3 jan - STORM, KALORIER

Tisdag

 

Vaknade kl 2 idag bara ändå.. Eller vaknade vid halv 1, men det var STORM ute, så jag tänkte att ne, det är ingen idé att gå upp nu.. vågar nog inte åka när det blåset SÅ mycket!!! :O

 

Gick ner och tog ut tvätten och slängde i en ny och strök de blåa lakanen som Nolans hade lånat av mig. Strök även min svarta pusskjol (midjemudden), men den smälte på strykjärnet lite, så jag lade en handduk emellan (som jag sett mamma göra när jag var mindre), så då gick det bra. Strök även mitt röda skärp-band och knöt en rosett runt lakanen. Tänkte kunde vara fint att ge bort det så! :)

 

Gjore havregrynsgröt på julvis vid halv 3, för jag var SÅ HUNGRIG!

Fyllde i lite gamla blogginlägg som inte var klara och som jag hade på datorn och svarade pålite mail, bland annat till Madeleine Hyllengren Larsson som sa att hon saknade mig och önskar mig allt gott!

 

 

HÄLSA


Vid 5 kände jag att jag borde fixa mig och åka till gymmet, men jag ville jag göra klart min kaloritabell och såg även lite på hur mycket kalorier man förbränner under en timme (om man väger 60-70kg).

Stående arbete vid datorn 50
Städning 200
Promenad (5km/tim) 300
Dans  300
Simning (20 m/min) 350
Trädgårdsarbete  400
Gymnastik  500
Cykling (16 km/tim)  500
Löpning (10 km/tim)  960
Löpning (16 km/tim)  1140
Styrketräning (medel)  300

 

Jag skall ju gå ner till 1500 Kcal/dag, så här har jag gjort igop en liten lista så att jag har ett hum om hur mycket det är i saker... :



 

När klockan blev sex och kändes som minusgrader i rummet, så ångrade jag mig.. Jag har ju faktiskt snytit mig i flera dagar och det skulle ta minst en timme bara att fixa mig och sedan skall man åka dit och jag behöver ändå handla lite, så då är det knappt tid kvar till gymmet.. Dessutom med energin jag känner nu och om det inte är någon rolig på gymmet, så kommer jag inte få mer energi där.. Jag känner även att jag faktiskt inte vill träffa Freddie längre ens, för jag vet inte vad jag skall säga Nu när han inte har svaratpå mina sms sen i torsdags och jag har inte träffat honom sen han sa 'hej sötnos' i fredags på gymmet.. Jag ligger ju under ändå, eftersom jag smsade TVÅ gånger efter gymmet på fredagen..

 

Nä, bättre att fortsätta hemma med städningen tycker jag då! Jag har skjutit fram det så länge, så det är bara att göra det nu!

Satte igång värmefläkten i sovrummet och gick ut och värmde lite ärtor och majs, samt kokade två ägg för att få energi! Tog varken salt eller smör nu och det var jättegott att blanda grönsakerna med ägg! Eller, jag skall väl inte säga supergott som lasagne som bara smälter i munnen, men jag menar om man jämför med att bara äta ärtor och majs!

Hittade en sida där man kunde räkna ut sitt kroppsfett. Det är ju aldrig 100%, precis som BMI inte kan säga med 100% heller om du är överviktig, för de kan inte veta om du är en soffpotatis eller träningsfreak!

 

Blev medlem på en sida där man kan föra träningsdagbok - GRATIS! Om jag skriver i VAD jag äter och HUR MYCKET, så räknar den ut hur många kalorier det är! Jag kan dock inte uppskatta gram och så, men jag skriver på ett ungefär om man jämför med påsens stora innehåll och hur många dagar det tar att äta det.. Ibland står det även 'per serving', så då tar jag på det också.

 

Såg Fuck you I'm fat där en kille gjorde en dokumentär om att feta människor var vackra. Jag säger inte att de inte är det, men det är hälsan jag är så rädd för! Han sa att de har en affär de kan gå till och det är inga modeaffärer

 

Superslim me

 

Läste mer om hur man skall göra föra att bygga muskler och förlora fett - precis som jag vill göra!

Kolhydrater
Om ditt mål är att bygga muskler och bränna fett samtidigt är det därför nödvändigt att ha lagom mängd insulin. Det får du genom att äta 40-50 energiprocent kolhydrater med ett glykemiskt index under 90.

Protein

En trevlig detalj med protein är att det frigör fettförbrännande hormoner som glukagon och tillväxthormon. Det betyder att protein både är muskelbyggande och fettförbrännande och ditt intag bör ligga på ca 20-30 energiprocent.

 

Nu är jag 12,5 stones och SKALL NER till 10,25 stones.. Det låter inte så mycket här, men det är 15 kg...

Har druckit vatten hela dagen och blev lite nötter och morötter också!

Har städat lite här och där, tvättat fyra tvättar, strykt tröjjor och duschat! Vid 12 var jag hungrig, men jag har ätit mina kalorier idag, så tänkte försöka lägga mig vid 12 efter att jag hade duschat och slängt in handdukarna i tvätten!

Satte mig i sängen och sydde mina svarta byxtights, för tre av ''bälteshållarna'' hade gått sönder. Sydde även min svarta topp som ena spännet hade gått sönder på. Sydde, så att inte bandet kan förlängas/förminskas. Sydde även det svarta sista boxarlinnet (som manmma kommit med) som hade ett hål i nacken och ett litet på framsidan nere, samt så sydde jag en av de gråa strumporna som hade ett litet hål vid tårna. Nu när saker är klarsydda och tvättade och lagts in i garderoben och byrån, så är det FULLT! :D HÄRLIGT!

 

Blev Skype med Carro en stund från 2-3 och sedan var jag inne lite på fb en timme, plus att jag läste lite mer om hälsa och sedan somnade jag till G.I. Jane - min favoritfilm!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0