skolan) förberedde.

De fick sedan dela upp rött, blått och gult på tre bord. Det fanns massa textilbitar, pärlor och sådant på golvet i mitten och av allt material skulle de fylla ett vitt pappret, precis som Vincent van Gogh gjort i sina målningar, genom att limma fast alla sakerna på! Eftersom det var så få barn och de egentligen inte direkt behövde så mycket hjälp med det här, eftersom det var ett sådant fritt arbete, så fick vi vuxna också hjälpa till!

 

 

 

Gym 19.30-22.30

När jag kom dit fick jag en flirtblick av Freddie och ett hey och jag sa Hello och körde på crosstrainern i en kvart.

stretch

mag-maskin (freddie visade runt en kvinna och en man, så ställde han sig 50 cm framför mig med rumpan mot mig, haha. Ville bara grappa tag i rumpan! Han kollade in mig bra mycket! När jag körde armarna på den höga maskinen som man kan sitta på (fast jag står oftast upp), så sa han Hej sötnos två gånger när han gick med två killar ;) Jag skrattade bara..

 

I mitten av min träning, så skulle jag göra handstående, men Freddie följde efter mig från vattenmaskinen till mattorna och tog ena handen på min rygg och kramade mig och kysste mig på kinden och jag smackade en gång också. Når ju fan inte upp till hans kind, så!

 

F: Anything new?

I: Nope..

F: Are you back at work? (Trodde han sa 'your back alright?')

I: No.

F: No? When are you starting then? (Då fattade jag)

I: Oh, sorry.. Yeah I went back today.. I went to the nursery this morning, but there was noone there, so I had to get up early for nothing..

F: Oh. There's so many people in here now!!

I: I like that, it gives me energy!

F: I don't! It's too much people, I get tired when it's like this.

(tänkte fråga, varför gör du det då då, men så sa han...)

F: Oops, my client is here now, but take care and I'll catch up with you later!

 

Så gjorde jag lite handstående med splitt och sedan körde jag på som vanligt..

 

Benpress: reps 8-10

Gjorde 130,150 (nu började det kännas), 160 (var precis så att jag orkade ta mig från ettan upp utan händerna som hjälp), 170 körde jag tre gånger, sedan var jag död i benen!

 

Gick på rullbandet (uppförslutning på 5,5 grader) i 5-6 tempo, så lite mer än 1 km på en kvart, sedan kom Freddie tillbaka från träningen (han hade varit med sin klient i ett annat rum) och jag gick och stretchade.

 

I'm hot sa han (och jag tänkte detsamma) ;) Sedan gick han tillbaka och sa Ciao Bella på vägen. En kvart senare kom han tillbaka igen när de var helt klara och han frågade om det var bra. Jag satt i splitt då, så jag sa nej xD

 

morot

 

 


4 jan - sista lediga dagen..

Onsdag

 

Vaknade vid 12 av väckarklockan, men somnade om igen, för det var för sljust och vaknade vid ett, satte på datorn, men somnade igen för en stund och sen kom jag igång och tänkte att NE, jag måste komma upp ''tidigt'' idag!! Imorgon måste jag upp halv 9 för att gå till dagiset, så det är min sista dag idag att vända på dygnet! Det kommer bli tufft, för jag har haft SÅ SVÅRT att sova på kvällarna nu!

 

Skype papa, cilla - berättade lite om Freddie för pappa och de berättade att min kusin Hannah + hennes fästman Dennis skulle få tillökning runt min födelsedag!!! :D Det luktar nog bröllop snart också skulle jag gissa på ;)

(+ philip jättesnabbt)


3 jan - STORM, KALORIER

Tisdag

 

Vaknade kl 2 idag bara ändå.. Eller vaknade vid halv 1, men det var STORM ute, så jag tänkte att ne, det är ingen idé att gå upp nu.. vågar nog inte åka när det blåset SÅ mycket!!! :O

 

Gick ner och tog ut tvätten och slängde i en ny och strök de blåa lakanen som Nolans hade lånat av mig. Strök även min svarta pusskjol (midjemudden), men den smälte på strykjärnet lite, så jag lade en handduk emellan (som jag sett mamma göra när jag var mindre), så då gick det bra. Strök även mitt röda skärp-band och knöt en rosett runt lakanen. Tänkte kunde vara fint att ge bort det så! :)

 

Gjore havregrynsgröt på julvis vid halv 3, för jag var SÅ HUNGRIG!

Fyllde i lite gamla blogginlägg som inte var klara och som jag hade på datorn och svarade pålite mail, bland annat till Madeleine Hyllengren Larsson som sa att hon saknade mig och önskar mig allt gott!

 

 

HÄLSA


Vid 5 kände jag att jag borde fixa mig och åka till gymmet, men jag ville jag göra klart min kaloritabell och såg även lite på hur mycket kalorier man förbränner under en timme (om man väger 60-70kg).

Stående arbete vid datorn 50
Städning 200
Promenad (5km/tim) 300
Dans  300
Simning (20 m/min) 350
Trädgårdsarbete  400
Gymnastik  500
Cykling (16 km/tim)  500
Löpning (10 km/tim)  960
Löpning (16 km/tim)  1140
Styrketräning (medel)  300

 

Jag skall ju gå ner till 1500 Kcal/dag, så här har jag gjort igop en liten lista så att jag har ett hum om hur mycket det är i saker... :



 

När klockan blev sex och kändes som minusgrader i rummet, så ångrade jag mig.. Jag har ju faktiskt snytit mig i flera dagar och det skulle ta minst en timme bara att fixa mig och sedan skall man åka dit och jag behöver ändå handla lite, så då är det knappt tid kvar till gymmet.. Dessutom med energin jag känner nu och om det inte är någon rolig på gymmet, så kommer jag inte få mer energi där.. Jag känner även att jag faktiskt inte vill träffa Freddie längre ens, för jag vet inte vad jag skall säga Nu när han inte har svaratpå mina sms sen i torsdags och jag har inte träffat honom sen han sa 'hej sötnos' i fredags på gymmet.. Jag ligger ju under ändå, eftersom jag smsade TVÅ gånger efter gymmet på fredagen..

 

Nä, bättre att fortsätta hemma med städningen tycker jag då! Jag har skjutit fram det så länge, så det är bara att göra det nu!

Satte igång värmefläkten i sovrummet och gick ut och värmde lite ärtor och majs, samt kokade två ägg för att få energi! Tog varken salt eller smör nu och det var jättegott att blanda grönsakerna med ägg! Eller, jag skall väl inte säga supergott som lasagne som bara smälter i munnen, men jag menar om man jämför med att bara äta ärtor och majs!

Hittade en sida där man kunde räkna ut sitt kroppsfett. Det är ju aldrig 100%, precis som BMI inte kan säga med 100% heller om du är överviktig, för de kan inte veta om du är en soffpotatis eller träningsfreak!

 

Blev medlem på en sida där man kan föra träningsdagbok - GRATIS! Om jag skriver i VAD jag äter och HUR MYCKET, så räknar den ut hur många kalorier det är! Jag kan dock inte uppskatta gram och så, men jag skriver på ett ungefär om man jämför med påsens stora innehåll och hur många dagar det tar att äta det.. Ibland står det även 'per serving', så då tar jag på det också.

 

Såg Fuck you I'm fat där en kille gjorde en dokumentär om att feta människor var vackra. Jag säger inte att de inte är det, men det är hälsan jag är så rädd för! Han sa att de har en affär de kan gå till och det är inga modeaffärer

 

Superslim me

 

Läste mer om hur man skall göra föra att bygga muskler och förlora fett - precis som jag vill göra!

Kolhydrater
Om ditt mål är att bygga muskler och bränna fett samtidigt är det därför nödvändigt att ha lagom mängd insulin. Det får du genom att äta 40-50 energiprocent kolhydrater med ett glykemiskt index under 90.

Protein

En trevlig detalj med protein är att det frigör fettförbrännande hormoner som glukagon och tillväxthormon. Det betyder att protein både är muskelbyggande och fettförbrännande och ditt intag bör ligga på ca 20-30 energiprocent.

 

Nu är jag 12,5 stones och SKALL NER till 10,25 stones.. Det låter inte så mycket här, men det är 15 kg...

Har druckit vatten hela dagen och blev lite nötter och morötter också!

Har städat lite här och där, tvättat fyra tvättar, strykt tröjjor och duschat! Vid 12 var jag hungrig, men jag har ätit mina kalorier idag, så tänkte försöka lägga mig vid 12 efter att jag hade duschat och slängt in handdukarna i tvätten!

Satte mig i sängen och sydde mina svarta byxtights, för tre av ''bälteshållarna'' hade gått sönder. Sydde även min svarta topp som ena spännet hade gått sönder på. Sydde, så att inte bandet kan förlängas/förminskas. Sydde även det svarta sista boxarlinnet (som manmma kommit med) som hade ett hål i nacken och ett litet på framsidan nere, samt så sydde jag en av de gråa strumporna som hade ett litet hål vid tårna. Nu när saker är klarsydda och tvättade och lagts in i garderoben och byrån, så är det FULLT! :D HÄRLIGT!

 

Blev Skype med Carro en stund från 2-3 och sedan var jag inne lite på fb en timme, plus att jag läste lite mer om hälsa och sedan somnade jag till G.I. Jane - min favoritfilm!


2 dec BANK HOLIDAY - Fixade gardesoben, HÄLSA + VIKTNERGÅNG

Måndag

 

Idag skulle gymmet bara vara öppet till 2 och eftersom jag har vänt på dygnet, så visste jag redan igår att jag inte skulle gå idag. Ville även ha en dag då jag kunde vila med magen..

Vaknade dock halv 5 på kvällen idag och hade världens mensvärk med, så det var bara skönt att inte känna några måsten!

 

Slog på datorn och på TV:n blev det Marley and Me. Minns att den inte var så bra första gången jag såg den för något år sedan, men fanns inte så mycket annat och jag hade bara SÅ ont!!! Det är ganska skönt att vakna upp så också.. Tog ett morotsbröd precis när jag vaknade och vid 5 gick jag och diskade allting från baket och det andra som fanns och fick mig en nyttig frukost med rostat blackbread, kokta ägg och spenat på. MUMS! Missade en del av filmen, men det gjorde mig ingenting! :) Faktiskt, så var filmen bättre den här gången! Ganska rolig och mysigt med familj också! :)

 

Har haft ont i magen och ryggen idag, så tagit morotsbröd (A) för att dämpa. Det känns bättre när man äter, men så fort man slutar gör det ont igen. Man kan ju dock inte äta hela tiden, men tog en morot i alla fall också och fortsatte läsa om hälsa på nätet och lite mensvärkstips.. Dock inga som jag aldrig hört förut..

 

Räkna ut ditt BMI (denna säger även hur mycket du behöver gå ner).

 

Drack görmycket vatten medans jag läste och NU fick jag svar på VARFÖR man skall äta minst ett varmt mål om dagen!!! För att värme hjälper till med förbränningen!!!  Fick en massa energi till att städa ochså och flyttade upp datorn på min långa underklädesbyrå, så att jag kunde stå upp och grejja. Värmefläkten har varit på i mitt sovrum hela tiden, för att det har varit SÅ KALLT! Tog även en Laxido och hoppade i mina rosa sköna tofflor och började grejja med garderoben!

Snackade med Johanna Burst lite och frågade om jag kunde sova hos henne när jag kommer och hälsar på i Filipstad i vår/sommar och det kunde jag sade hon! :D

 

Kokade lite fryst brysselkål och slängde i lite majs, så att de skulle bli varma, men kålen var VERKLIGEN inte god, så det hamnade i soporna och jag gjorde tonifskröra istället.. Fixade med englandsbilderna sedan. Raderade lite och sorterade och gjorde ett månadsalbum å facebook istället för att ha ALLA i ett. Dock blev det massor med problem, för de kom namnsvis och inte datumsvis.... :@ Höll på i timmar!

 

(Jag, Catha och Carro på bilden)

Blev Skype med Carrobarro vid 3-tiden då vi pratade om vikt och hälsa igen. Anorexia-bilder blev också ett snack.. Hittade en GÖRBRA räknare som sade hur mycket kalorier man får äta/dag för att gå ner x antal kilon på x antal dagar. På Biggest losers hemsida fanns detta! Om jag får i mig 1500 kcal/dag, så kan jag gå ner 15 kg på 100 dagar. + träningen då, men jag är inte så bra på att räkna kalorier.. Ett ägg är ca 70-75 och ett äpple är 50 om jag inte minns fel.. Hittade en bra kaloritabell ..

 

Det har blåst så mycket nu, så känns som att hela huset kommer blåsa omkull! :O Det vill jag ju gärna INTE!!!  Lade mig för att sova kvart i 7. Fy, nästan hjärntvättad på alla dessa kalorier och viktminskningsprogram. Kommer säkerligen att drömma om det! Känns i huvudet som att jag har blivit smalare!!


1 jan NYÅRSDAGEN - Slappisdag!!! Film, sy, Carrobarro, Mat/banta/hälsa

Söndag

 

Min början på dagen var ju egentligen i gårdagens inlägg, men eftersom jag skriver inläggen som att dagen tar slut när jag går och lägger mig, så hamnade det där såklart! Idag vaknade jag vid 10 först, men tänkte att NEE, jag skall INTE gå upp nu! Somnade om igen och vaknade vid 2.30 istället. SKÖÖNT!

 

God morgon! Eller a, dum huvudvärk, så den var kanske inte så god faktiskt!!! :/ Däremot var morotsbrödet det!! :) Himmelskt gott!
Hade faktiskt 12 superhärliga timmar igår med tre nyårsfirande! Det var helt klart bättre än förra nyåret!!! :) xoxo! ♥

 

Det regnade lite ute, men öppnade fönstret ändå! Måste få in lite luft i rummet, för kan knappt andas! Jävlar va jag har snytit mig idag/inatt... Det blev två morotsbröd till frukost (på sängen) och ett till, för att det var så gott!

 

Fortsatte med Fresh Prince på VIVA och sydde klart de gråa legginsen och mitt svarta (never ending) linne och kl 4 smsade Andy och önskade mig ett najs år (12 timmar efter jag hade smsat honom). vid 8 satte jag på Black Swan. Den är ju så äcklig, men grymt bra! Jag får bara viljan att kunna dansa då!!! Kom in i Ratatouille också. Vilken TV/film-dag!!!

 

Efter filmen tog jag en dusch och slängde in bakdukarna och lite vita underkläder i tvätten och fixade ''postlådan''. Gjorde en inplastad skylt på och en trekantig röd grej, så de kan ta upp den när jag har post (+ en thank you-skylt som visas då). Jag har ju haft en lavendeldoftande grej där i, för att få lite bättre lukt då den luktade göräckligt innan! Diskade den ju tre gånger och hade doften innuti i en vecka, så nu luktar den väldigt starkt, men hellre viol än det där andra! Fick mensen idag med, bläääää... Inte konstigt att jag har ätit som en gris det senaste asså och fått tillbaka aptiten. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka till bubblan snart igen.

 

Flyttade datorn till köket, för Carrobarro ringde på Skype. Hon mår lite bättre idag i alla fall, bless her <3 Jag hade lite mensvärk, så tog lite tabletter och vitaminer. Vi kollade lite mer på hur man blir en bitch, men det gick dock inte så bra att prata, eftersom hennes internetanslutning var skit. Allting hackade och vi kände att det inte var någon idé till slut.. Jag kollade runt lite på träningssaker och Harpers personliga tränare och lite på facebook efter ändå, men flyttade till sängen kl 3 på natten. Tog in nattduksbordet från andra rummet, eftersom det är högre än det lilla bordet som jag har nu.. Då kan jag dessutom ha saker i de tre lådorna som finns där! :) ...dock blev det FÖR högt, så jag byter nog till det andra jag har, men gör det imorgon!

 

Tar tvätten imorgon också, för orkar inte det ikväll! Inget sms, eller någonting från Freddie heller. Skall jag vara ärlig, så bryr jag mig mindre och mindre ju mer jag läser om svårflirthet. Jag fattar inte varför han skall vara så svår, eller så har han tydligen bara jävligt mycket för sig!!! Hade jag bott i Sverige, så hade ju jag också haft det, men jag är glad att jag inte drack igår, för då vet jag att jag skulle kunnat skickat ett sms eller ringt honom och det hade ju varit förfärligt om han inte svarat då heller!

Omedvetet har jag kört enligt reglerna ändå, förutom att jag skickade sms senast som inte han svarat på.. ÅÅÅÅH, ångrar lite att jag gjorde det, men jaja.. Nu är det gjort och får köra härifrån nu då! :)

 

Blev Britain's got more talent på TV. Ehm... More vet jag inte kanske, men.. less? Best/worst ausitions var det ja! :)

Blev lack på nattduksbordet som var 10 cm över sängen, så bytte med det andra som var tre cm över - PERFEKT! :) Jag flyttar juut det lite varje gång, men det gör inget.

 

Jag har hört den här innan, men det är så SJUUUKT BRA!!!!! Michael Collins audition i Britain's got talent. Det tror man inte alltså! (Den stora killen i joggingbyxor och orange hoodtröjja..)

Var även en görrolig kille som gjorde om barnsånger och fick de låta typ... bra xD Edward Reid.

 

Blev med SKype med Carro kl 5 på natten.. Vi snackade lite mer om Kira.. Hon är tydligen borta ur Carros kärlekstankar nu i alla fall, som tur är :)

Vi kom över på anorexia också.. Och fy vad skrämmande det är.. Eller de som bantar sig till döds.. Hemskt!

Efter att ha läst om hon som bantade ner sig av soppa fick jag tillbaka min soppkänsla! Imorgon skall jag handla lite mer grönsaker och göra soppa igen! :) Här var ett bra tips på en diet. Dock tror jag inte det är så bra i min träning, så lägger nog till ägg eller fisk efter träningen i alla fall. http://soppdiet.se/ och även http://fettoklubben.blogspot.com


10 sätt att stoppa suget


Källa: Aftonbladet

 

1. Vänta. Begär brukar gå över snabbt, ofta på tio minuter. Ring en kompis, plocka ögonbrynen eller läs en bok.

2. Lukta på en banan. Forskning visar att doften av banan, pepparmint eller gröna äpplen kan minska suget efter mat och sötsaker.

3. Stressa inte! Stress ökar suget efter mat och sötsaker. Lugna ner dig med en bra skiva, en bok eller meditera.

4. Ta magnesiumtillskott. Ett dagligt intag av magnesium kan minska sötsuget på en vecka. Finns i Hälsokosthandeln.

5. Öka din serotoninhalt. Om du har ett starkt sug efter socker kan det betyda att du har låg serotoninhalt. Ät tryptophan-rik mat som havre, varm mjölk eller kalkon.

6. Borsta tänderna. Tandhygien gör att det enda du längtar efter är sockerfria mintpastiller.

7. Ut och jogga! Att ge sig ut i spåret under 20 minuter minskar garanterat sötsuget.

8. Tryck till. Tryck försiktigt på punkten där örat möter käken, det är aptit-kontrollen. Varje gång du känner godissuget så tryck i 30 sekunder.

9. Drick vatten. Vatten gör att du känner dig mätt.

10. Unna dig något gott. Naturligtvis ska du äta en chokladkaka då och då. Att avstå helt är bara dumt och tråkigt.

 

WOW!!! En tjej från Biggest Loser (vinnaren) gick ner SJUUKT mycket! Hon var nästan smalare än programledaren!!! Att man kan bli så fin och smal verkligen när man vart så stor! Biggest loser kommer på TV kl 9 på tisdag, så är jag hemma då från gymmet, så skall jag defenetivt kolla! :)

 

7.30 tänkte jag att jag skulle somna. Gick upp och borstade tänderna igen och sköljde med listerine och tog lite nattkrämer. När jag sedan hoppade i säng, så vaknade fåglarna! :O Lät som vår ju och det började bli just ute. Som tur är drog jag för gardinerna på kvällen förut, så det blev ju lite skönare.

 

Oprah Winfreys knep.

 

Stängde av och vände mig för att sova vid 8. Fy va fåglarna kvittrade!!!

NATTI


RSS 2.0