29+30 sep

Fredag

Jag har solat hela dagen, fy fan va varmt det är här!!! De jag hyr lägenhet av har pool, men de trodde det skulle bli vinter, så den är tömd, SYYND! :( har vart 26 i skuggan idag, så kan inte tänka mig vad det vart i solen, men görgött!! Känns som att det är sommar... <3

Wow, I've lived in England a month now!
26 °C in the shadow today by the way - I love it! <3



Torsdag

Gick upp halv 9 idag, tog lite soyayoghurt, fibrersticks, sultanas och banan och klädde på mig. Idag var det ännu varmare, redan 22 grader så tidigt på morgonen! Gick ut 5 i 9 för att Mad skulle hämta mig, men strax efter 9 hade hon fortfarande inte kommit, så då gick jag till dem, ifall hon hade glömt mig. Ingen var hemma, men mötte Tony på väg tillbaka, så då gick vi till dem och skulle ringa Mad, men Tony hade hundarna och skulle fixa massa med dem, så Mad hann komma hem emellan. Hon hade varit och simmat, så kom andra vägen (sen ändå). Vi kom iväg vid 10, kvart över och kom till Doktorn 20 över, 10 min sena. Det gjorde inget, för vi fick ändå vänta lite.

Jag tog blodprov som jag skall få svar på om en vecka och fick smärtstillande tabletter för mina kramper i magen..

 

Tog en när jag kom hem faktiskt för min fot som gör jätteont när jag går!!! Det känns som att det blöder i vänster sida på vänsterfoten och för att inte tala om mina vader vad ont jag har - och DET känns när jag går. Härligt med träningsvärk asså!

 

Kokade två ägg och lade på två sörgåsar till lunch och gick ut i trädgården och kollade på lite pysselsaker innan slog 11 då jag gick till kyrkan. Barnen från dagiset kom ca halv 12 och en kvart senare gick jag hem igen.

 

Passade på att tvätta mina lakan eftersom jag skulle vara hemma idag och det var perfekt väder för att hänga det ute i solen! Nu var det 25 grader ute, så bytte mina mörka kläder till persikofärgade mjuka shorts och ett gult linne! Öppnade fönstrerna i sovrummet för att vädra och sedan gick ut i trädgården för att kolla på mer pyssel och läste ut barnens bibel för att få idéer. Bytte även kläder

Tvättade även handdukarna och lite annat färgat och även min svarta kappa, så nu doftar allt jättegott!

 

Abi kom hem vid fyra och satte sig ute med mig och vi snackade och tog en cigg och halv 6 gick vi in för att hon behövde plugga och jag lagade mat. Grönsakssoppa :D Mums! Fick allt lite färg idag, så jag är nöjd!

 

Nu hade jag verkligen jätteont i fötterna och vaderna och hade blåsor som jag hade plåstrat om, men spräckte en under högra foten som gjorde så ont - vilket jag ångrar nu i efterhand, för nu kan jag inte gå på den alls! :( Plåstrade om den med compeed igen, men fy, jag känner mig handikappad! Smärtan i vaderna är ingenting, det gör ont för att det är träningsvärk, så det är en god värk, men sår... :(

 

Så blev dator och ett till försök att lära mig TV:n.. Mest VIVA med Southpark, two and a half men och fresh prince in bel air. BTW är det nästan första gången som jag ser FPIBA, förutom när jag gick i femman och var bästa vän med Mia Mossberg som var besatt av det programmet då. Blev lite ostkex (utan ost) med, så en riktig gottedag idag asså! Såg även 'I used to be fat' och det var en jättevacker, men tjock 18-åring som började på 274 pounds och tappade 40 pounds efter 99 dagars träning, 6 timmar om dagen.. Däremot ytterligare tre månader senare, så vägde hon sig igen och var nere på 197 pounds. Det är ca 89 kg om jag inte minns fel och hon var verkligen jättefin! Börjar alltid gråta när jag ser sånt, är jätteroligt för dem verkligen! :) Man ser verkligen att deras självförtroende ökar och de ser mer hälsosamma ut! Härligt när ett liv kan förlängas och att ens kroppsform kan göra så mycket med ens sinne!

 

Jag skulle inte kunna träna sex timmar varje dag - vet att man behöver vila - och mina fötter är så paja nu, så jag vet inte vad jag skall göra med dem.. Skall köpa nya joggingskor igen, för de andra jag köpte är ju för små och de jag hade med mig är ju NFINITY-skor och har jättetunn sula - som kommer gå sönder om jag springer ute med dem mer.. Imorgon skulle vara en perfekt dag för att åka till Guildford och handla lite! Behöver ett par sandaler eller ballerina också som jag kan ha när det är sånt här väder och när jag bara ska ut med soporna eller tvätten, istället för att använda mina Björn Borg klackskor - inte den bästa marken här.. Lerigt och där det inte är lerigt är det grusigt eller stenigt..

 

Såg ett program som heter '10 years younger' där en 37-årig mamma såg ut som 50 och jag kunde inte bara sitta där och se henne åldras så snabbt och inte ta hand om sin kropp och hy, så jag duschade en halvtimme och fixade med tänderna i en halvtimme och ansiktet i 10 min. Det var jätteskönt och jag känner mig så fräsh!

 

Kom i säng vid halv tre...



28 sep - S J's café extended, Dorking gym

Onsdag

Gick upp 8.20 idag till jättefint väder och kom till S J's café i kyrkan 8.45, en kvart sen, men det gjorde inget, för det var bara Jane Chaffe, Tony och Caroline där..

Sen kom Emma (Calums mamma) Sarah (som älskar lila) och Trish, en blond tjej (nytt ansikte för mig) dit och lite senare kom även Sam med hennes dotter Caroline och Anne.

 

Idag var det extended café - och det är det en gång i månaden tror jag - då det kommer äldre människor kl 10-12. Idag kom Pete och hans fru Maurine (som ingen av dem äter socker), samt Joyce. Joyce pratade om två som hon hittat döda.. Hon hade en man som tvättade hennes fönster en dag och senare kom en flicka in och sade att det ligger en man och sover i hennes trädgård.. Då hade han ramlat ner och dött.

En annan gång var när hon skulle hälsa på sin väninna och hittade henne insomnad i sin fotölj med musik påslaget, sin hund i knät och en gin o tonic i handen.

Efter att ha hört om massa döingar, så plockade vi ihop och diskade och torkade och 12.40 gick vi hem. Nu var det jättevarmt! Typ 25 °C.

 

Jag kokade ris till lunch och bytte om till träningskläder och gjorde i ordning en vattenflaska med citron! Packade även in mitt gymkort och lite pengar i en plastpåse och stoppade i BH:n, samma med mobilen för att den inte skulle bli svettig. 14.20 joggade/gick jag till Dorking och var framme 15.30 ;) Tony erbjöd sig att köra mig kvart över tre, för han skulle ändå in till Dorking, men jag ville vara ute när det var så fint väder!!!

 

Det var nästan tomt på gymmet när jag kom in och stretchade. Körde ben, armar och rygg och avslutade med att springa för att bli lite mjukare i kroppen. Kl 5 började jag stretcha och nu var det ganska mycket folk som tränare. Jag stretchade i en halvtimme och det kändes! Gjorde bow (nästan) ståendes. 20 i 6 gick jag till Sainsbury's och köpte lite kakor som jag kan bjuda på när folk kommer över, samt köpte russin (sultanos), för det fanns inget storpack med russin.. Russin och nötter är jättedyrt här verkligen! Självscannade ;) Kvart över 6 tog jag bussen och hoppade av hållplatsen innan och hittade en väg (public footpath) genom skogen istället för att gå på den smala vägen. Fotade lite också och tog det lugnt med att komma hem.

När jag kom hem vid 7 kokade jag ris och majs med den goda gula kryddan som jag köpte i måndags, som jag trodde var curry, men det var det inte (men gott ändå). Värmde kyckling till det med plus tog sallad. Mums :) Diskade och gjorde fint i köket :)

 

Tvättade idag också och såg på Big Mommas house 2 medans jag väntade på tvätten och slängde in en till efter den och tog ett långt skönt bad och såg lite på South Park. När jag hängt upp andra omgångens tvätt också, så var klockan halv 12 och mina ögon kändes trötta! Det var jättevarmt på övervåningen (brukar det ju aldrig vara), så jag har haft båda fönstrerna öppna på övervåningen för att släppa in lite frisk luft, men det var inte bara frisk luft som kom in.. Jag har dödat jättemånga små små flugor och även stora gröna fjärilar och pappa långbenar har flugit in, men de fläg runt lite och satte sig i taket och dit når inte jag, så lät dem vara.. Förhoppningsvis får jag ingen otrevlig överrasning när jag lägger mig... ...man vet aldrig...

 

Jag försöker lära mig TV-kanalerna - inte för att jag kollar mycket på TV, men har bestämt att jag lika gärna kan kolla på TV och få det engelska språket än att vara vid datorn.. Hade fresh prince in bel air på TV:n, men kollade inte så noga.. Jag har på teckenspråk, alltså subtitle, för att hänga med bättre på vad de säger och även lära mig hur ord stavas och betyder :)

 

Det här har jag lärt mig i alla fall:

10 - ITV3: Filmer m.m.
15 - Film
21 - VIVA: komedi (southpark, the fresh prince of bel air, two and a half men, F.R.I.E.N.D.S) Bara text på vissa program.. (Sat-Sun: movies)

 

Hoppade i säng kvart i ett - hyfsat tidigt idag, eftersom jag skall till läkaren imorgon bitti. Mad skall hämta mig 8.55 :)

Godnatt!


 


27 sep - Babysinging at Jane Newberry's

Tisdag

Gick upp kl 9 i lugn och ro och kokade två ägg och gick till Tony 20 i 10 för att vi skulle åka till Coldharbour, men Mad hade den gröna bilen och den silvriga var inne på besiktning och Mad var sen hem, så vi kom inte iväg förräns 5. På vägen skulle vi även hämta en dam som hette Joyce och köra henne och Mad till Margaret, för de skulle ha bibelstudier där. Hon skrattade när hon fick se min läppiercing och frågade vad jag hade gjort och sade att det såg väldigt roligt och konstigt ut att ha något instoppat i kroppen, men jag log stolt och sade att jag gillar den!

Sedan körde Tony mig till Jane, så jag var inte där förräns 20 över 10 och egentligen skulle jag ju varit där 10 i 10 - för det hade vi bestämt förra gången, så att jag kunde hjälpa till att plocka fram alla grejerna. 
Jag fick Ben (en av tvillingarna) i min famn när jag kom, men det blev bara några sånger, för halv var det slut. Vi prövade sedan att jag fick Elijah(?), vilket gick bra till en början, men han är inte så bra med andra människor, så han började gråta massor efter ett tag. Ben däremot skiner som en ängel! Jag kan inte komma ihåg vad mammorna heter, Rebecka och Henry minns jag, men sen är det Samuel och hans mamma, Marcus och hans mamma, Melissa och hennes mamma, glada Felix och hans mamma samt Elijah och Bens mamma då. Liz och hennes lilla dotter Isabel var nya för mig idag med.

 

Tony hämtade mig strax efter halv 12 och då åkte vi för att hämta Mad och Joyce och stannade även för en kopp te. 12.40 var jag hemma igen och en timme senare kokade jag ris med tomatsås och sallad till det.

4.45pm gick jag till Tony och Mad för att lämna den händiga matkorgen som jag fick i början, men som jag inte behöver. Skulle även fråga om de kunde komma till Dorking ikväll, så att jag kunde handla lite, men de var inte hemma, så jag lämnade korgen vid dörren och började gå, för att värma upp innan joggingen. Seb joggade förbi mig, vi hejjade snabbt bara, sen ringde jag Tony och han kunde hämta mig senare sade han, för de var i Guildford och kollade efter en TV - det var bara bra sade jag, för jag ville ju ändå gymma! Sprang nästan hela vägen, förutom vid nässlor-ställena och när jag fick jätteont under foten för att skorna skavde och fick blåsor under båda.. :/ Försökte fixa det genom att dra upp sulan lite vid sidan och det höll mig till gymmet i alla fall och väl där och enda hem tills jag äntligen fick av mig skorna.

Kom fram till gymmet kvart över sex i alla fall och stretchade med en gång. Den viga killen var där också, så vi hade ett kort sprat bara, sedan körde jag på för fullt. Två görsnygga killar som jobbade där kollade på mig och nickade och log när jag tränade ;) ...och när jag stretchade på slutet. Då pratade även en annan man med mig, frågade om det gjorde ont och så.. :P (När jag gjorde spagat)

Det blev bara en timmes gym, för Tony smsade mig och sade att han var i Dorking, så vi skulle mötas på Sainsbury's. Synd, för jag hade jätteroligt, men jag var bara glad över att jag slapp gå hem igen, så vilken tid som helst var bra för mig! :D

 

När jag kom hem tog jag ut kycklingen (som jag gjorde här om dagen) ur frysen och kokade ris och skar grönsaker. Det blev lite sent, för jag var inte hemma förräns vid 8. Lät maten stå på spisen och så hoppade jag in i duschen. Snackade så klart med Jonas Treffenberg idag igen, vi har kommit in på ämnet hälsa väldigt mycket. Mycket handlar om träning och mat i våra konversationer! Jag har berättat om mina ätstörningar som jag haft sen jag var 11...

Såg filmen 'A time to kill' på TV faktiskt, sedan tittade jag lite halvt på woodcock, men vet att den inte var så bra, såg den för många år sedan och var besviken, så det var inte värt att se på hela :)

 

Vid ett kände jag hur mina ögon ville sluta sig, så jag gick och lade mig, men somnade inte förräns 2..



26 sep - Kids sing, Di, Bible studies

Måndag

Vaknade 5 i halv 9 idag, smsade Sam och frågade när hon skulle hämta upp mig, satte på kastrullen med två ägg i och hoppade in i duschen. Åtta minuter senare hade Sam smsat och sade att hon skulle hämta mig kvart i. (PANIK) Klädde på mig och drög lite puder och mascara i ansiktet och slängde i mig de två äggen, borstade tänderna och sprang ut och väntade vid grindarna. Det såg ut som att jag hade väntat länge ;) Hon kom en minut senare.. Det var blött och lite regnigt på morgonen.

 

Vi hämtade upp Conrad (Carolines kompis på lekis) på vägen och lämnade dem på playgroup som de kallar det här i England. Det är lite annorlunda från ett vanligt dagis, för de gör saker praktiskt mer på ett vuxet sätt.. De är 3 år och skär saker med vassa knivar, de dissikerar djur och är ute mycket i naturen..

 

Anne var på plats i Belmont school när jag och Sam kom och vi plockade fram alla sakerna som vi skulle ha för dagens sånggrupper :)

Idag lärde jag mig nästan alla barnenes och mammornas namn, för det var inte lika många idag och jag skrev även upp de flesta på min hand för att försöka lära mig fortare. Det var mycket roligare idag, för det var inte lika högljudt som det brukar vara.

 

När sista gruppen hade gått, så gick vi igenom nästa veckas tema och sånger, som nu skulle bli insekter. De kör ett tema med sånger i tre veckor och sedan byter de, så att det inte blir för tråkigt, men ändå så att de kan lära sig sångerna.

Själv tycker jag att man skall ha sångerna några fler gånger, för eftersom att det är så många sånger som man sjunger, så sätter sig inte alla på hjärnan direkt och den tredje gången kan man dem som bäst, men då byter man till nästa vecka..

 

När vi hade städat klart, så var klockan ca 5 i 12 och Sam sade att vi skulle gå ner till lekis för att hämta Caroline och Conrad.. Nu var det jättevarmt ute!!

Jag kände mig jättestressad, för att jag skulle ha möte med Tony och Caroline 12.15, men hon sade att det bara skulle ta 5 min ner, så jag tänkte att det tar väl bara 5 minuter upp också, 10 som max med dem barnen, men vi var inte tillbaka i bilen förräns halv, för barnen skulle leka och hoppa och rulla och göra allt annat på vägen tillbaka. Jag hade min mobil i väskan som jag hade lämnat i bilen, så kunde inte smsa Tony förräns jag kom tillbaka till bilen heller. Smsade, men det kom tydligen inte fram, så kvart i ett smsade Caroline mig och jag sade att jag var där om en minut bara.. Var tvungen att gå hem och stoppa i mig mackan som jag aldrig hann äta i morse, för jag var stressad och hungrig..

Möte med Tony, Mad och Caroline om det som skall hända. Vi planerade in tre ungdomskvällar med Pizza denna terminen, så det drar igång från nästa vecka!

 

När jag kom hem vid 2, så bytte jag om och gjorde lite havregrynsgröt. En timme senare stack jag till min granne Di. Anna, Olla, Jack(?) och Sam var också där, så jag lekte med dem. De badade för fullt när jag kom dit, för det var ju jättefint väder! Lite senare tog vi en liten promenix längs ängarna och matade kossorna och i och å (åsnorna) med äpplen. Det var fantastiskt att se killarna så pigga, speciellt lilla Jack som hade varit på dagis, sedan haft rugbyträning och nu varit igång i flera timmar hos mormor! Jag gick hem vid halv 6 och lagade mat som blev klar vid 7. Kyckling, kålrot, lök och sparris i ugnen. Jag börjar bli trött på sparrisen tyvärr, men idag smakade kycklingen mycket bättre! Kanske för att jag krydda den lite mer den här gången..

 

Klockan 8 gick jag till Tony och Mad för att ha bibelstudier (John/Johannesevangeliet hela kapitel 6). Vi körde på samma den här gången som förra, eftersom det var ett helt kapitel och för att man skulle kunna reflektera kring texten och komma på frågor. Kim var den enda som hade en fråga sedan förra gången. Hillary var också där och även en dam som hette Rose-Marie. Hon jobbar på skolan, så henne kommer jag få se mer av sedan när jag skall hjälpa till där! Vi kom inte in så mycker på bibelstudierna, utan mer på annat.. Tatueringar till exemplel. De började med att de inte gillade tatueringar och piercingar, tjejer som piercar naveln till exempel och andra som gör tatueringar som de inte tycker är snygga.. Mad sade att hennes flickor fick göra det, för det var bättre att hon lät dem än att de gjorde det utan hennes vetande ändå. Sen frågade hon mig om jag hade en navelpiercing och jag svarade ärligt ja på den frågan. Kim började med att säga att hon inte gillade tatueringar alls och de andra damerna hängde på medans jag bara lyssnade tyst och log. Hillary frågade mig sedan om jag hade några tatueringar och jag svarade stolt 'Yes, I've got two actually!' :) Då sade Mad att hon gärna ville ha en tatuering, tex en fjäril och de andra började helt plötsligt ändra åsikt och sade att ja, varför inte egentligen.

Halv 11 gick vi hem och Kim släppte mig på vägen denna gången också. Inte för att det var långt och jag sade att jag kunde gå, men de insisterade, eftersom det var så mörkt :)

 

Jag tittade lite på Southpark och snackade med Jonas Treffenberg och Adam Nilsson på fb, tog en dusch och hoppade i säng vid 2.


 


25 sep - Coldharbour church Uganda (Compassion)

Söndag

Gick upp 10 i 9 idag och gjorde havregrynsgröt och åt i lugn och ro. Fy va trött jag var när jag vaknade idag! Tog på mig min nya kofta och klocka, sminkade mig lite lätt och gick ut 5 över halv 10 för att Mad skulle hämta upp mig :)

Vi hämtade även upp en äldre dam som jag inte minns namnet på och åkte till Coldharbours kyrka. Hillary, Liz, Phil, Anna, Claire, Debbie och Mad pratade om Uganda-resan idag igen, fast inte lika långt den här gången och vi sjöng innan och efter. Jag satt med Helen och hennes barn denna gången också. Mary hette damen som bott i Stockholm och hon berättade att det var 70 år sedan som hon bodde där - och ändå kunde hon så bra svenska! Hennes man heter Harry och är jättelik en man från kyrkorådet i Filipstad - där jag bott mitt senaste år.

Jag åkte med Diy och Tim hem och de bjöd in mig imorgon om jag ville komma. Kanske att Anna (?) och hennes barn skulle komma också. :)

 

När jag kom hem vid 12, så gjorde jag lunch, mina hemmagjorda köttbullar i tomatsås och kokade ris - VA LÄNGESEN!


24 sep - dorking med Sally och Rosie

Lördag

Idag tvingade jag mig upp kl 9, kokade ägg och gjorde mig i ordning och när klockan nästan var halv (då jag skulle börja) så smsade Tony mig och sade att vi börjar senare idag, men han visste inte när, så han skulle smsa mig när han visste.. Jag hade bestämt med Sally igår att jag, hon och Rosie skulle åka in till Dorking 10.30 när morning prayer hade slutat, men när klockan slog halv 11 och Tony fortfarande inte visste någon tid, så sade han att jag kunde åka med dem i alla fall.

 

Vi kollade efter maskeraddräkt till Rosie - det blev någon Flintstoneblandningskaraktär :) Jag hittade ett jättestort ben som jag sade att hon kunde ha i håret och sedan hittade vi ett leopard-tygstycke som hon skulle vira runt sig..

Sedan gick vi runt i lite olika affärer i Dorking och shoppade. Jag köpte tre roliga kort (99p var), en ugglering (1,99p), två klockor (£8), en kofta (£16), ett par gröna byxor på rea (£15 £5) och ett par jeansleggins (£10). Det är £42. Sedan gick vi och åt lunch, jag och Sally tog paprikasoppa och Rosie en kyckling och baconsallad.

På vägen hem, så åkte vi till ett hus där folk sålde massa grejer som de inte behövde längre. Loppmarknad heter det ja. x) Jag och Rosie hjälpte till Sallys gamla vän att sälja saker. Jag sålde en liten nallehund. Jag köpte lite saker också.. En drejad snäck-skål (50p, 20p), en pilatesboll (50p), en stor görtung spegel (£1), fem galgar (20p), en vetesäck (10p) och fem lotter (£1). Det är bara £3,3 på loppisen..

Kom hem vid halv 4 och diskade och lagade mat (soppa med morötter, broccoli och sparris).



23 sep - Bowling med Young Farmers

Fredag

Idag tog jag en görgo sovmorgon, gick upp halv ett och gjorde lite havregrynsgröt och såg lite på Bonde söker fru. Åh, vad jag älskar och saknar det programmet! :) Såg 'den femte bonden' Rickard och den delen med de fyra utvalda böndernas sexgruppsdate. Det verkar som att det kan bli en rolig och kärleksfull säsong! :) Jag har ju försökt kolla på tex idol på tv4.se, men klippen är bara tillgängliga i Sverige - GÖRDUMT! Så när jag kommer tillbaka till Sverige, så kommer jag inte veta ett skit mer än om Bonde söker fru ;)

 

Sally McCance smsade mig för att försäkra sig om att jag skulle med ikväll - och det skall jag absolut! Inte en chans att jag nekar att gå ut och göra saker, speciellt att träffa nya ungdomar! Det är en grupp som heter Young Farmers, men namner låter tråkigare än vad det är säger Sally! De gör olika saker hela tiden :) Jag tycker inte alls att det låter tråkigt, men japp - min första tanke var att de var små ''bönder'' som skulle lära sig om liger på en farm, men så är det ju inte! :) Det skall bli jätteroligt och jag hoppas att jag kommer klara av att lyfta ett bowlingklot nu med min träningsvärk efter gårdagens pass! Aj för insidan av armarna, brösten, ryggen, insida lår och baksida lår!!

 

Halv fem tog jag en dusch och en halvtimme senare gjorde jag grönsakssoppa på motötter, broccoli och sparris - mums! Snackade även lite mer med Jonas.

Kvart i sju kom Sally, Neil, Frazer och Rosie och hämtade mig och så åkte vi till GUildford och bowlade. Det var svinmånga där, vi hade 11-16 och vi var 6 på varje bana och spelade två rundor. Det tog 3,5 timmar för min bana , för tjejerna som jag spelade sprang runt lite här och där och var inte på plats när det var deras tur, men det var roligt ändå! Första rundan vann jag med 119 poäng och den som kom tvåa hade 85 och resten under.. Andra omgången kom jag tvåa med 99 poäng och vinnaren 100 poäng, så det var väldigt jämt!

Jag fick kramper i magen idag igen och hade jätteont, men nu var det inte som att någon sköt mig, utan nu var det som att någon sprängde mig innombords.. :/ När McCance körde hem mig, så följde Sally med upp och tittade på mina tabletter och sa att hon följer med mig till vårdcentralen imorgon! Senare skickade hon ett sms att hon kan inte hjälpa att mamma lite över mig, för hon hade velat att om hennes dotter var ute i ett främmande land och inte mådde bra, så ville hon att det skulle finnas folk där som tog hand om henne, så jag är jätteglad över det!!! Jag har sagt det förut, men jag säger det igen, ÅH VAD JAG ÄLSKAR DET HÄR!!!

Kokade vatten med kryddor (=soppa), snackade med Jonas och även några flera på kvällen och vid midnatt satte jag på Little red riding hood. Det var faktiskt en av de bra filmerna som jag har sett! :)

Lade mig 4.30



22 sep - Gym

Vaknade kl 11 och tog en dusch, sedan kokade jag ägg och rostade bröd.

14.26 gick jag/sprang till Dorking och var framme 15.46, gick in och hämtade ut mitt gymkort, köpte en banan(fick två till på köpet) och väntade på Will som jag skulle träffa ute vid cyklarna kvart i, men han var inte där, så jag stretchade lite vid bänkarna. Will, Georgina (?) och Kizzy kom strax innan 4 och 5 min senare var jag på gymmet och stretchade lite mer.

Gymmade 1,5 timmar och stretchade ner vid kvart i 6. En kille med svart kort hår och röd liten tuppkam pratade med mig och var impad på min flexibilitet. Han var själv flexibel i hamstrings, men inte så mycket annars. Fick inget namn på honom, men han var väldigt trevlig, 27 år och ville gärna komma ner i spagat! :)

Vid 6 stack jag och Will, hoppade på bussen där hans pappa också satt och en halvtimme senare var jag hemma :) Gjorde köttbullar och pannbiffar med typ 40 % lök i och bloggade lite och mailade lite till med Lars Wissers kompis Jonas Treffenberg :)



21 sep - S J's café

Onsdag

Vaknade vid 8 idag, tog en dusch, kokade ägg och stack till kyrkan kvart i 9 på S J's café. Det är i kyrkans kapell där mammor dricker kaffe/te och pratar efter att de har lämnat sina barn på skolan/dagis.

Det var trevligt där, men de var mer platglada med sina telefoner än att prata med mig, så jag fick inte så bra kontakt med dem. En av mammorna Caroline var lite mer pratglad lyckligtvis. Jag hade Tony, Caroline Sack och Helen där med, så jag kände mig inte helt utsatt :) Seb's styvmamma Jane var också där med sina två superfina hundar. Kan inte komma på vad det är för ras, men sånna som springer JÄTTESNABBT och är jättesmala. Greyhounds eller något tror jag de heter.

Caroline Sack berättade att Will har fått utegångsförbud för att han vad ute efter 9 igår . Visste inte att det var så här.. Jag själv är ju uppväxt med att jag får komma och gå ganska mycket som jag vill, men att jag också får ta konsekvenserna. Inte för att jag har varit ute mycket och härjat hemma, men jag har ju tränat hela mitt liv- vilket har lett till att jag kommit hem så sent.. Nåväl, nu har jag lärt mig ännu en sak här :) Jag förstår dem också, det är skola och det är så mörkt ute och hon sade att det är lugnt på helgerna, men inte när de har läxor och så med.

När vi hade diskat klart var klockan ungefär 10.40, så det tog över lite på tiden, men det gjorde inget. Vi gick till dagiset och jag träffade Melissa där, hon var tydligen i min ålder på ett ungefär. Jag skall hjälpa till där på måndagseftermiddagarna så fort jag har lämnat in lite papper till henne om att jag inte är kriminell och hon behövde även lite annat som kunde styrka min identitet, adress osv.. En av fröknarna där hade klätt ut sig till en varg och jag tror hon gjorde något rollspel för dem. Roligt! :)

När jag kom hem en kvart senare tog jag en morot och bloggade lite. Har varit så trött och haft så ont i nacken de senaste dagarna, så har inte orkat sitta och skriva. Testade även mitt mobila bredband om det skulle funka bättre nu när jag har raderat så mycket från datorn, har faktiskt skrapat fram hela 20 G, men den hittar ingen signal..

 

Fick ett mess av Catta strax innan 12: I am so bored x) and hi, by the way :)

Haha, hon är ju bara för go. Den stackaren, hon har ju Carina och andra volontärer där hon jobbar, men när de jobbar är hon ledig och tvärt om, så hon har inget att göra då. Lite som mig, men jag har faktiskt tyckt att det varit skönt att inte göra någonting.. Då kan man i lugn och ro göra saker som man annars inte hinner med.. Som att städa till exempel som jag gjorde igår. Skall även packa upp min väska idag från kursen förra veckan och sortera lite bland mina grejer. Jag känner att jag har lite pysselfingrar, men har varken lim eller tejp eller några fina pennor eller papper, så jag skall nog köpa in det! :)

Såg andra delen av Arn, så nu vet jag lite mer om hur Sverige blev Svenskt och kristet. Förstår dock inte varför inte Göteborg då blev huvudstaden, eftersom det började med Västra Götaland..

Kvart över fem gick jag ut och träffade min granne Abi som idag är 17 år och 14 dagar gammal. Vi gick till The green (ängen) och tjötade lite och sedan kom Lucy ut med sin lilla hundvalp Alphie. Strax innan sex gick vi hemåt igen, för både Abi och Lucy hade massor av läxor att göra. Stackars dem asså! Abi har mest av alla, hon pluggar 25 timmar i veckan, det är 5 timmar varje dag förutom då hon har hockeytränig :O SJUKT!!!

 


20 sep

Tisdag

fs


19 sep

Måndag

fs


18 sep - Harvest day

Söndag

Gick upp


17 sep

Lördag

 

Gick upp kvart i 10 idag av ett bra länge snozande och tog lite soyayoghurt och gick till Tony för att bära lådor med nya tallrikar och muggar till Harvest imorgon. Det tog bara ungefär en halvtimme, sedan gick jag hem och kollade lite närmre på Dorking Sport Centres hemsida.


16 sep

Fredag!

Dorking 10.30 med Tony för att fixa banken och gymmet :D


15 sep

Torsdag

 

Det var mycket lättare att åka hem idag med, åkte hela vägen till Waterloo med Cornelius och därifrån tog vi skilda tåg och Tony hämtade mig i Dorking och körde hem mig. Då var jag bara hemma och slappade och lagade mat.

Vid 6 gick jag till Tony och så åkte vi till Dorking och handlade mat och jag köpte en till adapt också :)

 

Sedan skrev jag ett Brev från kolonien Isabelle:


Hejsan morsan! Hejsan brorsan!
Här är brev från älsklingsgossan.
Jag har kul på Englandsbygden
Jag bor ensam på garaget i lägenheten.

Stor våning med massa sängar.
Kan ni skicka mera pengar?
För det vore en god gärning
Jag har spenderat bort mycket typ på näring.

Här är roligt vill jag lova
absolut inte svårt att sova
dubbelsäng med massa kuddar
Får jag besök har jag en extra under.

Jag har kvar mina två framtänder
trots att jag stod på händer
när vi lekte ute på ängen
så nu morsan kommer se mig som en ängel.

Här i England har de Pund
och min kompis har en hund
som hon köpt utav en släkting,
eftersom det är en hane kan han ej bli dräktig.

Föreståndaren han är super
han blir aldrig något dyster,
för när jag kom och tog hand om
ungdomarna förra veckan när vi lekte bland dem.

Ute i skogen finns det rådjur,
på landsbygden finns det smådjur
och min bäste kompis Seb
han har en liten nyckelpigedräkt.

Vänner, jag får flera,
Ja nu vet jag inge mera
Kram och kyss och hjärtligt tack sen,
men nu ska jag slagga här i lägenheten!


http://www.youtube.com/watch?v=NaPNqjD5rKM

 

Kl 9 gick jag ut till ängen där Seb, Will, Frazer och en kille som hette Calen var. Jag gav Seb hans födelsedagspresent som jag hade köpt igår (Nyckelpigedräkten) och ett kort där jag skrev hela svenska födelsedagssången med alla verserna - fast jag översatte det till Engelska :) Abi kom ut 9.40 och fem minuter senare gick vi hem :)


 


14 sep

Onsdag

Idag pratade vi om...

 

Jag och Catta var ute och shoppade... ganska mycket..

 

Sen färgade Catta mitt hår :)


13 sep

Tisdag

Va trött jag var idag när jag vaknade och hade så ont i ögonen från gårdagens gråt.. :/

 


12 sep

Måndag

 

Åkte till Konferenscentret idag, men VILKEN RESA!!! :|


11 sep - Coldharbour and then bowling

Sunday

Vaknade 9.20, kokade två ägg och en macka, sminkade mig snabbt, tog på mig och stack ut till Tony som hämtade mig 9.40.

Då åkte vi till Coldharbour för att gå till kyrkan där. Tony är 'the Vicar' i Coldharbour och 'the Rector' i Abinger, så idag var vi där och Tony ropade mitt namn och bad mig att ställa mig upp och så berättade han för alla att jag var volontär där och skulle vara med dem i 10 månader, så de fick gärna komma och prata med mig! Sedan började gudstjänsten och vi sjöng och var med i första bönen, sedan stack jag och alla barnen ner för att ha söndagsskola.

 

Jane Newsberry - som hade babysången i torsdags - hade hand om det idag, men Helen Simkins - som jag träffade i Juli - var också där och hjälpte till. Jane hade gjort en liten 'bok' på tre sidor om Job:

 

Job (engelskt, vet inte vad det är på svenska)

En man med 7 söner och tre döttrar som hade allt.. Han hade massa djur och ett stort hus och 10 barn. En gång fick han prickar över hela sig och ett regnmoln som bara regnade öger honom och hans hus gick sönder och alla hans djur dog och så sade hans vänner: Du måste vara arg och ledsen nu när du inte har något kvar, men det var han inte. Han log ändå och sade att han må ha misst allting, men Gud älskar honom inte mindre för det! När Gud såg detta, så tänkte han att den här mannen är verkligen en god man, så då fick Job tillbaka allting igen! :)

Efter söndagsskolan tog vi nattvarden och sedan visade barnen upp det som de hade gjort. En äldre dam kom fram till mig efteråt och började prata svenska med mig. Åh va konstigt det kändes! Hon hade bott i Stockholm i 8 år, men hon hade inte pratat Svenska på väldigt länge, så det var så rligt för henne att prata med mig - och jag kände detsamma, även om det kändes väldigt konstigt.. Faktiskt, så började jag det här inlägget idag med att skriva på engelska, för det kändes mest naturligt, men sedan kom jag på mig själv :)

 

Vi gick över till gamla prästgården - som för tre år sedan tillbaka byggdes om till ett vanligt hus - där en barnfamilj nu bor. Det bjöds på juice och vitt och rött vin, men jag tog juice. De hade även bakat massor av vegetariska matkakor och snittar, men det var mjölkprodukter i de flesta, men jag smakade på någon sparris-hollandaise sak. Den var inte så god, det var för mycket sås, men jag log och såg ut att njuta ändå! :) Det var fullt hus, vi var unfefär 30 vuxna plus ungefär 7 barn, varav en kille blev byxlös senade.. Sandra och hennes man (minns inte vad han heter) skulle lämna Coldharbour för att flytta till Dorking och det var även en mycket gammal dam som skulle flytta till sin dotter ungefär en timme därifrån, så det var ett litet avsked för dem där, men alla var så glada att jag hade kommit dit!

Sedan åkte jag och Helen hem till henne för att äta lunch som hennes mamma hade lagat. Åh va gott det var!!!

 

bla bla bla... + Debbie's tea...

 

Strax innan 5 kom jag hem, sprang på toa och sedan kom Caroline och Will och hämtade mig för att åka till Guildford och bowla med Frazer, Rosie, Sally, Lucy, Aimee, Ben och Will. Vi bowlade i en timme, första ronsan var vi seriösa, men andra körde vi bara med konstiga regler. Sedan körde vi racerbil i en sådan där automat.

Vi hade jätteroligt!

 

När jag kom hem fick jag ett sms från Helen som löd:

Hi Isabelle

It was lovely to spend today with you - I think the children and families in Coldharbour and Abinger are very lucky to have you with us.

Have a good time in London on your course and I look forward to seeing you on 21st Sep at St James Café for a catch up.

If there's anything I can do in the meantime please shout!!


Kind regards

Helen

 

Började gråta när jag fick det. Det är sådant man vill höra när man har gjort bra ifrån sig, man vill höra allt gott man gör, för det får en att vilja det ännu mer! :D Jag är så himla lycklig att jag har kommit hit!!! :D

Kokate morötter och potatis och mosade det tillsammans med lite salt och vitlökskrydda och tog några salladsblad och en tomat till - supergott! :D

 

Seb kom förbi en stund också på kvällen och sade förlåt för igår, men det fanns inget för honom att säga förlåt för.. Engelsmän är FÖR snälla asså! :)





10 sep - Morning prayer och 'The fast and the furious'

Lördag


Har så himla ont i hälarna, kan knappt gå!

Vaknade kvart över 9 idag, GÖRTRÖTT.. Klädde på mig, tog lite yoghurt med russin och banan i och stack till kyrkan och hade morgonbön med Tony och Hillary.

Kom hem en timme senare och bara slappade faktiskt :) Gjorde lite havregrynsgröt med russin och tittade på The fast and the Furious - Turbo Edition. Det var 10 år sedan den kom ut, kan man tänka sig.. Då var jag bara 10 år och det har varit en av mina favoritfilmer sedan dess! Bra grejjer det! :)

 

 


9 sep - Vilse hem från Dorking

Fredag


Vaknade vid 2 idag, gjorde en rejäl frukost (äggmackor) och kollade en bit på filmen Naken.

Sedan packade jag ner tre äpplen, min plånbok och en regnjacka i min väska för jag tänkte ta en långpromenad och handla lite.

16.20 gick jag till Dorking - som ligger ungefär en mil utanför Abinger Common. Det var inte så att det var bra trottoarer att gå på, utan det var en liten miniskog som man gick i hela tiden och man fick byta sida varje killometer typ och det var inte alltid det var så bra sikt, så jag blev nästa påkörd..

17.50 var jag framme, så jag gick in till Sainsbury's och köpte två flaskor vin, fyra cider och två stora flaskor bubbelvatten och var klar en halvtimme senare. Då var jag ganska trött, inte trött i benen, utan sömnigt trött, så satte mig ner en stund vid en hållplats och åt ett äpple, sedan fortsatte jag upp mot Abinger Common igen.

J****r va ont jag hade i hälarna på tillbakavägen! Skinnet hade lossnat, trots att jag hade compeed på båda hälarna, så jag lade några servetter under foten för att komma upp lite i skon och det hjälpte helt klart lite, men inte allt. Fy vad ont jag hade, men tänkte att snart blir det mörkt, så det var bara att fortsätta.. Jag gick och jag gick, men såg aldrig skylten Abinger Common... :/ Smsade med Seb hela vägen, men det var ganska dålig mottagning, så det tog ett tag att få smsen.. Vid 8 så var jag helt lost och kände inte igen vägen, men solen hade gått ner, så jag såg ju heller itne så mycket och tänkte att vägen kommer nog snart, men nee.. Halv 9 kom jag till Abinger Hammer och då förstod jag att jag hade missat vägen för bra länge sedan..!

 

Jag försökte ringa till Tony, men han svarade inte, så då ringde jag Jane som svarade på sista signalen - åh va glad jag blev då! När jag frågade om jag hade gått för långt, så svarade hon ja och undrade om jag hade en ficklampa, men ne, det hade jag inte, bara reflexer och mobilljusen.. Har ju tänkt köpa en varje gång vi varit och handlat, men har antingen inte hittat någon, eller har glömt det..

Det var lite svårt att förklara vart jag var eftersom det var kolsvart ute, men det fanns bara två Abinger Hammer-skyltar och jag var vid den ena, så hon kom ungefär 10 min senare. Va glad jag blev! Jag var vid den svängen där jag och Seb hade gått, så ungefär 40 min gångväg hem, men som med bil bara tog 10 minuter.

Det ''roliga'' var att jag hade skämtat för mig själv på vägen till Dorking att jag säkert inte skulle hitta tillbaka hem - och det gjorde jag ju inte heller nu..


När vi kom fram till grinden, så gav hon mig en ficklampa som man vevade på för att få lyse - görsmart, så jag behövde aldrig tänka på batterier. TUSENTACK JANE!!! Hon sade att hon var så glad över att jag hade hennes nummer och kunde ringa henne och sade att jag kunde ringa henne när som helst! Det känns så himla bra att alla är så hjälpsamma mot mig! Hon berättade också att hon för två dagar sedan fick reda på att hon skulle bli farmor!! Christoffer som bor i Sverige med sin fru skall få barn i mars, så han kommer hem till veckan för att sälja sitt hus här, dessvärre är jag i London då, men kommer säkert att få träffa honom en annan gång!

 

Kvart i 9 var jag äntligen hemma och hoppade in i duschen. Seb ringde mig en halvtimme senare när jag precis kommit ut ur duschen och frågade om jag var kvar i Abinger Hammer, för han fick smset precis då.. Dumma mottagning :) Inte konstigt att han inte svarade när jag frågade om jag hade gått för långt om jag kommit till Abinger Hammer..

Åh va glad jag är verkligen att jag har träffat sånna fina människor, hoppas att det kommer vara så hela min vistelse här! :)



8 sep - Dorking med mobilen

Torsdag

 

Middag kl 4..


7 sep - Seb-dag!

Onsdag

 

Vaknade 8, men eftersom jag inte skulle vara hos Tony förräns 11, så somnade jag om och vaknade halv 10 :) Kokade två ägg och lade på två mackor till frukost och drackäven två koppar kaffe med soyamjölk. Kl 11 var det möte med Tony och Caroline hos Tony som varade cirka en timme.. Vi pratade om vad som skulle hända den här månaden speciellt (kolla agendan).

När jag kom hem, så fanns det egentligen inte så mycket att göra, men jag bloggade i alla fall och fortsatte att ta bort lite onödiga dokument och bilder på datorn.. Oj vad man får många minnen tillbaka! Jag städadeäven lite och skulle träffa Seb vid 4, men smsade kvart i 5 och då var han nästan klar med sina läxor och skulle precis smsa mig och ursäkta att han var sen. Det gjorde absolut ingenting för mig, för jag var ändå ganska trött, så var skönt att slappna av och ta det lugnt.. Ville höra The Riddle och bla bla bla, men mitt jävla internet är ju så segt, så det kom inte fram någonting :(


Seb kom i alla fall vid fem och han tog en kopp kaffe och jag en kopp te och så kollade han runt i min otroligt fina lägenhet och han avundades mig :D Han provade min säng (eller mer slängde sig i den) och när han hade lugnat ner sig lite och förstått att han inte fick bo här, så satte vi oss vid bordet och tjötade. Han skulle visa ett korttrick som jag tyvärr förstörde, för jag kunde det redan (sorry), men jaja.. Sedan visade jag honom ett istället ;) och så drog vi dåliga skämt.. (Jag översatte en del Norrmänskämt, men han tyckte inte att de var roliga.. :S Hur kan man inte tycka att Norrmänskämtär roliga? :O :O :O Han ritade en kamel åt mig som han även satte upp i taket, så att jag kan tänka på honom när jag sover.. hm....? xD


I alla fall, så föreslog jag sen att vi skulle gå ut på en promenad och då mötte vi Abi utanför huset. Hon väntade på att Ian (hennes pappa) skulle komma hem, så att hon kunde övningsköra till sin hockeyträning. Hon hade aldrig varit ute på de ''stora'' vägarna förut - och nu skulle hon köra ända till Guildford. Hon var jättemervös, men jag sade att det skulle gå bra. Det är ju hennes födelsedag idag till och med och jag hade skrivit grattis på facebook i min logg och taggat hennes namn och hon sade att det gjorde hennes dag, för det var det första hon såg när hon loggade in i skolan :D Jag skrev även födelsedagssången på svenska (+ att jag översatte den till Engelska senare på kvällen).

När Abi hade åkt, så gick jag och Seb till lekplatsen där Hannah, Lucy och en tjej som hette Fleur hängde. Fleur var från Frankrike. Hannah gick ganska tidigt, men vi andra tjötade ett tag. Fleur och Lucy rökte varsin cigg och vi kom in på ämnet sex en stund och vi tog även roliga bilder när jag var huvudlös och en när Seb sitter på mina axlar och har min nyckelpigaregnjacka över oss. Lucy stannade ungefär en timme. Sedan var det bara vi tre kvar, så vi stannade lite till och sedan följde jag och Seb Fleur nästan hela vägen hem. Det var en taggig väg vid medbrännässlor som jag brände mig på på benen :( Vi kom till ett fält där de har jättemycket av en växt som heter weed... :O Så vi plockade lite och sedan fortsatte vi. Seb höllbådemig å Fleur i handen hela vägen, det var jätteroligt och Fleur var verkligen som en blomma (som hennes namn betyder på Franska).


På vägen hem trallade vi och tjötade om massa saker och sedan följde han med mig hem för att titta på min tredje bibel :) Vi lekte 'drop it or catch it' - en lek som jag hade lärt mig av att läsa höstens lektioner för gruppen som jag skall ha, som jag nämnde att jag fick i den bruna mappen i början. Jag var riktigt dålig på den, men Seb klarade sig ganska bra faktiskt!


6 sep - Storm

Tisdag

 

Vaknade av mig själv vid 8. Hade ställt väckarklockan på 9, men eftersom jag var så pigg, så varför inte gå upp och blogga lite tänkte jag och fortsätta rensa bland bilderna.. Regnet öste ner och det blåste som sjutton! Nolans internet funkade inte, antagligen på grund av vädret..


5 sep - Köpte telefon, Inget varmvatten

Måndag

 

Trodde jag skulle till Tony kl 9, så slängde i mig två äggmackor och sprang dit.. ...men det var kl 12 jag skulle komma, så jag gick hem och började rensa lite i datorn och grejjade hemma. Tvättade lite vitt också som jag hängde upp. Vid 12 när jag kom dit var Caroline också där, så Mad, Tony, Caroline och jag gick ut på baksidan och drack te och pratade lite i ungefär en timme och sedan åkte jag och Tony till Dorking och köpte en ny telefon till mig, som var en Vodafonetelefon istället eftersom det var det som jag behövde till simkortet.


Idag funkade inte varmvattnet heller, så jag fick koka upp massa vatten och hälla i badkaret (blev ca 10 cm volym) och snabbtvätta mig.. Vattnet var ljummet när jag äntligen fick hoppat i.. Gjorde kyckling, potatis och sparris i ugnen och till efterrätt blev det russin, en banan och en skvätt naturell yoghurt. Jag lade mig vid halv 10, dödstrött och såg på Green Street Huligans till halv tolv och sedan somnade jag efter en stund.


4 Sept - Söndagsskola i Abinger

Söndag

 

Kyrkan 10.30 gick med Abi+ Lucy till söndagsskolan. Alla berättade om vilket djur vi skulle vara, vilken plats man gillade mest, vad man hade för favoritintressen och vad som betydde mest i ens liv. 

Anna, Clare, Kate var tre barn som jag aldrig hade träffat. Anna hade skrivit en väldigt fin dikt som sammanfattade deras bussresa i Uganda.

(s 24 i parish news)


3 sep - Guildford shopping!

Lördag

Jag vaknade vid halv 10 och tog det lugnt :) Duschade och gjorde i ordning mig för att åka till Guildford och handla med Hanna, Lucy, Will och Seb. Caroline smsade att jag skulle vara hos Hannah vid ett, så jag var där fem minuter tidigare.. Seb, Will, Hannah och jag var på Hannahs rum och hon hade skivan SNAPPI som varken Seb eller Will hade hört förut, så vi lyssnade på den lite och väntade på Lucy som kom ca 20 minuter senare.. Jag trodde att bussen skulle gå 1.20pm, men vi gick från huset då och fick ändå vänta en stund på bussen.. De hade sagt till mig att bussen låg ca 20 min gång bort, men det tog 5 minuter till Hannahs hus och sedan 5 minuter till hållplatsen, det kanske däremot var en genväg att gå genom hennes trädgård, men jaja :) Seb välkomnade mig att sitta breve honom och Will och Lucy satt nedanför oss och Hannah på andra sidan gången. De lärde mig några engelska ord som jag behövde veta och jag sade att om de lärde mig 10 engelska ord, så skulle jag lära dem ett svenskt ord. Jag lärde mig:

Foliage - plantor (vilket var det svenska ordet som de fick lära sig)
Shrub - buske
Pork - fläsk
Beef - ko (fast det visste jag redan, men...)
Inhaler - inandningsgrejjimoj
Grozeries - frukt och grönt (det visste jag från skolan, men hade glömt)
Chimney - skorsten
Revised - gå bakåt (i bussen)
Exhale - andas ut (inhale andas in)
Kettle - vattenkokare
Goblin - typ som en orch i Sagan om ringen.. (De kallar Amy och Rosie för the Goblin twins, så det var därför de lärde mig vad det betydde..)
Stinging nettle brambles - taggbuske?
(Lärde mig exhale och Inhale efter inhaler och Goblin räknas inte som ett ord.. )

Strax efter två var vi framme i alla fall, så bussturen tog ca 35 min, för den tog en omväg också och med bil skulle det ta ungefär 10 minuter sade dem..
Vi delade upp oss ganska snabbt, eftersom jag ville köpa trainers och Seb ville kolla på nya i alla fall, så jag gick med grabbarna och tjejerna gick och fixade annat.. Jag hittade ett par vita, väldigt billiga, £28 i storlek 5 - kan inte fatta att jag fick på mig dem..! Visst de var lite trånga, men jag hade ändå en cm framme vid tårna. Det var de sista också, så jag tog dem. Sedan gick vi runt lite här och där och Seb köpte en vatten till mig och juice till dem två - snällt av honom! :) Sedan ringde vi Hannah och Lucy som var på Primark, så vi stack dit.. Där gick jag runt och kollade efter saker oms jag behövde, men kände mig fruktansvärt stressad, så fick knappt något som jag behövde.. Seb var i alla fall gullig och gick runt med mig. Jag letade efter en väska som laptopen kunde få plats i, men ingen datorväska, utan en vanlig fin som man även kunde ha annat i.. Det vanns bara små, eller stora fula.. :/ Jag hittade lite annat skit i alla fall, strumpor, två tröjjor, tofflor, ett halvband, ett par gröna solglasögon för £1 (var bara tvungen för att de var så billiga) och två par barnvantar för att det var döskallar på de ena ..

Sedan splittrades vi igen och jag, Will och Seb gick och kollade i en piercingaffär, men hittade inget, så vi träffade Hannah och Lucy på torget igen och Hannah hade köpt en tårta till sin pojkvän, för de skulle fira ett år ikväll :) Vi gick till New look och skulle kolla om det fanns någon väska där, med det gjorde det inte heller :/ Sista ärendet var till en musikaffär lite utanför innerstan som vi fick leta efter, men hittade tillslut.. Seb köpte en liten förstärkare till sin storebror som skulle fylla 22. När vi sedan kom till tåget, så köpte Will lite godis och jag och Seb köpte ett paket med olika sorters russin i (gula, orangea, svarta och bruna) som vi tuggade på. 5.50pm satt vi på tåget tillbaka och var framme en kvart senare, alla åkte på barnbiljett :O

Jag, Will och Seb började gå hemåt när vi kom fram, medans Hannah och Lucy väntade på Hannahs pappa och 20 över mötte vi dem, men Seb frågade om jag ville gå, så jag tänkte att ja, det är både lite träning och kul att se Abinger, så de andra åkte, medans jag och Seb gick hem genom Abinger Hammer, över majsfältet och till Abinger Common. Det var rikitgt roligt!
Seb berättade om sig själv, att han nu spelar rugby, men var gymnast som liten och han berättade att hans mor gick bort i Cancer när han var tre år.. :/ Vi kom upp på baksidan av S:t Jame's Church, så då gick vi till hennes grav och även till Janes makes grav, Richard.. Det tog egentligen ca 50 minuter dit, men eftersom vi stannade till vid kyrkogården, så blev det lite längre innan vi kom till Hannas och Wills hus igen. Eftersom de tog bilen, så tog de även min påse som Seb hade gjort sönder när han bar den. Snällt att han bar den och det var bara en påse, så inget farligt :) Han var en riktig gentleman och bar mina nyinköpta joggingskor också, fastän jag sade att jag kunde bära dem, men de han insisterade.. ABi kom dit också efter sin hockeyträning och vi var där kanske 20 min innan jag och Seb gick åt ena hållet och tjejerna stack till Lucy. Jag kände att jag behövde gå hem och göra lite mat, för hade inte ätit sedan frukosten i morse kl 11 och nu var klockan redan halv 8.
Jag skar en potatis, en gul lök, tre sparris och ett äpple och körde in i ugnen + att jag kokade en morot och några broccolibitar. Äpplet blev efterrätt, allt var SUPERGOTT! Middagen var dock inte klar förräns kvart i 9 på kvällen, så jag var verkligen hungrig, men det blev över till en lunch imorgon.

Såg på Goal 1 och sedan somnade jag..

2 sep - Luch hos Emely och middag+fika hos Berry

Fredag

Då inte bredbandet funkade, så tog jag och Tony datorn och sticket in till Vodafone i Dorking idag och bytte ut det till ett nytt i hopp om att det skulle funka, för det såg ut att göra det i butiken i alla fall..

Kl 1 blev vi klara (lite sena till lunchen), men hämtade Mad och åkte till Emily Debney för att äta lunch och träffa några andra som bor i Abinger Common. (Då jag hade glömt min mobil hemma, så har det inte blivit några foton under den här tiden, men inget som inte lite paint kan fixa...)

Emilys barn var: Lucy 17 år (som jag träffade igår), Amy som jag tror är 13, 14 år och hon har även en son, men jag kan inte komma ihåg hans namn, men han var 11 år i alla fall. Det är Emily och en annan kvinna som har söndagsskolan i Abinger Common, så de kommer jag träffa ofta. Sally var också där med sina två barn Frazer 17 år och Rosie 14(?). Abi var också där. I ungefär en timme småpratade jag lite med Sally och Emily, fast lyssnade mest på de andra..

Vid kvar över två, så var de första pizzorna klara (det kändes som två timmar, men det hade bara gått en). Vi ungdomar (minus Frazer) satt ute vid ett bord på terassen och åt. Underbara Mad hade gjort en kycklingsallad till mig istället, eftersom jag tidigare hade sagt att jag inte äter pizza. Kyckling i england smakar helt annnorlunda från Sveriges, men yapp det gick att äta! Det var ruccolasallad, gurka, tomat och några gröna saker som såg ut som omogna rödbetor, men de smakade bara beskt.. Jag fick ner några genom att blanda med det andra och tänka på att det var nyttigt, men lämnade några små bitar ändå.
När vi hade ätit klart, så gick alla till studsmattan och tjötade i ungefär en timme, det var svårt att prata med dem ibland, eftersom de pratade mycket om saker som hade hänt där och om andra personer som jag inte hade någon aning om, men det gick an ibland. Jag förstår, de är ju ganska små och vet kanske inte heller vad de skall fråga mig.. Emily ropade in oss för efterrätt och te och då stannade jag och pratade med Sally, Emily och Mad i köket. Emily gjorde te, men det tog typ 20 minuter innan jag fick det, för hon glömde helt bort det. :) Det gjorde ingenting, jag smakade några jordgubbar och vindruvor istället. De andra åt kakor och så också, men nej inget sådant socker för mig inte. Frukt tycker jag är okej, men jag behöver inget ytterligare socker..

Emily och familjen hade köpt en hundvalp för några veckor sedan som de kallade för Alphie. Den var extremt lat, kanske berodde det på vädret, för det var extremt varmt idag! 29 grader var det tydligen och tjejerna hade korta shorts och linnen och killarna hade shorts, men jag kände inte att det var läge att ta av mig skjortan och visa min tatuering så tidigt.. Bättre att de lär känna mig, så att de inte dömmer mig för min tatuering.. (Har en ganska nygjord döskalle på armen sedan en månad tillbaka). Vi drack te och tjötade och fortsatte sedan i vardagsrummet. Sedan hämtade Rosie en present, så då satte jag mig i soffan (där Lucy tidigare satt) och öppnade det. Det var en bok med svarta blad + en vit penna och ett kort där de hälsade mig välkommen till Abinger Common! Även signerat från pappan Neil, men han har jag inte träffat ännu. Jag tackade så mycket och det var verkligen snällt av dem att köpa något till mig som de aldrig hade träffat förut! :)
Vi åkte hem vid fem och Tony och Mad bjöd hem mig på middag vid 6.30.

När jag kom hem var jag extremt trött, tänkte gå ut och springa, men kom ju på att jag inte hade några joggingskor.. Klackskor, stövlar, gummistövlar eller vinterskor fanns att välja mellan, så istället tog jag en tupplur i sängen... ...försov mig till kvart i 7, så jag flög upp ut sängen och tog på mig och stack ut genom dörren..
När jag kom dit bad jag om ursäkt att jag var sen, men det gjorde inget, för Jane hade precis kommit och skulle också äta med oss. Jag hälsade på hundarna igen och lärde mig namnen - som nu blev väldigt logiska! Moses and Mirijam (som i Bibeln)
Jane gav mig 12 rosa rosor som vi satte i en vas så länge. Det var väldigt omtänksamt av henne! Då jag är laktosintollerand, hon är vegetarian, Mad försöker vara vegetarian och Tony hade någon anna diet, så blev det lite olika saker.. Kyckling, vegetasiska korvar, ris med kläckta ägg och ärtor, ägghalvor, bakpotatis, sallad och hembakat bröd. Jag åt lite av allt utom själva ärtorna och korven..

Kl 8 kom Caroline och hennes make (?), Sally, Emily, Hillary, Lucy, Frazer, jag hälsade på Will 16 år (Carolines son) och Seb 16 år. När jag hälsade på Wil, så hade jag hett te i min hand, så råkade spilla lite mattan, så jag stannade kvar i vuxenrummet sedan och drack te med de andra vuxna. De bjöd på bakverk som Mad och Jane hade bakat till WI-mötet, men som var över och Jane sade att jag måste prova en av Mad's kakor, så jag gjorde det. Hon sade att jag inte behövde, men jag tänkte att en kan inte skada och ville vara artig och smaka när hon hade bakat lixom. Den var extremt söt och jag åt bara halva. Det var någon havrekaka med honung i..
Seb kom in säkert fyra gånger med dubbla satser av bakverk, en riktig gottegris den där :) Vid halv 10 gick ungdomarna ut, men jag ville faktiskt stanna kvar med de äldre.. Caroline berättade att hennes dotter Hannah skulle till Guildford imorgon, så jag kunde åka med och shoppa lite. :)
Vid 10 gick Caroline och hennes man hem och strax innan 11 gick jag hem. Jane körde mig, inte för att det var långt, men för att det var så mörkt och det finns inte direkt några lampor på vägen..

Satte på en film och somnade ganska snabbt..

1 sep - W.I-möte m.m.

Torsdag - första dagen kan man väl säga..

Jag fick sovmorgon, gick upp ca halv 9 och tog en dusch - som tur var hade Nolans gett mig tvål och body soap, så jag ändå kunde tvätta håret - och jag hade även en påse hårinpackning, så det fick bli istället för balsam, men det funkade till och med bättre!
Tony skulle hämta mig runt 10, men kom 10.45, så under tiden, så gick jag runt Nolans' hus och tittade lite.. Vi åkte till Dorking och först gick jag och Tony in på banken för att ta ut lite matpengar till mig och handlade mat, fixade simkort till mobilen + mobilt bredmand! (Y) Vid 12 åkte vi till ett café vid en känd vingård. Där drack vi kaffe och jag fick en brun pärm med papper som innehöll bland annat info om en konsert (om jag ville gå på det) och även en plan för en grupp som jag skall ha.. Tror de menarungdomsgruppen.
Var hemma vid 1.30pm igen och åt lite lunch (resten av tomatsoppan från igår - SUPERGOD!!!) och så kom Abi och Lucy upp och hälsade. Tony och Mad hämtade mig ca en halvtimme senare för att åka till Abinger Common and Wotton W.I (WI betyder Woman's Institute) där jag var absolut yngst! Tony åkte iväg för ett ärende. Damerna på WI var mellan 50 och 90 år.

Idag, så var det faktiskt väldigt intressant tyckte de alla - inklusive jag, för det var en tant från någon annan stans i England (minns inte hennes namn, så kallar henne för äldre tant) som kom dit och föreläste om kids V.I.P där V.I.P inte står för very important persons, utan Visiting In Prison... Hon var kriminell som ung, men när hon kom ur det, så började hon jobba frivilligt, utan betalt, med barnen som hälsar på sina föräldrar i fängelse. Det var väldigt isoletar där, det var 11 säkerhetsdörrar att gå igenom och det var små utrymmen, så inget för de som har klaustrofobi.
Hon berättade att hon fick se en uppväxt hos en kille från att han var tre veckor gammal till 11 år, men sedan kom han inte tillbaka. Kanske för att fadern släppts fri, eller för att pojken inte ville träffa honom mer, men det var många barn som hon träffade flera gånger. Hon kände att hon behövdes där, för för vissa barn, så var hon de enda de kunde prata med - som lyssnade...
För vissa barn var det ett ställe där pappa jobbade... För andra var det ett sjukhus, för pappa var dålig... ...andra visste att det var ett fängelse. Det var inte bara pappor som var kriminella, utan det fanns även mammor - eller ibland att båda föräldrarna satt inne.
En gång frågade en liten pojke henne:
-Ser jag sjuk ut?
-Nej, varför frågar du det?
- Jo, för mamma sade till läraren att jag var sjuk idag..

Det var nämligen så att förr, så var de tvugna att säga varför de skulle ta ledigt, men om de sade att de skulle hälsa på pappan i fängelse, så var det alltid det barnet som anklagades om någonting hade hänt i skolan.. Det ändrades som tur var på grund av det, så nu var det bara att säga att barnet är ledigt - och inget mer med det.

Hon berättade även att en gång, så kom det en grupp människor i en buss som skulle hälsa på sin inlåsta familjemedlem och kvinnan satt där ute på en parkbänk och tog lite luft. Av en slump kom två poliser med en knarkhund förbi och hunden gick fram till kvinnan som höll ett spädbarn. Poliserna sade till de andra att de kunde gå in och de sade att den äldre kvinnan skulle hålla i bebisen.. Då gick hunden till henne istället - och de hittade knark innanför bebisens kläder..

Där hon var i Kids V.I.P fanns pennor och papper och lite donerade leksaker och familjen lämnade barnet där för ungefär en halvtimme (bokat i förväg) och kunde då i lugn och ro tala med sin inlåsta familjemedlem ostört. Annars var det så att om man var 0-2 år skulle man sitta i förälderns knä - tyst och stilla - och var man 2+, så skulle man sitta själv på en stol - tyst och silla - och det är ju inte alltid det lättaste. Var barnet olydigt fick det aldrig mer komma tillbaka...
Det var hemskt att höra allt detta, men väldigt intressant! Hon hade jobbat där i 30 år, slutade för 4 månader sedan och hon är i 90års-åldern nu.
Efter hennes föreläsning som varade i ungefär en timme, så fikade vi lite. Te och en äggmacka.

Jag hjälpte till med disken och sedan åkte jag och Mad med Margret hem till Berry's vid 5pm och drack te och åt resterna av äggmackorna. Jag tog två och Tony fick ner resten. De var mycket goda! Vid 6 stack jag hem och tog ett varmt bad och gjorde middag och sedan gick jag och Mad till Liz och Phils hus (GLEBE GATE COUAGE) där även Hillary var på plats. De hade alla varit i Uganda i sammarbete med Compassion som sponsrade 30 barn i en by där - och även ett annat barn i en annan by. De var alla väldigt trevliga och vi drack självklart te och tittade på bilderna och lite filmer från deras veckoresa. Jag fick läsa the Parish News som Liz håller i och där stod det bland annat om deras Uganda-resa och det var även en intervju om Tony, så det roligt att läsa!
Tony kom vid 10 pm och vid 11 var jag hemma igen. Nu var jag riktigt trött och lite frusen.. Det blev ganska kallt i deras hus mot slutet - kanske även för att jag var ganska trött..
Somnade till en film ofc, minns dock inte vilken, men en kärleksfilm..

English joke between the lines..

Why was 6 afraid of seven?
...Because 7 8 9


[Why was six afraid of seven? 
...Because seven ate nine]


 



31 augusti - Flytten


Well, hur skall jag börja.. Jag har varit här i fyra dagar nu och tänker redan på engelska, men eftersom jag började bloggen på svenska och kan uttrycka mig bättre på det språket, så kommer jag fortsätta med det..
Det har tagit mig några dagar att få igång internet, eller det funkar inte förresten, så jag lånar Nolands internet nu med mitt WiFi. Hur som helst, nu skall jag ta detta från början :)


31 aug - Flytten!

Wiiie, Camilla har sovit hos mig idag igen och jag började packa igår kväll när hon kom och har även packat lite idag. Vid 10 åkte jag till apoteket för att hämta ut lite receptbelagda saker.. Starka mensvärkspiller och en  astmagrejjimoj - Easyhaler.. (Var på vårdcentralen hos Bibbi Lind igår och fick ut recept).
Camilla åkte till jobbet vid lunchtid och jag, mamma och Vincent åkte till flygplatsen strax innan ett - och var framme på Landvetter innan halv 2! Då jag inte fick ha med mig så mycket packning som jag trodde, så hade på mig typ 10 kg, så det blev ganska svettigt.. Växlade in pengar till £200 medans mamma ställde sig i incheckningen och Vincent gick på toa. När jag checkade in mitt stora bagage frågade dem om jag kunde checka in mitt handbagage också då det var lite plats på planet, så jag tog ut datorn och lade den i min cheerbag, så då fick jag nästan två fulla bagage + handbagage. Sedan lämnade mamma Kim och Vincent mig och när jag kom för att kolla handbagaget, så pep jag tre gånger innan jag väl kom igenom.. Fick ta av mig en del saker... Bytte sedan om på toaletten (tog av mig alla pluskläder) och lade dem i bagen istället. Halv tre stod jag vid Gate 20B och flyget som skulle ta mig till London Gatwick lyfte 15.25. Jag fick en pudding breve mig, men vi pratade ingenting mer än när han frågade om platsen breve mig var ledig.. Han pluggade matte på engelska.. Vi hade även den roligaste poloten ever! Han pratade jättefort och fick allas uppmärksamhet! Han inledde med att vi skulle åka till Heathrow och jag tänkte bara, aja, jag har kanske hamnat på fel, Heathrow är till och med bättre har jag för mig.. Ingen annan sade något heller och då sade han: Men hur tänker ni? Det är klart att vi inte skall till Heathrow, utan till London Gatwick. Han sade även att när de går igenom säkerheten, så kommer de flesta titta ut genom fönsteret, ha hörlurar i öronen, läsa tidningen, eller prata med kompisarna, MEN INTE DEN HÄR GÅNGEN! :) Den här gången sade han att hur vana ni än är vid att flyga, eller om detta är första gången, så kommer alla idag att lyssna och titta på flygvärdinnorna, eller hur!? Han pratade även om vädret att det är fint i Sverige, men att det antagligen kommer att vara sämre i England - som vanligt och önskade speciellt fotbollslaget som åkte med en trevlig resa deras 4-5 dagar de skulle vara i England, även till de andra som hälsade på - och till oss övriga, Välkomna hem!

Flyget som skulle tagit två timmar tog bara 1,5 - vilket var jätteskönt, för på min biljett stod det ju att det skulle lyfta 15.25 och vara framme 16.35.. Jag tänkte ju inte att det var 16.35 engelsk tid... Jag var sist ut ur planet då jag inte kände någon stress, tänkte att jag ändå skulle få vänta nu eftersom vi var så tidiga.. Kom igenom passkontrollen och när jag kom ut vid porten 'International Arrivals' vid kvart i fem englsk tid, så väntade jag ca 40 minuter på Tony, men det gjorde inget till en början, för då åt jag mina två äggmackor som mamma hade gjort åt mig <3 Efter 25 min började jag bli orolig att de hade glömt bort att det var idag jag skulle komma, så jag ringde till de nummer jag hade fått till Tony och Caroline, men ingen svarade. Tillslut kom Tony och vi hämtade Mad för hon hade simmat på ett fint ställe i Abinger.

När vi kom hem vid 7-tiden, så packade vi upp maten som Tony och Mad hade köpt åt mig (SUPERTACK)! Emma Nolan hade lämnat ett kort där hon hälsade mig välkommen och att hon hämtade Henry från fotbollsträningen, men hoppades att jag hittade allt jag behövde! Emma kom upp när hon kom hem och sade hej och vi bestämde att eftersom Tony skulle hämta upp mig vid 10, så skulle hon visa mig tvättmaskinen, diskmaskinen, soporna osv kl 9 på morgonen. Jag kom ihåg att jag hade problem med att hitta lyset när jag var här på besök i Juli, men jag hade glömt det nu igen.. Det hängde ett snöre, men det hände ingenting, så jag gick på toa i mörkret när det föll ner på kvällen :) Jag tog kort på allt också, så de fotona kommer komma upp snart! :) Jag värmde Cream of tomato soup till middag (ÅH VA GOTT!!!!!), packade upp alla mina saker, bäddade, gjorde det hemtrevligt och hoppade dödstrött i säng vid 22.

RSS 2.0