Inledning

Isabelle Alexandersson heter jag, är 19 år, men fyller 20 om tre veckor. Jag kommer från Sveriges framsida - Göteborg och nu skall du få läsa om något som har betytt mycket för mig...

Jag håller på att göra volontäråret i Sverige och har ungefär två månader kvar. Det här har varit så himla fantastiskt och jag har lärt mig så mycket! Inte bara om kyrkan, utan om mig själv också och fått en liten putt in i vuxenlivet, att ta hand om mig själv och försöka få en balans i livet.

Under mitt volontärår i Sverige, så har jag jobbar med baby, barn och ungdomar, 0-17 år, samt mammor och pappor. Jag kom hit med konfirmansverksamheten i mitt hjärta, men nu älskar jag alla åldrar på olika sätt. Det är så häftigt att se utvecklingen på bebisarna från att de ligger och sover till att de spelar på trummorna och klappar händer och pratar och sjunger med i sångerna och dansar och lever livet. Blyga konfirmander som sedan konfirmeras med sådan förbättring av sin självkänsla och jag vet att kyrkan klappar gott för mångas hjärtan! Det har hjälpt mig så mycket i livet, jag själv konfirmerade mig våren 2006 och var sedan ledare i 4 år innan jag tog steget som volontär och här kommer min berättelse om min framtida plats i utlandet..

 

Egentligen ville jag till Australien först, men då man var tvungen att vara 20 för att göra volontäråret utanför Europa, så sökte jag i Sverige, kom in och hamnade på en helt faktastisk plats! Filipstad - och det glömmer jag aldrig! Jag har fått supergoda vänner och minnen för livet!

 

Blir det Abinger Common i England (engelska kyrkan) - eller blir det Sydney i Australien (Svenska Kyrkan)?

 

VS.

 

VOLONTÄRÅRET är en del av ett internationellt nätverk med andra kristna volontärorganisationer,. EDYN (ecumenical Diaconal Year Network). Volontäråret är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Svenska kyrkans unga. Ni kan läsa mer om volontäråret på http://volontararet.se/

 

Jag har kommit in till England och skall bo i en liten by som heter Abinger, där det finns ungefär 30 hus.. Dock får jag själv kosta på 18000 kr som det kostar att göra volontäråret, sen får jag betala resan dit och hem och  försäkringar. I brevet jag fick om platsen står det klart och tydligt '...a village in the middle of nowhere...', men vadå,- det kan också vara mysigt! Av de 18 000, så har jag fått bidrag från Nylöse församling (1000kr), Johanneberg församling (1000 kr) och min hemförsamling Lundby (2-3000 kr). Stort tack till er! Resten får jag jobba ihop.

 

Jag får vara med och hjälpa till vid en söndagsskola ca 6,5 km bort. Hoppas jag får en cykel, annars får jag klampa det några gånger i veckan, inte så jobbigt, men man sparar mycket tid. Jag skall även vara med och förnya kyrkan, så att fler ungdomar vill komma dit! Jag kommer att ha en grupp på ungefär 10 personer, 12-16 år och tror att det är jag som kommer att leda den gruppen i fortsättningen - spännande!

 

Jag kommer att bo i en by med överklassen och jag själv kommer att tjäna 1592 kr i månaden, plus ungefär 200 kr i veckan för mat, men jag får ett gymkort i staden utanför och får jag även låna en cykel, så kommer jag absolut ha det görnajs där! Jag skall bo i en nyrenoverad lägenhet med gångavstånd till jobbet. Har ännu inte fått några bilder, men hoppas att det kommer!

 

 

Det har tagit längre tid med processen till Australien, för de har inte riktig haft koll på om det skulle bli av över huvud taget, men idag, så fick jag äntligen ett mail (en månad senare än vad de sade, men ändå), där det stod att de skulle höra av sig om jag skulle komma på intervu i slutet på maj, eller början på juni. Jag är naturligtvis jätteglad och tänker att det här är antingen min chans - eller någon annans. Jag kommer någonstans i alla fall, så det är ingen jättestor förlust om jag inte skulle få Australien.. jag har ju varit så inställd nu på England, eftersom de inte har hört av sig. I vilket fall som helst, så skulle jag i så fall få komma till Sydney och jobba med en annan volontär (de brukar ha en tjej och en kille från Sverige) och ha barngrupper, caféer, filmkvällar, hålla igång facebookgruppen med uppdateringar och evanemang och lite allt möjligt... Det skulle vara så himla häftigt att få komma till andra sidan jordklotet!

 

I Sydney skulle jag bo tillsammans med den andra volontären, väldigt centralt och nära till allt, gångavstånd till arbetet tror jag också.


 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0